Weiss napisał:
Dobrý den,Je to trošku předběžná otázka a určitě jich zde bylo strašně moc, ale i tak se musím zeptat. Dělám teď maturitu a hned po ní jedu už druhým rokem do Skotska na dva měsíce. Pak přijíždím opět do Česka a mám zde již tak trochu přislíbenou práci. Bohužel autobusem dojíždět moc nelze (nebo spíše se mi nechce). Takže hledám nějaké to auto vlastně jen na dopravu do práce a na takové to normální ježdění. Plánoval bych ho mít tak asi rok nebo dva to ještě moc nevím, ale zkrátka vím že od auta za 40-50 tisíc víc očekávat ani nemůžu. Kamarádi mi radí a dívají se na všelijaké bavoráky, ale já si myslím že kdybych koupil nějaký za tuto cenu tak do něj musím investovat X dalších desítek tisíc, aby bylo vlastně provozuschopné. Mám rád hatchbacky ale kdyby bylo třeba nejhůř, tak bych koupil i nějakou tu Škodu Felicii. Hlavně ať mám čím jezdit a díly jsou na to levné a taky aby mi to nevysálo celou peněženku. Prostě nějaké počáteční auto o které bych se nemusel moc starat a nezklamalo mě.Omlouvám se, jestli vám toto nedává moc smysl, ale snad jste to pochopili. Děkuji moc za každý názorWeissmann Petr
Ahoj, nemáš se za co omlouvat, řešil jsem před 3 roky podobný problém, auto do 50tis.kč i s pojištěním, jako drujé do rodiny na ježdění do práce 2x40km.
Koupil jsem Peugeot 206 1.1 44kw r.v. 2002, najeto cca 140tis.km a jsem spokojený maximálně. Auto je pohodlné, má levné díly z druhovýroby, karosérie je pozinkovaná. Funguje mi klimatizace, el. ovládání oken i vyhřívájní zrcátek, dokonce mám skvělé repro i v zadních dveřích. Více fakt nepotřebuji. Stejný P206 ale rok 1999 má moje neteř, taky do práce a taky funguje dobře.
Pro jistotu jsem ale vyměnil rozvody a vodní pumpu (2500+500kč), samo olej a olejový filtr, a musel jsem koupit výfuk, celý mě vyšel i s tlumičem na 1700kč, což je paráda.
Celkovou spotřebu jsem měl kolem 6,3l, protože se jezdí dálnice, na okreskách si myslím že to bude do 5,5l!

Určitě je spousta jiných dobrých aut, ale mě uchvátil ten komfort a šarm, na to, že auto má 15 let, schová v interiéru kdejaké novější. Jinak 206 má i docela fajnt motor 1.4, který už jede velmi šlušně... Pak jsou tu specialitky, jako GT s motorem 2.0 a víceprvkovou nápravou, ale spolehlivost neznám