0
powrót

diskuze k tématu: Ford focus combi

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, typ vozidla, osobní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2012 09:40, Ford focus combi
Dobrý den,
Obracím se na Vás s prosbou o radu, chceme si koupit ojetý vůz ford focus combi (r.v. kolem 2000, cena cca. 50.000kc), ročně v průměru najezdíme 20.000km, vůz chceme používat další 4roky. Poraďte mi prosím, jaký motor je pro tento vůz nejhodnější s ohledem na spolehlivost a nízkou kombinovanou spotřebu.
Děkuji, Jirka
reagować
nahlásit
Zdeny60
ilość wystąpień1249
data registracji08.09.2009
Piątek 28.12.2012 11:08, Spolehlivý Ford?
jaký nejspolehlivější -to nevím. Ale mám zkušenost přesně podle vašeho zadání. Otec, poté, co ovdověl, potřeboval menší a levnější auto. Měl Mondeo 2,0i benzín. V AAA se koupil Focus s nejhorším (dle recenzí jak bazar, tak motor) 1,7TDDI s proslulý,m čerpadlem Bosch VPXX(44??).
To bylo v roce 2006, auto r.v. 2001. Prodal ho před 2 měsící za 56tCZK - po celou dobu ježdění s ním měl jediný problém - netěsný chladič klimatizace - opraveno za pár kaček v no name servisu.

Čili - kdyby se mě někdo zeptal, jaký Focus, klidně mu doporučím 1,7TDDI na základě osobní zkušenosti. Spotřeba do 6/100, nafta tzv. jezedácká, tedy ta nejlepběnší dostupná, důchodce premiová paliva nekupuje.

Obecně 1,6i bude výborná volba. Více starostí, než s motorem, bude už v tomto ročníku s korozí - Ford Focus na tom není příliš dobře. Otec v zimě nejezdil, takže mimo PP blatníku za kolem, kde byly bubliny, nic viditelně nehnilo. Auto bylo po havárii, to jsem ale věděli. I přesto se mu ta koupě "vyplatila" (uvozovky proto, protože žádné auto se eknomicky nemůže vyplatit, mimo taxíkua jicných aut k podnikání).
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Poniedziałek 14.01.2013 23:22, Re:Ford focus combi
Dobrý den. Pro Vámi uváděný nájezd (20.000 km) bych u takto starého auta doporučil benzínový motor. Vzhledem k požadavku na spolehlivost a nízkou spotřebu bych volil motor Zetec o obsahu 1.6. Tato motorizace si Focusem dovede poměrně slušně poradit a nežádá za to moc paliva. Navíc je, při dodržení aspoň základní údržby, vzorně spolehlivá.
S pozdravem
Karel Směšný, TipCars.com
reagować
nahlásit
jalubu
ilość wystąpień1
data registracji10.10.2019
Cztwartek 10.10.2019 18:17, volnoběh
Zdravím mám ford focuc kombi rv 1998 motor1,8 benzín nedrží mi motor za studena volnoběh prosí o radu co to muže být?
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.