BobanHTP napisał:
Ahoj, Megane je velký cca jako Golf IV, takže žádný koráb to není. Mám dva kamarády co mají Megane I 1.6 a olej to nebere a koroze minimální(auto jsou z Itálie), hlavně dobře opravitelné...Rovněž mám kamarádku co má Scénica I 1.6 a ten olej bere, vypadá to na problém samotného Scénicu, ne Megane. Někdy stačí jiná varianta motoru a ze spolehlivého se stává aušus

, příkladem je HTP motor a jeho různé verze...A teď proč za mě Megane: asi před rokem rodiče mého kamaráda byli nabouráni arogantním podnikatelem v drahém SUV, který si krátil zatáčku s protisměru, takže čelní střet. Megane rodičů byl r.v. 1998! , přesto sepnul airbagy a posádku ochráníl, ikdyž předek byl úplně rozšrotován. Podnikatel v SUV samozřejmě ok, nesnažil se ani pomoct. Mít v této situaci Fiat Punto, Renault Clio, Hundai Getz tak nevím no

Ty toho nevíš víc. Mégane I je dle tehdejší metodiky Euro NCAP lepší jen o 4-5 bodů (platí před i po faceliftu, testovány byly obě verze) na čelním nárazu, to už je při dnešním stáří těch aut dávno jinak na úkor konkrétního stavu a rozhodně to nebude o tom, že mégane na rozdíl od clia všecko vychytá. A oproti cliu II je mégane I delší o 45

cm a širší o 7 cm, což je fakt dost (hlavně na té délce (4,2 vs. 3,7 m)). Navíc neustále podsouvat "bezpečnost" většího auta je mimo, to tu nakonec všichni budou jezdit tankem. Za 30 klacků si tazatel koupí nějaké staré volvo nebo mergl, protože ty minimální náklady na provoz určitě můžou ustoupit pocitu bezpečí a pohodlí a všichni si budou čvachtat, že. :)