dav napisał:
... lépe by autor článku asi neudělal. Zřejmě se mu líbí sportovní jízda, a to s mazdou nikdy nezažije!
Ještě jedna poznámka: Toto je myslím už druhý článek o hondě accord této generace, a opět je napsáno jen pár vět. Určitě si accord zaslouží blyžší představení a rozsáhlejší zkušenosti. (asi budu muset něco napsat já?!).
Souhlasím že tyto auta mají podvozek laděný pro sportovní jízdu a skvěle drží zvolenou stopu s minimálním náklonem v zatáčkách. I přes s vojí velkou délku je toto auto mrštné,...
Toto auto jsem mel, nyni mam 2.2VTEC (r.97). Ten muj kus byl "velmi olitany", tez najeto 250tis km ne-li vice. Vykon byl stale perfektni, to auto jezdilo jak raketa (skvely motor! ..mohl mit 150 nebo 250tis a nebylo to poznat, a vsadil bych se, ze ve 350tis km to bude stale stejne), ale spotreba byla pri velmi ostre jizde kolem 12 litru. To se s VTECem stat nemuze. I pri maximalne agresivni jizde je spotreba do 10,5 litru, NIKDY vice! (prumer 8,5-9).
Souhlasim s horsimi brzdami (vadnouci ucinek), ale i u novejsiho modelu. Kdyz to trikrat rozjedete na Evropske na 180 a na svetlech na brzdy, tak na poctvrte uz si myslite, ze mate koutouce mazane olejem (+ten modry dym je tez uchvatny :)).
Take jsem mel (i mam) dosti mekke perovani - na ceskych silnicich auto sice doslova "plave" pres ruzne diry i na tech nejhorsich silnicich, tedy velmi pohodlne)... - ale samozrejme ty naklony v zatackach tam uz take jsou... Jinak to jsem vybral jen ty "spatne vlastnosti". Jinak bych toto auto za nic nemenil, je uzasne, leta, samo parkuje (ve 3.dimenzi, aby nezabiralo misto), a nema zadne zavady.
Ne vazne - je to dokonale skloubeni "uzitne hodnoty", resp. sedanu, a sportovniho vozu (me historky, co vsechno jsem do nej dokazal nalozit a odvezt, dokaze prekonat jen vypraveni meho otce o zazitcich s Volhou vzor 24, r.v.1971). Tez musim zminit az neuveritelnou "prujezdnost", ac je to auto zdanlive velmi nizke; a take velmi dobry zaber prednich kol napr. na snehu ci jinak velmi kluzke vozovce. Nikdy bych neveril jake stoupani na zasnezene ci zledovatele silnici dokaze Accord bez problemu vyjet. Uzasne auto, perfektni svezeni. Vsem doporucuji.