tipl napisał:
Nedávno jsem měl nehodu menší se svou Felicií a mám v p*** zadní geometrii. Mechanik mě říkal, že šmitec a nemá smysl to spravovat, vzhledem i ke stavu a korozi. Takže měsíc dojezdím než budu mít dovolenou a pak hurá kupovat autoMám fyzicky 40 tisíc + 30 tisíc si chci půjčit u banky. Tedy dohromady 70 tisíc., z toho 50 tisíc bude určeno na auto. Zbytek si nechávám jako rezervu do života, na opravy, případné splátky během neshcopnosti apod....Asi 90 % jezdím sám, takže stačí menší auto. Asi 70 % město (práce), zbytek výlety Ročně najezdím cca 25 tisíc km a hodně jezdím i po dálnicích, tak i něco svižného čemu nedojde dech. Ocenil bych servořízení, airbag a může být i klimatizace.Prioritou je pro mě nízká spotřeba a levné servisní díly. Jako kandidáty zatím se mi líbí Felicia 1.3 MPI + LPG, že bych hledla fakt vymazlenou a nebo 1.6 MPI.Ještě mám Fabii (taky ideálně na LPG) ale už jsou tam vyšší ceny.Koukal jsem po Octavii SDI, ale známý mí říkal vyhnout se dieselům, že repase vstřiků je časovaná bomba.Co mi navrhnete?
Ahoj, nešel bych do půjčky od banky, moc Tě odrbou. Vzal bych znova Felicii v dobrém stavu a jezdil vesele dál bez dluhů. Pořád se dají najít pěkné kousky, sice je to horší a horší s nabídkou

Vklidu bych si pak šetřil pomalu na něco lepšího, např. Ford Focus mk2 1.6 snáší velmi dobřé LPG a je to držák....
Jinak mě velmi dobře sloubží Peugeot 206 1.1 44kw, 2002 z Itálie dovoz, jezdím po dálnici do práce a zpět, klimatizace 2xairbag, ABS, dobré Rádio 4xrepro - jsem max spokojený za tu cenu....

LPG nedávam, protože mám spotřebu do 6l, což mě stačí, benzín je stále levný...