Piątek 28.12.2012 11:08,
Spolehlivý Ford?
jaký nejspolehlivější -to nevím. Ale mám zkušenost přesně podle vašeho zadání. Otec, poté, co ovdověl, potřeboval menší a levnější auto. Měl Mondeo 2,0i benzín. V AAA se koupil Focus s nejhorším (dle recenzí jak bazar, tak motor) 1,7TDDI s proslulý,m čerpadlem Bosch VPXX(44??).
To bylo v roce 2006, auto r.v. 2001. Prodal ho před 2 měsící za 56tCZK - po celou dobu ježdění s ním měl jediný problém - netěsný chladič klimatizace - opraveno za pár kaček v no name servisu.
Čili - kdyby se mě někdo zeptal, jaký Focus, klidně mu doporučím 1,7TDDI na základě osobní zkušenosti. Spotřeba do 6/100, nafta tzv. jezedácká, tedy ta nejlepběnší dostupná, důchodce premiová paliva nekupuje.
Obecně 1,6i bude výborná volba. Více starostí, než s motorem, bude už v tomto ročníku s korozí - Ford Focus na tom není příliš dobře. Otec v zimě nejezdil, takže mimo PP blatníku za kolem, kde byly bubliny, nic viditelně nehnilo. Auto bylo po havárii, to jsem ale věděli. I přesto se mu ta koupě "vyplatila" (uvozovky proto, protože žádné auto se eknomicky nemůže vyplatit, mimo taxíkua jicných aut k podnikání).
reagować
nahlásit