jafrik napisał:
Ahoj, máš štěstí, že jdu kolem. To ti povím naprosto přesně. Mám dva metry a skoro 130kg a sjezdil jsem při výběru auta všechno možný, protože když auto testuje testuje normovanej člověk, přijde mu velký ledacos, ale člověk s dlouhýma nohama všude naráží na přístrojovku. Výsledek je následující.:1. vítězem je Ford Mondeo, sedačka jde hodně dozadu a standartní hubený člověk se za mě vejde i s sedačkou posunutou na maximum, další obrovská výhoda je celkem úzkej středovej tunel a tedy místa pro kolena, dobrý sedačky.2. S-max. Ale víc místa vpředu než Mondeo nemá, vzadu to nemám dopodrobna odzkoušeno. Blbě se shání a jsou o dost dražší než Mondeo - v případě ojetiny.3. VW Golf Plus a Touran. Vpředu paráda, kufr a šířka menší. Passat a Superb neni špatnej, ale jsou dost ouzký, maj celkem širokej středovej tunel a protože parkuju na sídlišti, tahle možnost nepřipadala v úvahu.4. Fiat 500X. Vpředu kupodivu super, zbytek nic moc.5. Volvo V70 a Subaru Outback. Cenově už vysoko a vzadu taky nic moc. Mimo hodnocení se mi vpředu pěkně sedělo v nové Astře, ale byl jsem v ní jen chvilku.Ve zbytku aut mi pokaždý něco vadilo kolem nohou a posezu (i v Octavii, Leonu, Ceedu, i30, všech japoncích - to je škoda a francouzech - to škoda neni).
Super rozbor, díky za něj!
Mondeo myslíš MK5 nebo MK4? A jak je na tom polohovatelnost volantu? Mám většinou problém, že když si dám pohodlně nohy, nedosáhnu na volant a blíž k tělu už dát nejde. Dobrý sedačky jsou taky důležité, mám sice jen cca. 100 kg, ale velkou prdel, takže mě dost často tlačí bočnice. Nejhorší to bylo asi v Audi S5, tam jsou sedačky snad pro 75kg postavy. Já si matně vzpomínám jen na základní sedadla v MKIV a to byl takový standard a ty lepší v MKIII a ty byly fajn. Budu muset tu MK5 někde vyzkoušet.