0
powrót

diskuze k tématu: Auto pro vysokého řidiče

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
PetrSSS
ilość wystąpień7
data registracji10.04.2017
Poniedziałek 10.04.2017 10:54, Auto pro vysokého řidiče
Už skoro rok koukám po novém autě a nenacházím nic, co by splňovalo všechny moje požadavky. Aktuálně mám Kiu Ceed JD SW (1.6 GDI) a problém je, že jsem trochu vyšší (hlavně dlouhé nohy) a za mě už se jen těžko někdo posadí (navíc to má krátký přední sedák), což by ještě tolik nevadilo, ale plánujeme druhé dítě a dětská sedačka se za mě prostě nemá šanci vejít. Napadá někoho nějaké kombi/liftback (občas vozím kolo, takže sedan je naprd), které by se dělalo v benzínu, mělo 0-100 pod 9s a bylo v použitelném automatu? Úplně se mi nechce jen kvůli autosedačkám kupovat Superba, protože 80% času jezdím sám do práce a zpět, ale těch 20% času nehodlám jezdit zkroucený jak paragraf. Pokud by to bylo jen trochu možné, rád bych se vyhnul koncernu (bydlím na sídlišti), ale ať dělám co dělám, většinou u něj stejně skončím. Cenu bych rád udržel do 700 000 Kč.

Dík za každý tip, třeba někdo řeší stejný problém.

Petr
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Poniedziałek 10.04.2017 13:52, Ford S-MAX a basta
Ahoj, mám kamaráda, který také patří k ne malým a nakonec koupil trochu jetý Ford S-MAX v automatu 2.0 TDCi.
Dal mi sjet, můžu jen dodat - ideální auto pro velké lidi a pořád velmi zábavné
reagować
nahlásit
PetrSSS
ilość wystąpień7
Poniedziałek 10.04.2017 14:04, RE: Ford S-MAX a basta
BobanHTP napisał:
Ahoj, mám kamaráda, který také patří k ne malým a nakonec koupil trochu jetý Ford S-MAX v automatu 2.0 TDCi. Dal mi sjet, můžu jen dodat - ideální auto pro velké lidi a pořád velmi zábavné

Dík za tip! Nejsi první, kdo tohle auto chválí, ale pořád si říkám, že jsem dost mladý na to, abych jezdil autobusem : ) Na nového v benzínu a automatu nebude a sehnat staršího bude asi nereálné (všichni chtějí naftu). Navíc to váží snad 1.8t, to je hroznej ingot : ) Ale možná si do toho někde zkusím sednout, protože zatím jsem sedl jen do C4 Grand Picasso a to bych teda nedal.
reagować
nahlásit
jafrik
ilość wystąpień5
Poniedziałek 10.04.2017 14:29, dlouhan
Ahoj, máš štěstí, že jdu kolem. To ti povím naprosto přesně. Mám dva metry a skoro 130kg a sjezdil jsem při výběru auta všechno možný, protože když auto testuje testuje normovanej člověk, přijde mu velký ledacos, ale člověk s dlouhýma nohama všude naráží na přístrojovku. Výsledek je následující.:

1. vítězem je Ford Mondeo, sedačka jde hodně dozadu a standartní hubený člověk se za mě vejde i s sedačkou posunutou na maximum, další obrovská výhoda je celkem úzkej středovej tunel a tedy místa pro kolena, dobrý sedačky.

2. S-max. Ale víc místa vpředu než Mondeo nemá, vzadu to nemám dopodrobna odzkoušeno. Blbě se shání a jsou o dost dražší než Mondeo - v případě ojetiny.

3. VW Golf Plus a Touran. Vpředu paráda, kufr a šířka menší. Passat a Superb neni špatnej, ale jsou dost ouzký, maj celkem širokej středovej tunel a protože parkuju na sídlišti, tahle možnost nepřipadala v úvahu.

4. Fiat 500X. Vpředu kupodivu super, zbytek nic moc.

5. Volvo V70 a Subaru Outback. Cenově už vysoko a vzadu taky nic moc.

Mimo hodnocení se mi vpředu pěkně sedělo v nové Astře, ale byl jsem v ní jen chvilku.

Ve zbytku aut mi pokaždý něco vadilo kolem nohou a posezu (i v Octavii, Leonu, Ceedu, i30, všech japoncích - to je škoda a francouzech - to škoda neni).

reagować
nahlásit
PetrSSS
ilość wystąpień7
Poniedziałek 10.04.2017 16:04, RE: dlouhan
jafrik napisał:
Ahoj, máš štěstí, že jdu kolem. To ti povím naprosto přesně. Mám dva metry a skoro 130kg a sjezdil jsem při výběru auta všechno možný, protože když auto testuje testuje normovanej člověk, přijde mu velký ledacos, ale člověk s dlouhýma nohama všude naráží na přístrojovku. Výsledek je následující.:1. vítězem je Ford Mondeo, sedačka jde hodně dozadu a standartní hubený člověk se za mě vejde i s sedačkou posunutou na maximum, další obrovská výhoda je celkem úzkej středovej tunel a tedy místa pro kolena, dobrý sedačky.2. S-max. Ale víc místa vpředu než Mondeo nemá, vzadu to nemám dopodrobna odzkoušeno. Blbě se shání a jsou o dost dražší než Mondeo - v případě ojetiny.3. VW Golf Plus a Touran. Vpředu paráda, kufr a šířka menší. Passat a Superb neni špatnej, ale jsou dost ouzký, maj celkem širokej středovej tunel a protože parkuju na sídlišti, tahle možnost nepřipadala v úvahu.4. Fiat 500X. Vpředu kupodivu super, zbytek nic moc.5. Volvo V70 a Subaru Outback. Cenově už vysoko a vzadu taky nic moc. Mimo hodnocení se mi vpředu pěkně sedělo v nové Astře, ale byl jsem v ní jen chvilku.Ve zbytku aut mi pokaždý něco vadilo kolem nohou a posezu (i v Octavii, Leonu, Ceedu, i30, všech japoncích - to je škoda a francouzech - to škoda neni).

Super rozbor, díky za něj!

Mondeo myslíš MK5 nebo MK4? A jak je na tom polohovatelnost volantu? Mám většinou problém, že když si dám pohodlně nohy, nedosáhnu na volant a blíž k tělu už dát nejde. Dobrý sedačky jsou taky důležité, mám sice jen cca. 100 kg, ale velkou prdel, takže mě dost často tlačí bočnice. Nejhorší to bylo asi v Audi S5, tam jsou sedačky snad pro 75kg postavy. Já si matně vzpomínám jen na základní sedadla v MKIV a to byl takový standard a ty lepší v MKIII a ty byly fajn. Budu muset tu MK5 někde vyzkoušet.

reagować
nahlásit
Reno
ilość wystąpień1352
data registracji30.03.2010
Poniedziałek 10.04.2017 18:08, .asdf asdf asf asf asd
Ford Galaxy. V tom jezdil můj daňový poradce a bylo to jedno z mála aut, kam se pohodlně vešel. Teď sedlá eRko od MB. Vyzkoušel kdejaké SUV a bylo mu malý.
reagować
nahlásit
Valnoha
ilość wystąpień322
data registracji03.01.2011
Poniedziałek 10.04.2017 18:51, Galaxy / smax ....
Smax je s galaxy temer stejnej. Rozdil je v delce vozidla cca 4cm ve prospech galaxy a dale to ze galaxy je v serii sedmimistne. Smax byl/je 7mi mistnej za priplatek. A pochopitelne se lisi vzhledem zade. Galaxy 2,2 tdci jezdi zena. Momentalne najeto 138tkm bez zavad. Co se jizdnich vlastnosti tyce budete prekvapen. Nekde se s tim svezte.
reagować
nahlásit
Valnoha
ilość wystąpień322
data registracji03.01.2011
Poniedziałek 10.04.2017 19:02, Hhhhhh mnmmm fffff
Jeste doplnim ze zadni sedacky jsou kazda zvlast posuvna a ma naklapeci operadlo, coz treba uvitas v pripade ze sedadlo ridice bude na max dozadu
reagować
nahlásit
jafrik
ilość wystąpień5
Poniedziałek 10.04.2017 19:29, dlouhán
A to jsem neuvedl. Mám na mysli mk4. Sedačky mám označené Sportsitze, zda se nějak zásadně liší od standardu nevím, prdel mám velkou a je to OK i na dlouhé štreky (na rozdíl od služebních škodovek, ty sou na sezení strašný). Volant bych zvládnul mít ještě drobet blíž u sebe než to jde, ale obecně sedím víc vzpřímeně, tak se mi to zdá dostatečný.... Horší je sehnat benzínový kus v přijatelném stavu. nakonec sem to vzdal a koupil TDCI v plné výbavě (bylo o řádově desítky tisíc levnější, než benzínový socky, je jich jako tříletých služebáků z Něměcka fakt hodně a většina lidí chce něco od VW...)
reagować
nahlásit
HoNZA
ilość wystąpień248
data registracji28.04.2008
Poniedziałek 10.04.2017 19:59, MB
Ahoj

koukni se na mercedes R 350 cgi. prostor, pohoda a za 700 000 dost slušný kus... navíc nejezdí vůbec špatně.
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Wtorek 11.04.2017 14:46, RE: Ford S-MAX a basta
PetrSSS napisał:
BobanHTP napisał:
Ahoj, mám kamaráda, který také patří k ne malým a nakonec koupil trochu jetý Ford S-MAX v automatu 2.0 TDCi. Dal mi sjet, můžu jen dodat - ideální auto pro velké lidi a pořád velmi zábavné
Dík za tip! Nejsi první, kdo tohle auto chválí, ale pořád si říkám, že jsem dost mladý na to, abych jezdil autobusem : ) Na nového v benzínu a automatu nebude a sehnat staršího bude asi nereálné (všichni chtějí naftu). Navíc to váží snad 1.8t, to je hroznej ingot : ) Ale možná si do toho někde zkusím sednout, protože zatím jsem sedl jen do C4 Grand Picasso a to bych teda nedal.

Ahoj, jestli máš rád ještě sportovnější dizajn, tak jiný kamarád ale jen s 187cm má Mondeo r.v. 2010 a místa má habaděj, celkově je to fajn koráb na dlouhé cesty, ale bohužel na rozdíl od S-MAXe jsem v něm jen seděl, ale neřídil Jinak ale S-MAX to natře podvozkem klasickému Golfu nebo Oct III s 1.2 TSI, protože ty mají vzadu jen torzní tyčku, což Ford dává snad jen do dvoukoláků
reagować
nahlásit
PetrSSS
ilość wystąpień7
Środa 12.04.2017 13:46, RE: Galaxy / smax ....
Valnoha napisał:
Smax je s galaxy temer stejnej. Rozdil je v delce vozidla cca 4cm ve prospech galaxy a dale to ze galaxy je v serii sedmimistne. Smax byl/je 7mi mistnej za priplatek. A pochopitelne se lisi vzhledem zade. Galaxy 2,2 tdci jezdi zena. Momentalne najeto 138tkm bez zavad. Co se jizdnich vlastnosti tyce budete prekvapen. Nekde se s tim svezte.

Problém je, že skoro polovina mého nájezdu je 12km do a z práce, takže diesel je pro mě škoda a hlavně mi ty motory vůbec nesedí. A sehnat Smaxe s benzínem a automatem je téměř nereálné.
reagować
nahlásit
PetrSSS
ilość wystąpień7
Środa 12.04.2017 13:47, RE: dlouhán
jafrik napisał:
A to jsem neuvedl. Mám na mysli mk4. Sedačky mám označené Sportsitze, zda se nějak zásadně liší od standardu nevím, prdel mám velkou a je to OK i na dlouhé štreky (na rozdíl od služebních škodovek, ty sou na sezení strašný). Volant bych zvládnul mít ještě drobet blíž u sebe než to jde, ale obecně sedím víc vzpřímeně, tak se mi to zdá dostatečný.... Horší je sehnat benzínový kus v přijatelném stavu. nakonec sem to vzdal a koupil TDCI v plné výbavě (bylo o řádově desítky tisíc levnější, než benzínový socky, je jich jako tříletých služebáků z Něměcka fakt hodně a většina lidí chce něco od VW...)

J, koukal jsem, že ty Mondea v benzínu a ještě v automatu téměř nejdou sehnat.
reagować
nahlásit
PetrSSS
ilość wystąpień7
Środa 12.04.2017 13:48, RE: MB
HoNZA napisał:
Ahojkoukni se na mercedes R 350 cgi. prostor, pohoda a za 700 000 dost slušný kus... navíc nejezdí vůbec špatně.

Dík za tip, ale MB neuservisuji.
reagować
nahlásit
PetrSSS
ilość wystąpień7
Środa 12.04.2017 13:50, RE: Ford S-MAX a basta
BobanHTP napisał:
Ahoj, jestli máš rád ještě sportovnější dizajn, tak jiný kamarád ale jen s 187cm má Mondeo r.v. 2010 a místa má habaděj, celkově je to fajn koráb na dlouhé cesty, ale bohužel na rozdíl od S-MAXe jsem v něm jen seděl, ale neřídil Jinak ale S-MAX to natře podvozkem klasickému Golfu nebo Oct III s 1.2 TSI, protože ty mají vzadu jen torzní tyčku, což Ford dává snad jen do dvoukoláků

J, to Mondeo vypadá jako rozumná volba, zkusím se někde svézt s tou MK5.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.