PetrT napisał:
Za tu cenu s automatem jedině Fabii 1 generace s 1,4. Jinak to bude bud robot nebo CVT a to je průser. I když.... kamarádka má Micru 1,4 automat, r.v. 2005. Automat je klasický hydoměnič, což mě překvapilo. Ale má poměrně vysokou spotřebu, nejede, je malé a motory v této generaci Micry mají chronické problémy s rozvody. Kamarádka má najeto pouze 74t takže u jejího kusu nelze moc soudit.Ale holce ta Micra prostě sluší ;)
V případě motoru 1.4 má klasický automat i corsa (pozor, menší motory jsou s roboty). Jen do cenového limitu bude (i s ohledem na případný vstupní servis) rozumnější koukat po generaci C (ale to je stejně souputník fabky). Fabku s automatem jsem měl a městská spotřeba 12 l/100 km (přesně dle tazatelova schématu cuk sem, cuk tam) je tragická. Corsu D s automatem jsem sehnal vloni známým a spotřeba je do 8 l/100 km, takže by to u starší řady nemuselo být horší - převodovka i motor jsou v podstatě stejné (i když motoru jsou verze XE a novější XEP), jen odpovídají volnější emisní normě. Akorát žádné takové auto momentálně není na TipCars v nabídce.