0
powrót

diskuze k tématu: Mazda 6 nebo Toyota Avensis?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, automobilky, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 29.09.2015 07:12, Mazda 6 nebo Toyota Avensis?
Dobrý den. Zvažuji nákup ojetého vozu. Uvažoval jsem o Mazdě 6 kombi s naftovým motorem, r. v. 2003-2004 (novější verze mají již filtr pevných částic, čemuž bych se rád vyhnul), nebo Toyotě Avensis D 4-D,také kombi a týž rok výroby. Tato dvě auta mě oslovila nejvíce, ale rád si nechám poradit i jiné alternativy, protože nejsem odborník, a na co si popř. u těchto vozů při nákupu a následné údržbě a opravách dát pozor. Děkuji za odpověď.

reagować
nahlásit
*autofans*
ilość wystąpień159
data registracji21.11.2008
Wtorek 29.09.2015 13:53, Proč diesel ?
Obě dvě auta jsou po stránce spolehlivosti dobrá volba, ale proč proboha kupovat 12-ti leté auto střední třídy a ještě k tomu japonce v naftě ? Auta budou mít najeto v reále 250000km a více a spotřeba těchto celkem průměrných nafťáků se nebude lišit o více než litr oproti zachovalejšímu benzínu s menším nájezdem. Jinak Avensis má navrch v podobě kvalitnější antikorozní ochrany, Mazda zase lépe jezdí. Obě auta blbě svítí. U Avensise je to kvůli vypálené odrazové ploše parabol takže je to řešitelné výměnou, u Mazdy je to vlastnost.
reagować
nahlásit
tomaskrtek
ilość wystąpień983
data registracji18.03.2008
Wtorek 29.09.2015 14:01, RE: Mazda 6 nebo Toyota Avensis?
nepřihlášený uživatel napisał:
Dobrý den. Zvažuji nákup ojetého vozu. Uvažoval jsem o Mazdě 6 kombi s naftovým motorem, r. v. 2003-2004 (novější verze mají již filtr pevných částic, čemuž bych se rád vyhnul), nebo Toyotě Avensis D 4-D,také kombi a týž rok výroby. Tato dvě auta mě oslovila nejvíce, ale rád si nechám poradit i jiné alternativy, protože nejsem odborník, a na co si popř. u těchto vozů při nákupu a následné údržbě a opravách dát pozor. Děkuji za odpověď.

takhle moc ojeté Toyotě v naftě bych se vyhnul, 2.0 D4-D trpí vydíráním vnitřního povrchu válců, oprava je v řádech desítek tisíc-viz. fóra. benzínová 1.8 zase mívá zvýšenou konzumaci oleje (do r.2005), dvoulitr je excelentní ale nesehnatelný. rozhodně bych doporučil Mazdu 6 s dvoulitrovým benzínem, je jich nejvíc, jen pozor na korozi-opět viz. fóra. pokud trváte na naftě a navíc takhle staré tak něco z evropské produkce by mělo být lepší.
reagować
nahlásit
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Wtorek 29.09.2015 15:42, nafták
Kupte si Lancii Thesis 2,4JTD. Srát se to bude uplně stejně jak 12 let starý japonec v naftě ale užijete si aspon pocit výjmečnosti :D
Ted vážně. Mazda má průserové nafty dodnes a Toyota své nahradila nijak povedeným BMW. Což mluví za vše. Kupte japonský benzín nebo mladší Mondeo.
Ale 12 let stará nafta střední třídy bude nejspíš stát na servise spoustu peněz u každé značky. Leda by jste měl supermegaturbokliku.
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Wtorek 29.09.2015 22:52, RE: Proč diesel ?
*autofans* napisał:
Obě dvě auta jsou po stránce spolehlivosti dobrá volba, ale proč proboha kupovat 12-ti leté auto střední třídy a ještě k tomu japonce v naftě ? Auta budou mít najeto v reále 250000km a více a spotřeba těchto celkem průměrných nafťáků se nebude lišit o více než litr oproti zachovalejšímu benzínu s menším nájezdem. Jinak Avensis má navrch v podobě kvalitnější antikorozní ochrany, Mazda zase lépe jezdí. Obě auta blbě svítí. U Avensise je to kvůli vypálené odrazové ploše parabol takže je to řešitelné výměnou, u Mazdy je to vlastnost.

Pokud to auto jezdilo 30 tkm ročně, tak těch 250 tkm najede už za 8 let. Je pravděpodobné že diesl střední třídy jezdí ročně spíš víc než 30.

Svou Mazdu 6 2.0L v benzínu jsem 12 letou prodával s reálnými 145 tkm a vyplněnou serviskou Na STK jsem nikdy neměl žádný problém. Po něčem takovém bych se spíš podíval. A ne po autě co má najeto 350 tkm a bude se na něm měnit hromada opotřebovaných dílů.
reagować
nahlásit
eTeflon
ilość wystąpień173
data registracji04.11.2008
Środa 30.09.2015 02:19, Benzín
Souhlasíms tím, co tu je již napsáno. Kamarád dělá jen Mazdy (vrakáč) a ano, 6-ky z prvních let fakt dost hijou, po faceliftu už to bylo lepší. Jízdní vlastnosti jsou opravdu dobré, sám jsem měl možnost tehdy 2 roky starou 6ku s dieselem 100kW řídit a bylo to opavdu dobré. Al edneska tyto auta mívají opravdu hodně přes 200tkm spíš se blíží k 500 tkm.

Volil bych něco v benzínu a spíš z Evropské produkce. Ale pokud seženete nerezavou šestku s 2,0L benzín a rozumným nájezdem, tak bych se toho nebal...
reagować
nahlásit
Zdeny60
ilość wystąpień1249
data registracji08.09.2009
Środa 30.09.2015 19:08, RE: Benzín
eTeflon napisał:
Souhlasíms tím, co tu je již napsáno. Kamarád dělá jen Mazdy (vrakáč) a ano, 6-ky z prvních let fakt dost hijou, po faceliftu už to bylo lepší. Jízdní vlastnosti jsou opravdu dobré, sám jsem měl možnost tehdy 2 roky starou 6ku s dieselem 100kW řídit a bylo to opavdu dobré. Al edneska tyto auta mívají opravdu hodně přes 200tkm spíš se blíží k 500 tkm. Volil bych něco v benzínu a spíš z Evropské produkce. Ale pokud seženete nerezavou šestku s 2,0L benzín a rozumným nájezdem, tak bych se toho nebal...

Ideálně jakoukoliv plečku s věhlasným TSI

Tazateli doporučuji, aby zůstal u japoncl, protože ti v té době vyráběli neprůstřelné vozy v porovnání s evrposkou konkurencí. Mazda má ale bohužel zásadní problémy s krozí, zbytek je OK. Jak Avensis, tak Accord/Civic, tak Subaru Legacy/Outback. Jsou to auta, co se trvale umísťovala na čelních pozicích ve všech mžných statistikách spolehlivosti, což s eo německé produkci snad mimo POrsche říct nedá a s věkem už tuplem ne.
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Środa 30.09.2015 20:06, RE: Benzín
eTeflon napisał:
Souhlasíms tím, co tu je již napsáno. Kamarád dělá jen Mazdy (vrakáč) a ano, 6-ky z prvních let fakt dost hijou, po faceliftu už to bylo lepší. Jízdní vlastnosti jsou opravdu dobré, sám jsem měl možnost tehdy 2 roky starou 6ku s dieselem 100kW řídit a bylo to opavdu dobré. Al edneska tyto auta mívají opravdu hodně přes 200tkm spíš se blíží k 500 tkm. Volil bych něco v benzínu a spíš z Evropské produkce. Ale pokud seženete nerezavou šestku s 2,0L benzín a rozumným nájezdem, tak bych se toho nebal...

U té Mazdy 6 si stačí prohlédnout stav zadních lemů a podle toho koupit/nekoupit. Já jsem např. u svého auta z roku 2002 nechal lemy v 10. roce opravit. Jeden se jen vybrousil na plech a přestříkal za 5000. Druhý bylo nutné vyměnit, to včetně laku stálo 10 tisíc. Dělané to bylo autorizáku Mazda Zeman, ti technici tohle umí vyřešit dobře a levně. Krom toho jsem za 6 let investoval mimo garanček jen do zadních kotoučů a obložení a třmenu jedné zadní brzdy. Suma sumárum mi to na auto stáří 6-12 let přišlo finančně OK.
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Wtorek 06.10.2015 23:23, re:
Dobrý den. U obou vozů doporučuji hledat spíše benzínové motorizace, velmi dobré jsou například osmnáctistovky a dvoulitry. Mazda6 má lepší jízdní vlastnosti, ale zhruba do roku 2007 ji ve větší míře trápila koroze. Avensis je pohodlnější. Zajímavou alternativou je Honda Accord.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, wszelkie prawa zastrzeżone.