cytat:
reakce na: Petr S, 12.04.2023 00:46 (Pokud někdo má fotovoltaiku a ...)
respektuji tvůj názor, ale nesouhlasím. Jaký důvod bych měl do benzinového auta s nepřímým vstřikem a bez DPF dávat elektromotor? Vždyť je to nesmysl, takové auto bez problémů snáší k krátké trasy bez rizika karbonování nebo zanesení DPF. Navíc hybrid bude těžší, dražší takže co ušetřím elektroprovozem, to prodělám na vyšší pořizovací ceně a vyšší spotřebě díky vyšší váze. A dále, pokud bych kupoval pluq in hybrid, já bych nechtěl SUV ale spíš kombi nebo ideálně zvýšené kombi typu Outback nebo Audi Allroad, tak mi napiš, jestli existuje takové nové auto s nepřímým vstřikem, bez DPF s pluq in pohonem. Mě nenapadá ani jedno.
Že je nafta mrtvá, to si nemyslím, a dalších 10let nebude, a argumentovat u nafty přítomností přímého vstřiku, DPF, turbem, to snad většina dnešních benzinových motorů nemá? Navíc u naftových motorů jsou tyhle technologie už dlouho, řádově 15-20 let, u benzinů relativně krátce, řekněme posledních 5 let masivně, takže kde budou líp vychytané chyby, u nafty nebo benzinu? Jinak sám jezdím Foresterem XT v benzinu, takže nejsem zaslepený fanda dýzlu, ale je třeba uznat, že i naftový motor má své místo na světě a ještě dlouho mít bude.