0
powrót

diskuze k tématu: Auto pro vysokého řidiče

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
Chorche80
ilość wystąpień2
data registracji08.09.2020
Wtorek 08.09.2020 12:02, Auto pro vysokého řidiče
Zdravím, bude mě čekat výběr vozidla - zřejmě ojetina. S ohledem na to, že jsem poněkud nekonvenčních rozměrů stran výšky (201 cm) a zejména co do délky nohou, tak bych rád osobní vůz (preferuji klasické kombi), do kterého se nejen vejdu, ale vejdu se pohodlně (kdyby některý vůz svojí konfigurací sedáku uměl podepřít stehna, byla by to pecka). Za mě by se měl vejít ještě alespoň malý dospělý člověk. 90% času jezdím sám, zbytek s rodinou (dvě malé děti v autosedačkách). Vždycky jsem se snažil vybírat vůz, ve kterém se posadím za sebe bez nějakých větších potíží. Aktuálně mám Mondeo MK IV (2007), které se blíží ke konci svého života. Alternativou může být novější ročník (nevím, zda novější generace, údajně je méně prostornější). Příjemně mě překvapila aktuální generace Fordu Focus, s výhradami se vejdu do Hyundai i30 (za sebe už nikoliv) - ale cestu na pár hodin v kuse to moc nevidím. Starší prémiové vozy s ohledem na servisní náklady bych nechtěl, spíš něco "běžného". Nájezd mám kolem 20kkm ročně (takže asi spíš benzín). Budu rád za každé praktické doporučení, děkuji.
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Wtorek 08.09.2020 13:16, RE: Auto pro vysokého řidiče
cytat:
reakce na: Chorche80, 08.09.2020 12:02 (Zdravím, bude mě čekat výběr v ...)

Ahoj, nemám sice 2m, ale moc rád sleduji auto recenze jednoho 2m poláka, který vždy otestuje posed i za sebou a někdy je to fakt sranda
https://www.youtube.com/watch?v=I4VWDoZkNW8&t=156s

Ohledně výběru auta, za mě bych volil VW Passat Variant 2016+ se skvělým motorem 1.4 TSI, který ještě nemá filtr pevných částic a je odolný i vůči horšímu zacházení. Ostatně dodnes se tento motor dává do koncernových hybridů právě díky odolnosti a spolehlivosti. Novější 1.5 TSI po upgrade SW jede také pěkně, ale je už složitější(který nový turbomotor motor není? )

Mondeo nemá tak spolehlivý benzínový motor, který bude "jistě" v pořádku i po 200 tis.km. Do roku 2015 jsou dobré jedině díesly 2.0 TDCi a 2.2 TDCi, naopak novější Ecoblue mají problémy.

Focus IV je nádherný, ale fakt nevím jaký motor. Nové ecoboosty jsou chválené, ale pořádný nájezd ještě nemají a tak můžeme jen hádat jaké budou po 200tis.km a více. Může Tě oslovit i litrový ecoboost, ale plně naložený vůz se zapnutou klimatizací nepojede jako Mondeo IV 2.0 TDCi ani náhodou

Prostě jistota je pro mě Passat 1.4 TSI, třeba přivezený od dealera VW v Německu, kde se servisy o vozy ještě umí starat Diesel 2.0 TDI je výborný a to i spotřebou, jen diesel bude jednou chtít více po servisu, na druhou stranu dá se dobře prodat i s větším nájezdem. Pak je tu prostor pro 2m chlapa - tam se Focus ani Mondeo nechytá holt
reagować
nahlásit
Chorche80
ilość wystąpień2
data registracji08.09.2020
Środa 09.09.2020 06:22, RE: RE: Auto pro vysokého řidiče
cytat:
reakce na: BobanHTP, 08.09.2020 13:16 (Ahoj, nemám sice 2m, ale moc r ...)

Ahoj, děkuju za reakci a typ na toho Poláka . Asi bych měl zkusit něco podobného
. Příznivcem koncernu sice nejsem, na druhou stranu proč ne, pokud se člověk vejde. Každopádně Passat 1.4 TSI 2016+, těch je jako šafránu . Dříve jsem preferoval starou dobrou atmosféru, ale to je dneska pasé (no, sedl jsem se si do Mazdy 6 2015, místa podélně akceptovatelně, ale i když nemám extra dlouhé tělo, tak v sedanu jsem doslova narazil - střešní okno je prevít - jinak motor 2.5, podvozek - to bych si dal říci).
Mondeo - stávající 2.5t 162 kW, za mě spokojenost, jede slušně, tím, že do města beru malé auto, tak i spotřeba je v pohodě. Příjemný kompromis i pro řidiče..
Focus IV jsem zkusil právě 1.0 Ecoboost, jen kratší projížďka, a mile mě překvapil právě motor. Tam sice nikdo neví, jaká bude životnost, ale jako celek mi celkem sednul (proč všechna auta mají tak malé sedačky je otázka napříč trhem).
Passata každopádně zkusím, ač ten diesel...na druhou stranu, když i benzínové turbomotory jsou co do složitosti srovnatelné...Hlavně prioritou je ten slušný prostor, ale nechci úplně zabít řidičský zážitek a stát se "pasažérem"..
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Środa 09.09.2020 10:04, RE: RE: RE: Auto pro vysokého řidiče
cytat:
reakce na: Chorche80, 09.09.2020 06:22 (Ahoj, děkuju za reakci a typ n ...)

Ahoj, určítě je dobré, když Ti auto dělá radost a jestli bys vzal Focus4 v záruce, snad to nebude takové riziko. Možná už by se dala sehnat předváděčka 1.5Ecoboost, která výkonem v dolním pásmu otáček kompromisy nedělá. Já sám osobně mám rád projev 1.0 EB, ale ten v F4 je úplně nový motor, takže jej vlastně neznám, jen ten předešlý bez vypínání válce.

Jinak můj kamarád nedávno zkoušel Hondu Civic 1.0 T-VTEC a 1.5 T-VTEC a byl velmi nadšený - radost z jízdy na jedničku. Ten silnější měl sice aféru v CRVéčku ohledně ředění oleje benzínem. Upgrade SW to prý vyřešil. Ten liftback má kufr 480l, takže místo na dovolenou by mohlo skoro stačit
Test "dvumetrovca": https://www.youtube.com/watch?v=WU6Sy1yTeuI

Ohledně Passatu 2.0TDI moc vyčítat mu nelze, sílu má na rozdávání v poměru k litrovým turbomoborům a pokud jezdíš jednou týdně trasu nad 40km, vypálí se i FAP. Raději si ale prostuduj nedávný speciál SM(https://www.ikiosek.cz/detail/magazinespecials-606368-ojetiny-2-2020), kde je něco více o Passatech a jejich největších "zádrhelích", kde radí jak se jim vyhnout a nebo levně opravit.

Tož držím palec!
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Środa 09.09.2020 23:58, RE: Auto pro vysokého řidiče
cytat:
reakce na: Chorche80, 08.09.2020 12:02 (Zdravím, bude mě čekat výběr v ...)

Kolega co ma dost pres 2m ma Chevrolet. Jaky model presne nevim, je to nejspis nejaka nizsi stredni trida, mozna Cruze. Rikal ze to bylo jedno z mala aut kam se vesel.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.