0
powrót

diskuze k tématu: Auto nechce vůbec startovat

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, typ vozidla, osobní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 03.12.2015 16:06, Auto nechce vůbec startovat
Zdravím, tuto zimu mě začlo trápit startování auta.
Jak začali letošní první mrazíky, auto jen škitne a to je vše. Tak jsem koupil baterku a OK, ale po týdnu to samé, tak jsem to nechal odvézt k mechanikovi a ten mi jen řekl že se vybila baterka..vážně? týden nová?
Tak mi jí nabil, a teď to 3dny startuje na pohodu, ale dnes když jsem sedl do auta tak auto, už startovalo jakoby \'\'déle\'\' nevím jak to popsat.
Co by s tím mohlo být? nevíte? Předem děkuji za rady.
reagować
nahlásit
tomaskrtek
ilość wystąpień983
data registracji18.03.2008
Cztwartek 03.12.2015 16:58, RE: Auto nechce vůbec startovat
nepřihlášený uživatel napisał:
Zdravím, tuto zimu mě začlo trápit startování auta. Jak začali letošní první mrazíky, auto jen škitne a to je vše. Tak jsem koupil baterku a OK, ale po týdnu to samé, tak jsem to nechal odvézt k mechanikovi a ten mi jen řekl že se vybila baterka..vážně? týden nová? Tak mi jí nabil, a teď to 3dny startuje na pohodu, ale dnes když jsem sedl do auta tak auto, už startovalo jakoby \'\'déle\'\' nevím jak to popsat. Co by s tím mohlo být? nevíte? Předem děkuji za rady.

jestliže to s novou/nabitou baterií nedělá tak je problém v dobíjení nebo v krátkých jízdách kdy se akumulátor nestihne dobít. nechte změřit kolik dává alternátor.
reagować
nahlásit
David V
ilość wystąpień2075
data registracji16.05.2007
Cztwartek 03.12.2015 21:13, RE: Auto nechce vůbec startovat
tomaskrtek napisał:
nepřihlášený uživatel napisał:
Zdravím, tuto zimu mě začlo trápit startování auta. Jak začali letošní první mrazíky, auto jen škitne a to je vše. Tak jsem koupil baterku a OK, ale po týdnu to samé, tak jsem to nechal odvézt k mechanikovi a ten mi jen řekl že se vybila baterka..vážně? týden nová? Tak mi jí nabil, a teď to 3dny startuje na pohodu, ale dnes když jsem sedl do auta tak auto, už startovalo jakoby \'\'déle\'\' nevím jak to popsat. Co by s tím mohlo být? nevíte? Předem děkuji za rady.
jestliže to s novou/nabitou baterií nedělá tak je problém v dobíjení nebo v krátkých jízdách kdy se akumulátor nestihne dobít. nechte změřit kolik dává alternátor.

Nebo "visí" někde relátko a baterie se plíživě vybíjí při odstávce. Nechte si změřit i klidový proud. Mě by být max v desítkách mA.
reagować
nahlásit
free78
ilość wystąpień300
data registracji19.09.2008
Piątek 04.12.2015 10:47, abcdefgh
Doporučil bych
1) vzít do ruky voltmetr (120,- Kč) a proměřit napětí na baterii při běžícím motoru. Mělo by tam být cca 14V. Pokud tam bude méně než řekněme 13.4V tak alternátor dobíjí nedostatečně, nebo vůbec (voltáž okolo 12V a méně). Ještě bych možná ověřil napětí při běžícím motoru a zapnutých světlech pro případ, že alternátor je ve stavu, že bez zatížení jakž takž funguje, ale při odběru již nestíhá...
2) Pokud dobíjení dobíjí jak má, tak to chce to hledat co tu energii spotřebovává. Z osobní zkušenosti znám Fiat Punto u kterého to způsoboval alarm a dále na jiném autu vybíjel baterii takový "tržnicový" automatický rozsvěcovač světel. Nezůstává svítit třeba v kufru nějaké světlo? Nelze přímo poradit čím to je. Chce to pátrat s měřákem a proměřovat jednotlivé okruhy.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.