0
powrót

diskuze k tématu: Auto pracant pro nájezd 60 tis.

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní, hybridy, cng, lpg, volná diskuze
chyba404
ilość wystąpień1
data registracji22.01.2021
Piątek 22.01.2021 09:02, Auto pracant pro nájezd 60 tis.
Dobrý den, ahoj,
potřebuji auto a jsem trochu bezradný. Byl bych vděčný, kdyby mne někdo nasměroval. Nájezdy mám okolo 4 - 5 tis. km měsíčně, převážně dlouhé trasy (okresky/sil.1tridy/dálnice). Auto by mě mělo pohodlně, rychle, bezpečně a spolehlivě přepravit z bodu A do bodu B, být alespoň trošičku reprezentativní, ocenil bych i zábavné jízdní vlastnosti, důležitá je i konektivita pro telefon (volání, podcasty z telefonu). To zásadní - v přepočtu na km při započtení spotřeby, amortizace, servisu, oprav, pojištění atd. chci jezdit za co nejméně, pokud se dostanu pod 3 Kč/km při 60tis. km ročně, budu hodně spokojen. Myslím, že by něco takového mohla plnit Toyota Auris hybrid popř. nová Corolla hybrid. Neřešil někdo podobný problém a poradil by? Max do 1mil., ojetina za méně nevadí. Jinak aktuálně jezdím jettou 2.0tdi 2014, ale už má nalítáno a blíží se nákladné opravy, tak bych chtěl upgradovat. Za případnou odezvu děkuji.
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Piątek 22.01.2021 09:40, RE: Auto pracant pro nájezd 60 tis.
cytat:
reakce na: chyba404, 22.01.2021 09:02 (Dobrý den, ahoj,potřebuji auto ...)

Ahoj, hybrid neumí šetřit na dálnici, jinak ano. Pokud těch dálnic není málo, nedosáhne nákladů jako kvalitní diesel.
Za mě by se Ti nejvíce oplatilo koupit Teslu 3, mladou ojetinu, nejlépe long-range. V Německu je jich přímo u dealerů dostatek.
+ nejmenší náklady na km
+ nejmenší náklady na servis(žádný olej, výfuk, vsřiky, rozvody, převodovka, filtr pevných částic, egr ventil, atd atd ad
+ těch 20min na Tesla Chargeru co 300km se dá dělat meeting nebo dát kafé a wc nebo se projít, aby člověk pořád neseděl

U dieslu s tak velkým nájezdem bych bral za mě mladou ojetinu Audi A4 2.0 TDI, bez 4x4. Něco by se našlo i u českých dealerů, viz. https://www.skodaplus.cz/

Na druhou stranu Můj kamarád si koupil novou Toyotu Camry 2.5 Hybrid a je to pecka, nová stojí od 920 000kč. Bohužel jeho spotřebu Liberec - Praha si prostě nepamatuji :-S Jedině vyzkoušet a nebo se poptat na forech.
reagować
nahlásit
KoobaS
ilość wystąpień1067
data registracji23.04.2014
Piątek 22.01.2021 10:07, RE: Auto pracant pro nájezd 60 tis.
cytat:
reakce na: chyba404, 22.01.2021 09:02 (Dobrý den, ahoj,potřebuji auto ...)

Byť nejsem velkým fanouškem nafty, spíš naopak, tak tohle je přesně příklad pro nový auto střední třídy s naftovým dvoulitrem. S tou cenou 3kč/km bych byl hodně opatrný. Při spotřebě 6 litrů na 100km budou 2kč jenom na palivo.
Rozpočet 1 milion je dostatečný. Mimo stokrát omílaných passatů, superbů a mondeií připomenu že existuje třeba Alfa Romeo Giulia, Peugeot 508, Renault Taliman, Opel Insignia. S trochou snahy půjde sehnat i nějaká prémie, jako Mb, BMW, Audi nebo třeba Volvo.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.