0
powrót

diskuze k tématu: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, volná diskuze, diskuze o tipcars
Radim Dufek
ilość wystąpień2
data registracji03.11.2021
Wtorek 16.11.2021 09:38, Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
Dobrý den, inzeruji na vaších stránkách prodej BMW cabrio a ozval se mi přes e-mail frewillysodh.201@gmail.com člověk z UK, že si vůz vyzvedne přes agenta, který vše obstará a peníze složí předem na účet bez prohlídky vozu, což se mi zdá velmi neobvyklé.
Nemáte prosím s tímto někdo zkušenost? Není to podvod?
Zde co mi napsal:
Projednal jsem to s přepravní společností a byl přidělen přepravní agent, který si má auto vyzvednout. Přepravce přijde s plnou mocí k vyřízení papírů a vyzvednutí auta.

Mohu provést platbu bankovním převodem na váš účet?
Který den byste byli k dispozici přepravci, aby si vůz vyzvedl?

Pozdravy,
Alfred

Děkuji za případné vaše doporučení
S pozdravem
Radim
reagować
nahlásit
David V
ilość wystąpień2075
data registracji16.05.2007
Wtorek 16.11.2021 10:10, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
cytat:
reakce na: Radim Dufek, 16.11.2021 09:38 (Dobrý den, inzeruji na vaších ...)

S těmito praktikami nemám osobní zkušenost, nicméně ten vývoj bývá takový, že když už to skoro vypadá, že si pro auto dopravce přijede, tak se vyskytne nějaká drobná finanční komplikace a zájemce bude chtít něco uhradit po Vás s tím, že Vám to připočítá k ceně.

Skutečnost bude taková, že Vy mu vyjdete vstříc, přijdete o peníze a pro auto si nikdo nepřijede a zájemce už se neozve.

Můžete to zkusit ověřit do kroku, že po Vás budou chtít peníze. Pak to stopněte.
reagować
nahlásit
Radim Dufek
ilość wystąpień2
data registracji03.11.2021
Wtorek 16.11.2021 10:15, RE: RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
Moc děkuji za vaši reakci, schválně to zkusím a dám vědět.
S pozdravem
Radim
reagować
nahlásit
danet - redakce TipCars
ilość wystąpień549
data registracji16.11.2012
Wtorek 16.11.2021 10:17, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
cytat:

Dobrý den, k nabídkám tohoto typu buďte prosím velmi obezřetní. Ano, může se jednat o podvodníky. V minulosti jsme na podezřelé praktiky "zájemců" o vůz upozorňovali v tomto článku: https://www.tipcars.com/magazin/nase-tema/prodavate-vuz-pozor-na-podvodniky.html Opatrnost je na místě a mnohdy je lepší podezřelou komunikaci raději ukončit. Přeji klidný den a jen poctivé zájemce.
reagować
nahlásit
Lukás
ilość wystąpień1
data registracji16.07.2021
Wtorek 16.11.2021 13:18, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
cytat:

Ahoj, už jen to ,že někdo poptává Evropu do UK je přinejmenším divné. To je podvodník ,který naváže kontakt a bude chtít poslat ..., pokud máte čas konverzujte ale hlavně peníze neposílejte! Je to docela výživné..
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Wtorek 16.11.2021 18:32, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
cytat:

Ztráta času se tím zabývat, jen zbytečně dáváte další data podvodníkům. Když jsem před rokem prodával auto, přišlo mi několik podobných nabídek - podle adres vše dohledatelní podvodníci. Několik grázlů na stejném principu už funguje i z českých adres. Doporučuji smazat, ukončit konverzaci a přidat do seznamu blokovaných odesilatelů. Ale pokud někdo věří na zázraky - kdo chce kam - pomozme mu tam
reagować
nahlásit
uwa1
ilość wystąpień218
data registracji18.10.2016
Cztwartek 02.12.2021 09:20, podvod
Tento typ podvodov sa šíri po webe už pekných pár rokov takže je čudné, že o ňom niekto ešte nepočul. A nevie si o ňom ani nič nájsť na webe. Keď už teda nie je schopný na prvý pohľad odhaliť takýto pokus o podvod.
reagować
nahlásit
capslock
ilość wystąpień355
data registracji28.07.2007
Cztwartek 02.12.2021 17:53, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
cytat:

Stalo se mi to samé - je to tak, jak píše David V - po několika vyměněných zprávách, když už bude transakce "na spadnutí" po tobě bude chtít peníze k uhrazení nějakého poplatku nebo kauce za kontejner, už si to přesně nepamatuju.

A na druhé straně byl evidentně "živý" člověk, žádný překladač, ptal se na specifické technické detaily - patrně je dost naivních prodávajících, kvůli kterým se tyhle podvody vyplatí :)

Naprostá ztráta času podobným žebrákům vůbec odpovídat.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.