cytat:
reakce na: BobanHTP, 08.09.2020 13:16 (Ahoj, nemám sice 2m, ale moc r ...)
Ahoj, děkuju za reakci a typ na toho Poláka

. Asi bych měl zkusit něco podobného
. Příznivcem koncernu sice nejsem, na druhou stranu proč ne, pokud se člověk vejde. Každopádně Passat 1.4 TSI 2016+, těch je jako šafránu

. Dříve jsem preferoval starou dobrou atmosféru, ale to je dneska pasé (no, sedl jsem se si do Mazdy 6 2015, místa podélně akceptovatelně, ale i když nemám extra dlouhé tělo, tak v sedanu jsem doslova narazil - střešní okno je prevít - jinak motor 2.5, podvozek - to bych si dal říci).
Mondeo - stávající 2.5t 162 kW, za mě spokojenost, jede slušně, tím, že do města beru malé auto, tak i spotřeba je v pohodě. Příjemný kompromis i pro řidiče..
Focus IV jsem zkusil právě 1.0 Ecoboost, jen kratší projížďka, a mile mě překvapil právě motor. Tam sice nikdo neví, jaká bude životnost, ale jako celek mi celkem sednul (proč všechna auta mají tak malé sedačky je otázka napříč trhem

).
Passata každopádně zkusím, ač ten diesel...na druhou stranu, když i benzínové turbomotory jsou co do složitosti srovnatelné...Hlavně prioritou je ten slušný prostor, ale nechci úplně zabít řidičský zážitek a stát se "pasažérem"..