0
powrót

diskuze k tématu: Auta z nedobrovolných aukcí - zkušenosti.

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, ostatní
cypressjoe
ilość wystąpień23
data registracji04.12.2008
Sobota 22.08.2015 13:15, Auta z nedobrovolných aukcí - zkušenosti.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda má někdo osobní zkušenosti z takzvaných nedobrovolných dražbách. Například něco jako extrh, kde velice často vidím Fkovou pětku za až neskutečnou vyvolávací cenu. Je vůbec možné aby obyčejný člověk :) tedy fyzická osoba na takové aukci mohl uspět a pořídit vůz za takovou zajímavou cenu? Má někdo reálnou zkušenost?
reagować
nahlásit
tomaskrtek
ilość wystąpień983
data registracji18.03.2008
Sobota 22.08.2015 14:08, RE: Auta z nedobrovolných aukcí - zkušenosti.
cypressjoe napisał:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda má někdo osobní zkušenosti z takzvaných nedobrovolných dražbách. Například něco jako extrh, kde velice často vidím Fkovou pětku za až neskutečnou vyvolávací cenu. Je vůbec možné aby obyčejný člověk :) tedy fyzická osoba na takové aukci mohl uspět a pořídit vůz za takovou zajímavou cenu? Má někdo reálnou zkušenost?

rozdíl je cena vyvolávací a reálně dosažená cena dražbou za kterou se to nakonec prodá. mám vlastní zkušenost s aukcemi finančních úřadů a tam je to v pohodě, záleží na tom kolik přijde lidí co má zájem, někdy se dá koupit hluboce pod cenou, někdy se prodá, resp. vydraží za až nereálnou cenu. loni jsem si koupil pěkný skútr za 25k s běžnou cenou 40k, ale když jsem se byl podívat na aukci auta o které jsem měl zájem tak z 20ti šlo přes 50, realita byla max. 40. navíc je třeba počítat že člověk který o něj přijde v důsledku dluhů o něj nepečuje zrovna vzorně, navíc několik měsíců i let někde stojí atd...
reagować
nahlásit
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Sobota 22.08.2015 15:31, RE: Auta z nedobrovolných aukcí - zkušenosti.
tomaskrtek napisał:
cypressjoe napisał:
rozdíl je cena vyvolávací a reálně dosažená cena dražbou za kterou se to nakonec prodá. mám vlastní zkušenost s aukcemi finančních úřadů a tam je to v pohodě, záleží na tom kolik přijde lidí co má zájem, někdy se dá koupit hluboce pod cenou, někdy se prodá, resp. vydraží za až nereálnou cenu. loni jsem si koupil pěkný skútr za 25k s běžnou cenou 40k, ale když jsem se byl podívat na aukci auta o které jsem měl zájem tak z 20ti šlo přes 50, realita byla max. 40. navíc je třeba počítat že člověk který o něj přijde v důsledku dluhů o něj nepečuje zrovna vzorně, navíc několik měsíců i let někde stojí atd...

Jo, někde jsem viděl dokument o tzv aukčním syndromu. Je to o to že člověk aby vyhrál často zaplatí víc než by musel jinde a uvědomí si to až je pozdě.
Já byl na dvou aukcí exekutora právě pro skůtr a vždy to vylezlo moc. Na auta tam byli evidentně profíci z bazarů co se zřejmě domluvili předem co kdo chce. Jak přihodil někdo jiný tak vyšroubovali cenu.

reagować
nahlásit
tomaskrtek
ilość wystąpień983
Sobota 22.08.2015 15:51, RE: Auta z nedobrovolných aukcí - zkušenosti.
PetrT napisał:
tomaskrtek napisał:
cypressjoe napisał:
Jo, někde jsem viděl dokument o tzv aukčním syndromu. Je to o to že člověk aby vyhrál často zaplatí víc než by musel jinde a uvědomí si to až je pozdě. Já byl na dvou aukcí exekutora právě pro skůtr a vždy to vylezlo moc. Na auta tam byli evidentně profíci z bazarů co se zřejmě domluvili předem co kdo chce. Jak přihodil někdo jiný tak vyšroubovali cenu.

mě se v Přerově na finančáku zadařilo, ale asi jsem měl fakt kliku, přihazoval jen jeden co to chtěl evidentně na kšeft a když viděl že ho chci tak toho nechal, naštěstí včas. u těch aut jsem to pozoroval přesně tak, secvičená parta bazaristů a překupníků, nikdo cizí neměl šanci. možná u nějakého exota, tam by zájem neměli. aukce exekutorů vynechávám, to je humus, navíc jsem to viděl prodávat i bez klíčků, techničáku apod. u finančáku je to jednoduchý, odcházíš s papírama a hned to přihlásíš na svojí dopravce ať to koupíš kdekoliv.
reagować
nahlásit
PetrT
ilość wystąpień1076
Sobota 22.08.2015 16:51, RE: Auta z nedobrovolných aukcí - zkušenosti.
tomaskrtek napisał:
PetrT napisał:
tomaskrtek napisał:
cypressjoe napisał:
Jo, někde jsem viděl dokument o tzv aukčním syndromu. Je to o to že člověk aby vyhrál často zaplatí víc než by musel jinde a uvědomí si to až je pozdě. Já byl na dvou aukcí exekutora právě pro skůtr a vždy to vylezlo moc. Na auta tam byli evidentně profíci z bazarů co se zřejmě domluvili předem co kdo chce. Jak přihodil někdo jiný tak vyšroubovali cenu.
mě se v Přerově na finančáku zadařilo, ale asi jsem měl fakt kliku, přihazoval jen jeden co to chtěl evidentně na kšeft a když viděl že ho chci tak toho nechal, naštěstí včas. u těch aut jsem to pozoroval přesně tak, secvičená parta bazaristů a překupníků, nikdo cizí neměl šanci. možná u nějakého exota, tam by zájem neměli. aukce exekutorů vynechávám, to je humus, navíc jsem to viděl prodávat i bez klíčků, techničáku apod. u finančáku je to jednoduchý, odcházíš s papírama a hned to přihlásíš na svojí dopravce ať to koupíš kdekoliv.

Exekutor to auto ani většinou neprohlíží pokud nemá klíče, prodává se jak stojí a leží. Znám kluka co koupil bez klíčků dokladů atd. voyagera za 33t a v kaslíku našel obálku se 17t Kč, nějaké eura, spoustu fotek, složenek, upomínky z banky a v kufru rok starý nákup z tesca. Než přihodil věděl jen to co je vidět přes sklo a že to má zrezlé kotouče. Musel koupit nové zámky, kotouče a na přihlášení dostal nějaký papír na té dražbě. Auto muselo i na technickou, bez ohledu jestli je platná nebo ne. Ale jezdí dobře, už více jak dva roky.
reagować
nahlásit
tomaskrtek
ilość wystąpień983
Sobota 22.08.2015 17:08, RE: Auta z nedobrovolných aukcí - zkušenosti.
PetrT napisał:
tomaskrtek napisał:
PetrT napisał:
tomaskrtek napisał:
cypressjoe napisał:
Exekutor to auto ani většinou neprohlíží pokud nemá klíče, prodává se jak stojí a leží. Znám kluka co koupil bez klíčků dokladů atd. voyagera za 33t a v kaslíku našel obálku se 17t Kč, nějaké eura, spoustu fotek, složenek, upomínky z banky a v kufru rok starý nákup z tesca. Než přihodil věděl jen to co je vidět přes sklo a že to má zrezlé kotouče. Musel koupit nové zámky, kotouče a na přihlášení dostal nějaký papír na té dražbě. Auto muselo i na technickou, bez ohledu jestli je platná nebo ne. Ale jezdí dobře, už více jak dva roky.

mě by nejvíc vadily ty klíče, u novějších aut je to docela drahá sranda, nebo mít v záloze to samé totálku a vyměnit všechno vč. řídící jednotky. moje první Maximka byla také původem z nějaké aukce, zabavený leasing, s jedním klíčem, druhý stál pár stovek ale chtěl jsem servisku a alu kola co na tom origo byly, snažil jsem se najít bývalého majitele že bych to koupil. bez šance. v místě bydliště neznámý, nikdo ho neviděl nebo nechtěl vidět. a koupit auto které nejde nastartovat to bych asi nedal, leda by to bylo za cenu šrotu. a s rok starým nákupem, při představě že tam bylo nějaké maso, dobrou chuť. jednou jsem pomáhal sehnat interiér do zánovní Audiny ve které se majitel picnul, muselo se měnit skoro všechno, naštěstí to nebylo v palubce a v topení. ale stropnice, tapecáky, sedačky, koberec...
reagować
nahlásit
PetrT
ilość wystąpień1076
Sobota 22.08.2015 19:52, RE: Auta z nedobrovolných aukcí - zkušenosti.
tomaskrtek napisał:
PetrT napisał:
tomaskrtek napisał:
PetrT napisał:
tomaskrtek napisał:
cypressjoe napisał:
mě by nejvíc vadily ty klíče, u novějších aut je to docela drahá sranda, nebo mít v záloze to samé totálku a vyměnit všechno vč. řídící jednotky. moje první Maximka byla také původem z nějaké aukce, zabavený leasing, s jedním klíčem, druhý stál pár stovek ale chtěl jsem servisku a alu kola co na tom origo byly, snažil jsem se najít bývalého majitele že bych to koupil. bez šance. v místě bydliště neznámý, nikdo ho neviděl nebo nechtěl vidět. a koupit auto které nejde nastartovat to bych asi nedal, leda by to bylo za cenu šrotu. a s rok starým nákupem, při představě že tam bylo nějaké maso, dobrou chuť. jednou jsem pomáhal sehnat interiér do zánovní Audiny ve které se majitel picnul, muselo se měnit skoro všechno, naštěstí to nebylo v palubce a v topení. ale stropnice, tapecáky, sedačky, koberec...

Tak ty voyagery se nekradou vůbec, takže stačilo nějak poladit ty zámky aby to jezdilo. Co bylo v nákupu nevím, ale kdyby tam bylo něco echt hnusnýho věřím že se rád pochlubil jak ho znám :D
No bylo to za dobrou cenu a on podobné auto chtěl - risk se vyplatil.
Tuším že jednou byla o exekučních dražbách aut reportáž ve SM a tam psali že se tam prali o tuarega bez klíčů za docela hodně peněz. To už bych asi taky nedal.
reagować
nahlásit
hudes7
ilość wystąpień1
data registracji28.02.2016
Niedziela 28.02.2016 22:14, nadrazby.cz
Já jsem registrovaný a platím si členství na exekuční dražby na portálu http://nadrazby.cz a vyhovuje mi to. Sleduju dražby dost často, a na pár jsem jich byl. Jako nechá se nějaký auto vydražit za nižší cenu, a někdy máte dokonce šanci, že na dražbu moc lidí ani nepřijde. Dražby automobilů jsou teda celkem fajn, můžete sehnat auto za lepší cenu než z bazaru
reagować
nahlásit
Mirek
ilość wystąpień31
data registracji01.01.2016
Niedziela 28.02.2016 22:53, dražby
ahoj,,kluci múžete prozradit kde všude se dovím o drážbách-aukcích?díky moc,,,,
reagować
nahlásit
Pave23cz
ilość wystąpień6
data registracji24.02.2016
Poniedziałek 29.02.2016 06:51, Re:
Znamej který se živí tím že skupuje auta na těchto aukcích jak zde v cr tak i v zahraničí, říkal že je to jeden velký podvod a pro normální smrtelníky skoro nepoužitelné. Dělá to cca 4 roky a ty nejlepší kusi které stojí zato jsou už před aukci rozebrány přez různé tlačenky a podobně. Na nás normální lidi zbydou už jen ty sroty. Ale občas se dá prý něco sehnat kloudneho.
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Poniedziałek 29.02.2016 15:29, Sehrané party bazarníků
Můžete někdo vysvětlit v čem spočívá problém těch part bazarníků na aukcích? Přeci cenu taky nemůžou přestřelit, to by pak sami nakoupili nevýhodně.

Navíc takový bazarník by tam stačil jeden co cenu bude šroubovat ne? V čem je jejich výhoda že jsou v partě?
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
Poniedziałek 29.02.2016 15:30, RE: Re:
Pave23cz napisał:
Znamej který se živí tím že skupuje auta na těchto aukcích jak zde v cr tak i v zahraničí, říkal že je to jeden velký podvod a pro normální smrtelníky skoro nepoužitelné. Dělá to cca 4 roky a ty nejlepší kusi které stojí zato jsou už před aukci rozebrány přez různé tlačenky a podobně. Na nás normální lidi zbydou už jen ty sroty. Ale občas se dá prý něco sehnat kloudneho.

Takže je to vlastně stejné jako kupovat auto v klasickém bazaru (AAA, bazary u pole aspol.). Občas se něco sehnat dá, ALE...
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
Poniedziałek 29.02.2016 23:25, RE: Sehrané party bazarníků
Petr S napisał:
Můžete někdo vysvětlit v čem spočívá problém těch part bazarníků na aukcích? Přeci cenu taky nemůžou přestřelit, to by pak sami nakoupili nevýhodně.Navíc takový bazarník by tam stačil jeden co cenu bude šroubovat ne? V čem je jejich výhoda že jsou v partě?

Petr T, tomaskrtek. Jak je to s těmi sehranými partami bazarníků na aukcích jak jste psali? V čem mají výhodu? Pokud cenu vyšroubují moc vysoko, tak nakonec sami tratí ne? Navíc oni musí auto dál prodat na trhu a ještě na tom něco vydělat, takže šroubovat cenu přeci moc vysoko nemůžou ne?
reagować
nahlásit
Reno
ilość wystąpień1352
data registracji30.03.2010
Wtorek 01.03.2016 08:59, RE: Sehrané party bazarníků
Petr S napisał:
Můžete někdo vysvětlit v čem spočívá problém těch part bazarníků na aukcích? Přeci cenu taky nemůžou přestřelit, to by pak sami nakoupili nevýhodně.Navíc takový bazarník by tam stačil jeden co cenu bude šroubovat ne? V čem je jejich výhoda že jsou v partě?

Známej draží auta /většinou dodávky/ přes nějaký aukční server v DE. Auta vidí jen na fotkách, přihazuje přes internet. Žádné smluvené party apod. Regulérní soutěž, bohužel, často přijede a jak to auto vidí už je mu jasný, že koupil parádní šrot... Ale dělá to už dlouho, takže se to asi vyplatí.

reagować
nahlásit
PetrT
ilość wystąpień1076
Wtorek 01.03.2016 10:54, RE: Sehrané party bazarníků
Petr S napisał:
Petr S napisał:
Petr T, tomaskrtek. Jak je to s těmi sehranými partami bazarníků na aukcích jak jste psali? V čem mají výhodu? Pokud cenu vyšroubují moc vysoko, tak nakonec sami tratí ne? Navíc oni musí auto dál prodat na trhu a ještě na tom něco vydělat, takže šroubovat cenu přeci moc vysoko nemůžou ne?

Je to také o tom že někteří co tam chodí se s dražitelem často velmi dobře znají. Takže když cena vyletí moc nahoru dá se docílit toho že se po dražbě z nějakého administrativního důvodu zruší. A začne se příště znova. Je to napůl nelegální, ale děje se to. Vím to zcela jistě, sice u nemovitostí, ale to je asi stejné.
Navíc můžou cenu začít šponovat a když vidí že ses chytil tak včas přestanou a ty koupíš v zápalu "boje" auto za cenu co si nechtěl.

reagować
nahlásit
petkri
ilość wystąpień1
data registracji02.09.2013
Środa 02.03.2016 20:25, Přepis v registru
Nevíte prosím někdo jak je to pak s přepisem v registru vozidel? Předpokládám že vydražím auto a klíče. Ale "velký" a "malý TP" nedostanu. Od exekutora dostanu "usnesení o příklepu". Budu si muset "techničáky" nechat vystavit znovu na základě "usnesení o příklepu"? Popř. jak se toto řeší? Děkuji za info...
reagować
nahlásit
Bzuk001
ilość wystąpień5
data registracji08.08.2012
Cztwartek 29.09.2016 21:42, Přepis
Lidi vy jste opravdu ochotní koupit auto, bez zkušební jízdy??? Pokud jde o přepis, tak předpokládám, že zajedeš na evidenční kontrolu na STK, na úřadě ti vystaví prvopis techničáku a kde si sezeneš klíče je tvůj boj. Auto na běžné používání se takto podle mě kupovat nevyplatí.
reagować
nahlásit
tipl
ilość wystąpień36
data registracji25.04.2016
Piątek 30.09.2016 21:54, Aukce
Bývalý kolega si koupil takhle pěknou A6 na splátky, pak časem sekl s prací, odešel...splátkovka začala k nám volat do práce a nakonec mu to auto zabavili a šlo do aukce. Vzhledem k tomu v jakém to auto bylo stavu, bych to nikomu nepřál....ten člověk prostě neměl na provoz toho auta a taky to tak vypadalo.
A řekl bych, že to bude drtivá většina...
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.