nepřihlášený uživatel napisał:
Zdravim Vás,Potřebuji poradit. V současné době se mi rozrůstá stádo koní a už mi nebudou stačit provozní služby lidi okolo mě a tak dojde i na mě.Hledám ideální vůz pro tahání přívěsů s koňmi. Plně naložený přívěs bude mít kolem 2 - 2,5 tuny. Cesty nebudou pouze kolem komína, ale různě dlouhé po republice na závody a výstavy.V současné době jezdím v koncernovem autě. Ale nebráním se rozumnému konkurentu Cenově dostupné. Např: do 200 tisDěkuji za radu.Rudolf
Vzhledem k omezenému rozpočtu nebude jednoduché sehnat něco, co úkol zvládne a samo nebude na hranici životnosti. Co vím, tak tyhle koňské přívěsy se dávaly za Audi A6, Allroad, Q7 nebo VW Touareg, vše s 3,0 TDI a tiptronicem a auta to zvládala. Samozřejmě kolem 300 000 si řekly o velký servis (obvykle rozvody, vstřiky, vířivé klapky v sání, něco na převodovce...), vše v řádu desítek tisíc. Za ty peníze ale nebudou nic moc (spíš nic než moc)

Jestli by stačilo auto do cca 2100 kg, můžu doporučit Š. Yeti 2,0 TDI 4x4, klidně i s DSG (pokud je doložitelný servis s výměnami oleje v převodovce). Každopádně to bude chtít si připlatit, cca 50 000 Kč...