0
powrót

diskuze k tématu: Co koupit nebo nekoupit?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, typ vozidla, osobní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 02.01.2016 08:00, Co koupit nebo nekoupit?
Mám dotaz ohledně koupě ojetého vozidla. Momentálně máme v rodině Fiat Punto 1,2i a Opel Vectra Caravan 1,6 16v. V Opelu zlobí elektronika , baterka a žere olej a spoustu dalších drobností. Přemýšlím , že bych se Opelu zbavil a koupil jiné vozítko do 50 000Kč.
Moje požadavky jsou hlavně aby novém autě bylo pohodlné svezení - komfort pro řidiče + slušná výbava.
A aby nebylo dražší na provoz jak Opel , který si bral cca 7-8l na 100km.
Co se mi v cenové relaci líbí asi nejvíc je Nissan Primera P12. Dále pak vzhledem k pohodlí jsem koukal na Citroen Xsara Picasso. Budu rád za další tipy na vozidla.
Dále pak nevím jakou zvolit motorizaci. Najezdím ročně cca 12 - 15tis. Jezdím do práce 12km po dálnici tam a zpátky. Ve volnu nějaké to město. 1x ročně cesta k moři a cca 1x za 2 měsíce cesta 200km tam a zpět. Vím , že s takovým nájezdem bych měl asi volit benzín. Přemýšlel jsem ale také o LPG které by bylo příjemné vzhledem k úspoře.

A poslední varianta o které jsem uvažoval je vykašlat se na nákup dalšího ojetého auta ale nechání si Opela do kterého nainvestovat pár tisícovek a dál si vesele jezdit v Opelu a ušetřit si 50 000Kč.

Jak to vidíte vy?
reagować
nahlásit
xxondysxx
ilość wystąpień45
data registracji16.04.2015
Sobota 02.01.2016 13:06, názor na řešení situace
Dobrý den, tak pokud se rozhodnete pro jiný vůz, určitě volte benzín, z aut do 50 tis kč, bych volil ford focus 1,6 74kw, velice spolehlivé a slušné auto.Bude mít levnější díly než japonci. Ale osobně měnit vůz ve vaší hodnotě za jiný v té podobné je myslím nevýhodné, doporučil bych zainvestovat pár tisíc do oprav a ještě vydržet a setřit,nevidím zlepšení investic ve vozu do 50 tis,každé strší auto do téhle ceny bude občas potřebovat nějakou opravu. Záleží kolik kč je to měsíčně.Já osobně vlastnil passat tdi B5, a měl jsem ho necelý rok, a pořád jsem jen něco opravoval, po 6 měsících-každy po 5 tis invesici, jsem vůz prodal a raději platím 5 tis leasing za nové, ale chápu,že každý si nemůže dovolit.Takže jen osobní zkušenost..........tak popřemýšlejte.
reagować
nahlásit
Zdeny60
ilość wystąpień1249
data registracji08.09.2009
Sobota 02.01.2016 13:15, Z bláta do louže
A takto staré rapy za 50 je to zcela jedno. Všechno budou vraždy před ešrotováním a investice na uvedení do 10% stavu, kdy se s tím člověk nemusí bát vyjet, půjde do desetitisíců a bojím se, že mnohdy to už ani nepůjde. Sekelet shnilý od rzi, pevnost kastel snížená na minimum...Eletkrika po poločasu rozpadu, brzdový systém taky (vedení shnilé na šrot), atd... Řešil jsem kdysi u otcova auta podobnou otázkua vyšlo mi, že pokdu chchi jezdit aspoň trochu v klidu, tak japonská ojetina za pajsku je prostě nesmysl. V daném případě bnych to spíše bych to spíše na opravu.
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Niedziela 03.01.2016 00:58, VW Golf 1.4
Zdravím, šel bych do benzínu VW Golf 1.4 r.v. 2000-2002 a nebo Ford Focus 1.6 2002-2004. Pokud máte možnost sehnat tyto auta v dobrém stavu, tak Vám můžou za levný peníz pěkně sloužit.... A naopak, pokud byste auto kupoval naslepo, tak raději Vectru opravit....
reagować
nahlásit
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Niedziela 03.01.2016 10:36, xxxx xxxx xxxxx
Normalne bych napsal opravit a setrit na lepsi, ale... problem bych videl tu spotrebu oleje u te Vectry. Ta se u te 1,6 moc levne resit neda a bude se to zhorsovat az do stavu kdy to prekroci unosnou mez. Je to vlastnost toho motoru, bohuzel.
Stejne auto za ty penize by byla treba 406 ktera je spolehliva a v benzinu doslova blbovzdorna. Nissanu bych se vyhnul, Primera P12 neni zadna vyhra ani motorove.
Taky se da sehnat hezke Stilo, velmi nizke ceny ma ta Corolla s kulatejma svetlama. Je hnusna, ale spolehliva a nehnije.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.