Papagelo napisał:
Giorgio napisał:
BobanHTP napisał:
Ahoj, za mě jednoznačně Suzuki Swift 1.2 AT za 320tis.kč. Pro mě spolehlivý japonec a to je nakonec to nejcennější.
Akorát, že do Česka se dodávají auta z fabriky v Maďarsku.
A to vadí čemu, že se montují v Maďarsku? Nebo myslíte, že bavoráky a mercedesy montují v Německublonďatí árijci, ne montují to Turci a Balkánci, tak v čem je problém ?
Že kvalitu montáže (a tím přeneseně spolehlivost) ovlivňuje dané místo - někdy pozitivně, někdy negativně, a to bez ohledu na národnost montážníka v dané zemi (on totiž v Německu stojí nad Turky a Balkánci německý mistr a rozhoduje o jejich výplatě, která je vyšší než v rozvojových zemích). Manželka má motorku od Hondy z Thajska a rozhodně není kvalitativně srovnatelná s výrobou z Japonska (sám mám japonskou motorku z Japonska). SX4 se dováželo do ČR jak z Maďarska, tak z Japonska - mezi ojetinami je doporučeno hledat ty japonské kusy, které se liší (a navenek jdou poznat třeba podle antény). Ostatně japonské toyoty děláme i v Kolíně (na jedné lince s francouzskými peugeoty a citröeny), že... Doma mám Fiat 500 a můžu být rád, že se dělá v Polsku (protože jsou tam pečlivější a svého času to byla dokonce nejmodernější fabrika na auta v Evropě). S ignisem z Maďarska jsem jezdil dva roky - bylo to nové auto, nikde mě nenechalo, to je fakt. Ale kvalita zpracování nic moc (lak, vnější oplastování a slícování dílů, slícování interiéru a různé povrzávání apod.).
Já se obávám, že tady panuje nějaký mýtus, že po celém světě v každé fabrice na ty takzvané japonce je natažený ten červený špagát, za který někdo uvědoměle zatáhne jako pravý Japonec, co bere svou práci za životní poslání, když uvidí sebemenší problém.
Není nutné pochybovat o tom, že je swift dobré auto. Ale neopíral bych se o to, že je to japonec, když většina produkce je z Indie, Malajsie, Thajska a pro nás z Maďarska.