Passat napisał:
díky moc!
Dovolím si také zareagovat a napsat komentář. S Accordem(y) jezdím už několik let, nejprve jsem měl r.1994, 2.0 16V - velmi pěkné svezení, velmi pohodlné auto, ovšem pravdou je, že motor ožil až ve 4.000 otáčkách, jeden by řekl, že se zapnulo turbo
Skutečně obrovský nástup točivého momentu. Také spotřeba byla poměrně vysoká, při ostré jízdě až 12l/100km. Nyní už přes 3 roky jezdím s Accordem 2.2i VTEC - podle mě jeden z nejlepších motorů v této kategorii, co se kdy v devadesátých letech vyrobil! Naprosto bezkonkurenční ve VŠECH parametrech - při výkonu 110kW není problém i při občasné "sprotovnější jízdě" jezdit za 9 litrů. Naproti tomu spotřeba nikdy neklesá pod 8,5 a prakticky nikdy nepřeroste 10l/100km i při "velmi ostré jízdě", či s klimatizací atd. Tedy průměr 8,8-9,3 litru za jakýchkoliv podmínek (mám to velmi důkladně změřené). Perfektní tah už od nízkých otáček (po městě není problém jezdit na 4.rychl.stupeň při 2.000ot./min a motor si jen přede), prakticky ŽÁDNÁ spotřeba oleje
, o spolehlivosti motoru nemá smysl ani hovořit. Pro mě je to legenda. Maximální pohodlí interiéru, výborná výbava atd. - to samé. Nesouhlasím s nedostatkem místa na zadních sedadlech, pokud není přední sedadlo spolujezdce "až nadoraz", i v zadu je místa dostatek. Jediné, co mi vadí je, že v ostrých zatáčkách je vůz až příliš měkký a dost se naklání-nepříliš anatomická sedadla (zato ale velmi pohodlná) to tedy nezlepšují. Tedy závodit "na ostro" někde na klikatých okreskách s tvrdým sporťákem... výkonem možná ano, ale budete v tom pěkně "lítat"
Pro mě je srovnání s Passatem jednoznačné - a ne kvůli tomu, že by byl Passat špatné auto (naopak, velmi dobré) - ale Honda Accord je prostě Vůz s velkým "V". Abych byl objektivní, ještě k těm závadám - divím se, že autor článku nezmínil rezavějící zadní podběhy - není jediný Accord r.v.94-97, který by přesně na tom místě nebyl rezavý, a pokud ano, tak už to má opravené
Jinak drahé náhr. díly atd... a německá auta jsou levná? ;o) Pro mě je srovnání s Passatem jednoznačné - a ne kvůli tomu, že by byl Passat špatné auto (naopak, velmi dobré) - ale Honda Accord je prostě Vůz s velkým "V". Pokud máte nějaké názory / komentáře / připomínky / poznatky, rád si je přečtu /// mar.sramek@seznam.cz /// Díky.