Piątek 20.05.2016 14:48,
dotaz čtenáře: jaké auto vybrat - denně 160km
Dobrý deň.
občas si na Vašom webe prečítam nejakú recenziu a obdivujem prehžad a skúsenosti s akými disponujete.
Chcel by som Vás poprosiť o radu s výberom nasledujúceho ojazdeného auta. Denne najazdím do práce tam aj späť 160 km - cca 15 km mesto, 15 km diažnicu a zvyšok sú okresky s vežkou porciou kopcovitého terénu plného zákrut (horský prechod Bumbálka). Momentálne jazdím na desaťročnej Toyote Corolle Combi s motorom 1,4vvti.Odhliadnuc od toho, že so 195tis km nemala takmer žiadnu poruchu, začína byť auto pre mňa dosť nepohodlné, má horšiu stabilitu pri rýchlych prejazdoch zákrut a slabý motor. Moje preferencie na auto sú: pohodlné sedenie aj na dlhšie cesty s mojou výškou 182cm (bedrová opierka, dĺžka sedáku), dostatok výkonu na bezpečné predbiehanie, spožahlivosť, celková ekonomika prevádzky, dobrý podvozok v rýchlych zákrutách a možnosť zohnať auto vo verzii kombi. Z nafty mám trochu obavy, skôr som zvažoval väčší benzín (2000ccm a viac) s následným prestavaním na LPG. Cena by mala byť do cca 220tisíc.
Ďakujem za rady,
Marián
reagować
nahlásit