0
powrót

diskuze k tématu: Ojetý Fiat Panda II – je to dobré auto?

kategorie zaszeregowania tematu: italská vozidla
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Wtorek 09.09.2014 00:34, Italové dělají spoustu dobrých aut
Zrovna dnes o tom byl zajímavý pořad na ČT2 http://www.ceskatelevize.cz/porady/10566850654-vznik-nejdrazsiho-auta-sveta/213382557160002/ Celkem zajímavý dokument mimochodem. Je tam i celé video.

Jinak ad Panda, známý senior ji má a slouží mu dobře. Ale moc toho tedy nenajezdí.
reagować
nahlásit
gablenz
ilość wystąpień137
data registracji12.01.2009
Środa 10.09.2014 11:52, itala ne
oni i z boje utíkali, natož pak od pásu... dyť to ví každý chlap zgulama, i Toník co má LPG stanici v JZD to říkal
reagować
nahlásit
Arthuro
ilość wystąpień82
data registracji11.06.2013
Środa 10.09.2014 13:38, Ojetý Fiat Panda - to je dobré auto ! (a velmi)
Pandíka mám a mohu jen vřele doporučit. Za tři roky jsme spolu najeli cca 50 tkm a nikdy žádný problém.
Motor určitě benzínový 1.2i, 44 kW / 60 PS, ne až tak kvůli těm pár "koníkům" navíc oproti slabší 1,1i, ale kvůli drobnostem jako posilovač řízení, lepší zvukové izolaci mezi motorem a kabinou a jedné výztuži v motorovém prostoru, díky které má silnější verze pevnější karosérii, je lépe ovladatelná a lépe zatáčí. A se silnějším motorem se pojí, většinou, i lepší výbava.
Poruchy se nám zatím vyhýbají velkým obloukem, takže řeším jen běžné spotřební věci (rozvodový řemen, brzdové obložení, výfuk - ten rezne skoro před očima a nyní jsou aktuální tyčky stabilizátorů...)
Náhradní díly jsou k sehnání bez problému a za směsné ceny.

A přidám ještě perličku: Letos musel můj Pandík, díky poruše rodinného auta, toto auto zastoupit při cestě na dovolenou... No, a dojel do chorvatského Dubrovniku a zpět (3300 km). A obstál na "jedničku s hvězdičkou".

reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
Cztwartek 11.09.2014 00:18, RE: Ojetý Fiat Panda - to je dobré auto ! (a velmi)
Arthuro napisał:
Pandíka mám a mohu jen vřele doporučit. Za tři roky jsme spolu najeli cca 50 tkm a nikdy žádný problém. Motor určitě benzínový 1.2i, 44 kW / 60 PS, ne až tak kvůli těm pár "koníkům" navíc oproti slabší 1,1i, ale kvůli drobnostem jako posilovač řízení, lepší zvukové izolaci mezi motorem a kabinou a jedné výztuži v motorovém prostoru, díky které má silnější verze pevnější karosérii, je lépe ovladatelná a lépe zatáčí. A se silnějším motorem se pojí, většinou, i lepší výbava. Poruchy se nám zatím vyhýbají velkým obloukem, takže řeším jen běžné spotřební věci (rozvodový řemen, brzdové obložení, výfuk - ten rezne skoro před očima a nyní jsou aktuální tyčky stabilizátorů...) Náhradní díly jsou k sehnání bez problému a za směsné ceny. A přidám ještě perličku: Letos musel můj Pandík, díky poruše rodinného auta, toto auto zastoupit při cestě na dovolenou... No, a dojel do chorvatského Dubrovniku a zpět (3300 km). A obstál na "jedničku s hvězdičkou".

Spotřební věci jsou možná levné, ale neodchází v tomto případě trochu brzo? S Yarisem jsme najezdili 50 tkm asi za 4 roky a závady žádné. Teď 6 rokem jsem poprvé měnil zadní kotouče a destičky. Jinak vše OK. Možná že se v tomto případě na spotřebním materiálu dost šetřilo a proto odchází tak brzo.
reagować
nahlásit
Arthuro
ilość wystąpień82
data registracji11.06.2013
Cztwartek 11.09.2014 08:13, Fiat Panda
Píši sice, že jsem s Pandíkem najel cca 50 tkm, ale dalších cca 50 tkm najezdil majitel přede mnou, takže se nájezd již blíží "stovce" a rok výroby je 2003. Když to shrnu: výfuk cca 9 let, bzdy cca 70 tkm, rozvody jsem nechal měnit preventivně, kilometrově byl ještě čas, ale časově už byl interval lehce překročen, přední tlumiče cca 80 tkm/9 let, tyčky stabilizátoru 100 tkm/11 let, atd. To jsou věci, které jsem dělal/ nechal dělat já, co bylo vyměněno u prvního majitele, samozřejmě nevím.
Nemyslím si, že by to bylo nějak tragické, samozřejmě, je to malé levné auto, u kterého nikdo s velkým náběhem km nepočítá, určitě u např. V70 nebo M-B řady E vydrží tyto věci déle...
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
Cztwartek 11.09.2014 13:38, RE: Fiat Panda
Arthuro napisał:
Píši sice, že jsem s Pandíkem najel cca 50 tkm, ale dalších cca 50 tkm najezdil majitel přede mnou, takže se nájezd již blíží "stovce" a rok výroby je 2003. Když to shrnu: výfuk cca 9 let, bzdy cca 70 tkm, rozvody jsem nechal měnit preventivně, kilometrově byl ještě čas, ale časově už byl interval lehce překročen, přední tlumiče cca 80 tkm/9 let, tyčky stabilizátoru 100 tkm/11 let, atd. To jsou věci, které jsem dělal/ nechal dělat já, co bylo vyměněno u prvního majitele, samozřejmě nevím.Nemyslím si, že by to bylo nějak tragické, samozřejmě, je to malé levné auto, u kterého nikdo s velkým náběhem km nepočítá, určitě u např. V70 nebo M-B řady E vydrží tyto věci déle...

To pak jo, myslel jsem ze auto bylo nove.
reagować
nahlásit
Bebok
ilość wystąpień8
data registracji16.12.2011
Piątek 23.01.2015 11:49, Panda 4x4
Panda je vážně dobré auto do terénu, po zdi sice nevyjede, ale do kopečka po sněhu vždycky.
Jura
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, wszelkie prawa zastrzeżone.