frysacek napisał:
Dobrý den, potřebuji vzhledem ke svému tělesnému postižení koupit auto s automatickou převodovkou. Chci kombík (kufr podobné a větší velikosti jak Ford Focus). Na koupi mám řekněme 300.000,-Kč. Může být ojeté. Mělo by vydržet 10 let (to budu mít nárok na další příspěvek od státu). Dosud jsem měl Ford Focus, byl jsem spokojen. Uvažuji o nové Dacii Logan mcv. Ale rád bych doporučení nejen na Dacii. Poměr cena, kvalita, spotřeba, cena udržby... Děkuji
Před pár dny se v Ženevě ukázal Fiat Tipo komi, do prodeje půjde ještě letos. Sedan stojí od 282 tisíc, kombi se očekává do 300 tisíc vč. klimatizace. Záruka bude 5 let/100 tisíc km (zejména z pohledu času výhoda oproti loganu). Otázkou je, kolik bude stát silnější motor 1.6, ke kterému bude požadovaný automat. Jeho výhoda je možnost jezdit místo na benzin na levnější bioethanol E85.
Výchozí sedan je postaven pro rozvojové trhy (proto taky ta nižší cena), lze tedy očekávat robustnost a nenáročný provoz (vůz není prošpikovaný zbytečnými nesmysly, přesto má novou, moderní podvozkovou platformu odvozenou od Fiatů 500L a 500X). Lze očekávat lepší kvalitu, bezpečnost i např. antikorozní ochranu. Na druhé straně logan MCV cenově netrumfne nikdo.