tomN napisał:
Dobry den,mam dotaz ohledne STK. STK jjsem mel platnou do 31.10.2016 a na kontrole jsem byl pred timto terminem (tusim +-20.10.). Auto STK neproslo kvuli male zavade, kdy neblikal na pravem zrcatku blinkr. Dostal jsem tedy nalepku STK na jeden mesic, do 30.11.2016. Na opakovanou technickou jsem jeste nestihl zajet, jelikoz jsem 15.11. jsem mel dopravni nehodu, ve ktere jsem poskozeny.Zajimalo by me, jak se k tomu stavi pojistovny/zakon apod.. Mohl jsem v odpobi 1.11 - 30.11. 2016 s autem jezdit a pouzivat ho kdyz jsem mel "docasnou" technickou? Nebude to pro me nejakym zpusobem pritezujici okolnost pri reseni s pojistovnou?dekuji
Uvádíte, že jste dostal dočasnou STK do 30.11.2016. Což mi přijde divné, platnost by měla být 30 dní od vystavení, takže jestliže jste byl 20.10., platnost by měla být do 20.11.. Pokud jste však měl nehodu před tímto datem, a příčinou nehody nebyla právě ta vytýkaná závada, nevidím v tom žádný zádrhel.
Naopak mě zaráží, že Vás na STK nenechal žárovku vyměnit nebo ji případně nevyměnili sami za nějaký poplatek. V autě sada náhradních žárovek být musí, tudíž tuto závadu bylo možno odstranit přímo na místě. Přístup STK mi přijde pochybný. Asi chtěli další kšeft a vytřískat z Vás další prachy za dodatečnou STK.