cytat:
reakce na: Pavlik, 19.03.2021 14:39 (Já ti nevím, ale já s Megane 2 ...)
78kW je v druhé generaci bez filtru pevných částic?
Moje auto plní už Euro6, ale zatím bez ADblue - to máe nepříznivý vliv na spotřebu i dynamiku.
V září jsem se stěhoval a jezdím každý den Brno-Vyškov, podíl města a okresek je minimální. Na tempomatu se snažím mít nastaveno 140kmh, ne vždy to ale v provozu lze snadno dodržet.
Když se dívám do své tabulky s tankováním, tak nejnižší spotřeba od stěhování byla 5,13 - dovolená a spousta jízd po okreskách na šumavě, potom 5,3 . Nejvyšší naopak 6,12, obvykle se to drží okolo 5,7 litru/100km. Za těch 130 tisíc, který jsem s autem najel jsem se pod 5 litrů dostal tak 2x a vždy to byly dovolený, který jezdím celkově v jiným tempu než obvykle... A rozdíl léto zima je ve spotřebě minimální.
Nejvíc mi vadí nesmyslná kalibrace teploměru chladící kapaliny u téhle Euro6 verze a to, že drží motor celkově dost studený, pravděpodobně kvůli emisím. V zimě se teplota motoru ustálí na cca 77°C a na palubce se ukazuje 1 dílek zahřátí motoru místo 2. Jinak je 1,5dci skvěle kultivovaný motor a za těch 5 let co s autem jezdím jsem s ním velmi spokojený, vzhledem k objemu 1,5 litru předvádí skvělé výkony. Ale pořád si myslím, že na každodenní dálniční provoz je vhodnější něco jiného - i ta mnohem míň kultivovaná 1,6dci...