0
powrót

diskuze k tématu: Nové kombi kolem 450 000

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit
kopecnyales
ilość wystąpień4
data registracji10.03.2021
Środa 10.03.2021 10:14, Nové kombi kolem 450 000
Zdravím,
chtěl bych během letoška kupovat nové kombi. Rozpočet mám cca 400-450 000, max 500 000, ale to by muselo už být něco zajímavého. Určitě benzín, ideálně manuál. Nechci auto na 2 roky, určitě by mělo alespoň 7-8 let vydržet a ideálně být potom i prodejné. Ročně najedu cca 10k, takže v té době by mohlo mít nájezd třeba kolem 100k.

Díval jsem se na Hyundai i30 kombi, případně Kia Ceed SW, ale tady mám trochu strach z ceny servisu. Zajímavý je Focus Kombi, ale tam dosáhnu s rozpočtem jenom na výbavu Trend, Trend edition už je s 560 000 Kč hodně přes rozpočet. Fiat Tipo Combi by mi rozpočet dovolil klidně nejvyšší stupeň i s doplňkovou výbavou, ale moc o něm nevím. Jinak jsem koukal třeba i na Peugeut 308 SW, Astru Sports Tourer, ale o těch vím aktuálně ještě méně. Leon Sportstourer nebo Megane Grandtour jsou bohužel už cenově mimo.

Nějaké tipy a poznatky o uvedených? Případně nápady na ještě jiné modely? Jak se otevřou salony, tak samozřejmě chci všechny vidět, vyzkoušet, projet, ale ještě před tím bych rád měl nějakou představu v hlavě

Díky moc.
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Środa 10.03.2021 10:59, RE: Nové kombi kolem 450 000
cytat:
reakce na: kopecnyales, 10.03.2021 10:14 (Zdravím,chtěl bych během letoš ...)

Ahoj, ohledně cen, je lepší se dívat na skladové vozy. Pravdou je, že Focus prostě uletěl cenově stejně jako Octávie, tyhle vozy dávají smysl jako mírně ojeté, nové snad jen do firem, kde flotilové nákupy mají lepší ceny.

Renault
U Renaultu se určitě podívej na mladé ojetiny v záruce, většinou jde o předváděcí vozy.
https://ojete-vozy.renault.cz/nabidka-vozu/ojete-vozy/?carlist_type=table#o=2&a=1&t=1&pp=20
Podle mě si určitě vybereš, za mě je to jeden z nejkomfotnějších kombíku v poslední době. Motor 1.33 TCe je ještě nový, můj kamarád jej má necelý rok v Dusteru, jezdí denně, vše ok zatím, druhý kamarád už má najeto přes 40tis.km s tímto motorem v Mercedesu A a také šlape perfektně. Nové motory je dobré brát v záruce holt a většina vozů v nabídce záruku má.

Hyundai
Korejci mají také nové motory 1.5 TGDI,kde je bohužel už poloautomatická spojka, nevím, já jsem staromilec a raději si tyhle věci řídím sám, proto bych pohledal skladovku s 1.4 T-GDI, ten jede krásně a je tichý. I30 facelift prý zapracovala i na dohlučnění od zadní nápravy, to bych si ale ověřil. Na ceny servisních prohlídek bych se přímo zeptal u prodejce, ten plán je přesně daný a ceny se zase tak nemění.
Zajímavou volbou pro tebe může být i atmosféra 1.5 DPI 81kw, nepřímý vstřik slibuje méně problémů při větším nájezdu, dynamika rozhodně lepší, než u předešlé atmosféry 1.4 CVVT.

Kia Ceed
Mě se zamlouvá skladovka Ceed 1.4 T-GDI, https://www.kia.com/cz/vozy-ihned/skladove-vozy/#/vyhledavani,protože Kia na mě působí lepším interiérem prostě
Je tam například kus Exclusive 1.4 T-GDI za 420tis.kč, což je parádní cena když si uvědomím motorizaci a max výbavu. Ušetřiš tolik, že i mírně dražší výměna oleje nebolí holt. Ale opět oslovil bych prodejce ať napíše přibližné ceny ser.prohlídek..

Peuget 308 SW
Skladovek je velký výběr. Dle redakce SM bych se zaměřil na silnější variantu 1.2 Puretech 96kw protože pro český trh má vždy kované písty MAHLE a to je moc dobrá zpráva, protože všechny malé přímovstřikové turba můžou trpět více na detonační spalování. U Purtechu měli problém u krátkých tras se ředil olej benzínem a ten leptal rozvodový řemen, snad už to je ok, dá se to i kontrolovat jakýmsi měřítkem
Jinak za mě je 308 velmi příjemný vůz, mě iCocpit sedl, mám sice jen 180cm ale i to už stačí na dobrý výhled na ciferníky. Bohužel prakticky vše se ovládá jen přes displej, ale funguje to dobře a myslím i přes rukavice. Chce to vyzkoušet, dobrá zrpáva je, že skladovka v plné výbavě Allure 1.2 PT 96kw vyjde pod 450tis.kč. Pozor servisně je Peugot také drahý, je dobré se poptat u prodejce a trochu "přitlačit"

Opel Astra
Skladovky v kombíku jsou, ale motor 1.2 vlastně nikdo nezná. Nejde totiž o PSA motor 1.2 Puretech, ale konstrukci od GM. Astra je jinak velmi povedený vůz, asi bych se zaměřil spíše na původní motorizaci 1.4 Turbo, kde už by měla být ošetřená problémová tendence k detonačnímu spalování,

VW Golf
Za mě bych volil mladou ojetinu VW Golf VII Variant 1.0 TSI nebo 1.4 TSI, protože jde o univerzální vůz s motory, které nezlobí. Ze mě už je vyladěný i 1.5 TSI, kde poslední SW update pořešil to poskakování za studena... Fortelná technika, vlastně prémiový interiér, těžko se hledá chyba Golf také dobře prodáš.
Asi nejlepší je vybrat něco v záruce v auto plus programu:
škodaplus

Tož držím palec, nejlepší je určite vůz projet, každému sedne něco jiného holt
reagować
nahlásit
KoobaS
ilość wystąpień1067
data registracji23.04.2014
Środa 10.03.2021 13:40, RE: Nové kombi kolem 450 000
cytat:

V prvé řadě vůbec nehleďte na ceníkové ceny, ale nechte si auto nacenit prodejcem. Dostanete se na nižší a hezčí ceny. Dobrý je taky hledat ve skladovkách...
Co se týče konkrétního modelu a motorizace, tak 7 let a 100 tisíc km z dnešní prodkuce se správným servisem vydrží snad všechno. Je potřeba si ale uvědomit, že pokud budou převažovat krátké trasy, tak to bude činit problémy motorům s přímým vstřikem.Tady mají výhodu například korejci a fiat s atmosférama s nepřímým vstřikem. Pokud ale budou sem tam delší trasy, tak to bude v pořádku s čímkoliv. Trvanlivosti auta dost pomáhá zkrátit servisní intervaly výrobce a najít si pořádný servis.
Jinak nemá smysl porovnávat základní výbavu jednoho prodejce s nejvyšší jinného, protože můžou obsahovat to stejné. Je potřeba si definovat co od auta potřebuji, co od auta chci a podle toho vybírat výbavový stupeň konkrétního modelu.
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
Cztwartek 11.03.2021 09:02, RE: Nové kombi kolem 450 000 - Tipo
cytat:

Ahoj, úplně jsem zapoměl na Fiat Tipo Můj kamarád má ve flotile hned několik, bohužel jen s atmosférou 1.4i, protože často jezdí krátké trasy po městě a okolí. Třetím rokem ani jedna reklamace nebo problém, dle mého Tipo není vůbec špatný vůz, jenomže:
S motorizací 1.4 T-JET je to trochu jinak. Samotný motor je odolný nepřímovsřikový, ale na Fiatím foru ale i při testu redakce SM si majitelé stěžují na zápach spalin v kabině při studeném startu. Bohužel ani podrobná analýza ve SM nenašla příčinu. Může se to týkat jen určíté série netuším, dal bych si na to pozor a bez zkušební jízdy za studena bych vůz nekoupil

Jinak velký souhlas s Koobasem, i já jsem dostal slevu na Rapida přes 20tis.kč, kterou jsem ale částečně uplatnil na lepší výbavu. U Citroenu dealera mi také nabídli podobnou slevu, takže nebát se vyjednávat
reagować
nahlásit
KoobaS
ilość wystąpień1067
Cztwartek 11.03.2021 09:14, RE: RE: Nové kombi kolem 450 000 - Tipo
cytat:
reakce na: BobanHTP, 11.03.2021 09:02 (Ahoj, úplně jsem zapoměl na Fi ...)

Doplním, Tipo už koupíš jenom s motory 1,0 Firefly (nový benzín) a 1,3 a 1,6 nafta. Ještě je spousta skladovek s atmo 1,4, ale přeplňovanou 1,4 už se novou asi nepodaří sehnat.
Na konci roku 2015 jsem na služebního megana dostal slevu téměř 82 tisíc oproti ceníkové ceně... Sleva byla v podstatě ve výši DPH...
reagować
nahlásit
jiko007
ilość wystąpień6
data registracji07.03.2021
Cztwartek 11.03.2021 10:05, Kombík
Zdravím, souhlasím s tím co tady psali BobanHTP a KoobaS.

Jen doplním mojí zkušenost s koupí kombíku.
V roce 2019 jsem koupil Seat Leon kombi 1.5 TSI 110KW s manuálem v nejvyšší výbavě za 518 000Kč ceníková cena byla 670 000Kč, já ho koupil jako vystavené auto které stálo na prodejně Seatu. Najeto měl 7km, na tý prodejně stál 4měsíce, trochu jsem smlouval a bylo.
Mám zkušenost že prodejci koncernových (VW) aut, mohou dávat slevy od 6 do 12 procent ceníkové ceny a plus když si auto vemeš na úvěr sleví dalších cca 30 000Kč, ten úvěr můžeš po krátké době doplatit (viz článek ve Světě motorů, kde je návod jek na to) a ta sleva 30 000Kč ti zůstává. To znamená že za auto které stojí v ceníku třeba 600 000Kč dáš 500 000Kč, jde o to nebát se smlouvat, obecně nejhorší je to smlouvání u Škodovky, ty prodávají zatím hodně a nechce se jim moc smlouvat.

Co se týká slev u ostatních prodejců, mám zkušenost od Kie kde je to podobné jak jsem psal koncernu VW. Cena servisu na Ceeda je podobná jako u Seatu, ale maji předepsáno dělat víc věcí na každé servisní prohlídce než předepisuje koncern VW, je otázkou co je lepší pro zákazníka.

Mám zkušenost i u koupě i30 pro mojí přítelkyni.
Hyundai slevy na nová auta moc nedává, maji už ty slevy v ceníku, ale maji dobré financování a celkem levné pojištění, u toho financování přeplatíš cca 2000kč za celou dobu financování a pojistka (kde si ostatní prodejci většinou vyberou 0procentní přeplacení úvěru) je dražší o cca 1000Kč ročně než kdybys sis auto bral bez jejich úvěru a ještě k tomu dostaněš zimní komplet kol.
Co se týká ceny servisu, tak jsme dostali přímo servisní plán na 5 let, kde jsou ceny. První servis po roce máme za sebou, stál 5700Kč. Dělali olej, všechny filtry, klimatizaci, kontrola laku a karoserie (zbytečnost) auto vyčistili, uvnitř naipregnovali plasty.
Ostatní servisky by měli být do 8500Kč, snad to tak bude. Ještě doplním jedná se o základní motor 1.4 bez turba z konce roku 2019.

Jinak malá poznámka k motoru 1.5 TSI 110KW, cuká dál i po přehrání softvéru, alespon u mně jo, mám označení motoru DADA, tedy starší verze, nevím jak u novějších. Jednu výhodu ten můj motor má, je ještě bez filtru pevných částic.
Ještě dodám že varianta 96KW (jedná se konstrukčně o jiný motor) necuká, ale taky moc nejede.
reagować
nahlásit
kopecnyales
ilość wystąpień4
Piątek 12.03.2021 09:05, Zatím děkuju
Díky moc všem za rady, jak ohledně auta samotného, tak i financování.

Podle všeho se testovací jízdy dají domlouvat i při zavřených salonech, takže dneska jdu vyzkoušet první i30, další auta budou následovat. Až ten výběr trochu osekám, tak se možná ozvu znovu třeba s finálními 2 možnostmi pro nějaké další informace
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
Piątek 12.03.2021 09:51, RE: Zatím děkuju
cytat:
reakce na: kopecnyales, 12.03.2021 09:05 (Díky moc všem za rady, jak ohl ...)

Držíme palec
PS: určitě zkus i dálniční rychlost, protože tam se láme chleba s odhlučněním od motoru a podvozku
reagować
nahlásit
KoobaS
ilość wystąpień1067
Piątek 12.03.2021 11:03, RE: RE: Zatím děkuju
cytat:
reakce na: BobanHTP, 12.03.2021 09:51 (Držíme palec PS: určitě z ...)

To je pravda. Auto, které se může ve městě zdát tiché může být na dálnici velmi hlučné. Naopak znám auta, která jsou na dálnici i ve městě stejně hlučná...
reagować
nahlásit
Zlíňák
ilość wystąpień9
data registracji13.03.2021
Sobota 13.03.2021 19:21, RE: Nové kombi kolem 450 000
cytat:

Čau, mám fiat tipo 1,4 t-jet a naprostá spokojenost. Pohodlné auto, super podvozek, velký kufr.. Při startu opravdu zavoní benzínem, ale je to jen chvilka a mě to fakt voní a není to závada, prostě to tak je.. Servis je superlevný, 3. letá garančka kolem 3000 - olej, filtry... Bral jsem 3.letý vůz po operáku z unicreditleasing.
reagować
nahlásit
danet - redakce TipCars
ilość wystąpień549
data registracji16.11.2012
Wtorek 16.03.2021 08:15, RE: RE: Nové kombi kolem 450 000
cytat:
reakce na: Zlíňák, 13.03.2021 19:21 (Čau, mám fiat tipo 1,4 t-jet a ...)

Dobrý den, budeme rádi, když na svůj Fiat Tipo napíšete recenzi: https://www.tipcars.com/magazin/napsat-recenzi-na-muj-vuz/ Hezký den
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
Wtorek 16.03.2021 09:25, RE: RE: Nové kombi kolem 450 000
cytat:
reakce na: Zlíňák, 13.03.2021 19:21 (Čau, mám fiat tipo 1,4 t-jet a ...)

Ahoj, ten závan benzínu mi nedá spát Hledal jsem po zahraničních forech a našel jen zmínku o
"Ventil, pneumatické řízení - nasávaný vzduch od odlučovače oleje po ventil (odvětrání klikové skříně)", prý po startu může někdy pustit zápach a ventilace ho nasaje, ale je to zcela bez záruky, jen výňatek z fora
reagować
nahlásit
kopecnyales
ilość wystąpień4
Niedziela 04.04.2021 13:19, Kia Ceed
Tak zdravím znovu
Podařilo se mi skoro všechno projet, některé i vícekrát v různých motorizacích a vyšla mi z toho Kia Ceed SW. Teď bych se chtěl teda doptat na motorizace.
Aktuálně zvažuji buď 1,0 T-GDI naladěné na 88kw/120k, novou 1,5 T-GDI 118 kw/160k a je pořád ještě docela výběr skladovek s dřívejším motorem 1,4 T-GDI, všechno určitě v manuálu. Ideálně se budu ještě domlouvat s dealerem, jestli by bylo možné třeba všechny projet těsně po sobě, ať mám co nejlepší srovnání. Ale ještě před tím bych rád nějaké poznatky o těchto motorech. Opět díky moc za jakékoliv info, tipy, postřehy...
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Wtorek 06.04.2021 15:15, RE: Rodinné kombi...
Jen taková zajímavost, u čeho jsem nakonec skončil já. Na podzim jsem prodával starší P.Partner 1,6HDi a místo něj chtěl koupit klasické nízké kombi, určitě benzín/manuál, limit cca 350.000 Kč. Jsem dlouholetý "pežoťák", první volba proto byla 308SW. Nebyl spěch, takže kromě něj jsem během 2 měsíců výběru poctivě otestoval skoro vše, co je v benzínovém kombi aktuálně na trhu (Astra, Focus, Golf, Octavia, Kia, Hyundai, Fiat, Toyota). Po testech nových aut padlo rozhodnutí - nechci nové, ale rozumně jeté, s jasným původem/km, max 3-4 roky staré. S ohledem na dlouhodobou spolehlivost vyhrála Toyota, laboroval jsem už jen mezi mezi novějším Auris 1,6 a 4 roky starým Avensis 1,8 (oboje klasická 4-válcová atmosféra).

Na poslední chvíli objeven BMW 2 Grand Tourer, 14 dnů před koupí jsem netušil že BMW toto vůbec dělá... Byla možnost v klidu vyzkoušet - jasná volba, pro rodinu/psa/bagáž mnohem praktičtější a variabilnější než klasická kombi. Pro milovníka BMW to samozřejmě není ´AUTO´ (3-válec, přední pohon, nesportovní image), ale jako rodinný vůz je skvělé, pro mě ideální kompromis mezi MPV a kombi, Vyšší posed, dobrý výhled, přitom ještě rozumně vysoké, výborně sedí na silnici, velký kufr a variabilní zadní posuvné sedačky, skvělé zpracování v porovnání s výše uvedenými. A největší šok - nakonec stejná kupní cena jako stejně starý/stejné km T. Avensis, navíc +2-letá plná tovární záruka. Po půl roce nechci hodnotit spolehlivost (zatím vše OK), ale třeba specializovaný BMW servis (olej, filtry, stěrače, přezutí) je za cca stejnou cenu jako Škoda/VW/Toyota.
reagować
nahlásit
PajaC
ilość wystąpień16
data registracji19.05.2021
Cztwartek 20.05.2021 18:38, RE: RE: Rodinné kombi...
cytat:
reakce na: Richtr, 06.04.2021 15:15 (Jen taková zajímavost, u čeho ...)

Hezký den, rád bych se zeptal, jakou motorizaci jste zvolil - 218i nebo 220i? Jak to vypadá s průměrnou spotřebou, je reálná dle výrobce nebo vyšší, o kolik asi? Řeším podobnou záležitost a byl jsem po přečtení vašeho příspěvku paf, taky mě ani nenapadlo se poohlížet u BMW...
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Cztwartek 20.05.2021 20:14, RE: RE: RE: Rodinné kombi...
cytat:
reakce na: PajaC, 20.05.2021 18:38

U mě to bylo stejné, o BMW jsem vůbec nepřemýšlel, ani mi tato značka nebyla kdovíjak sympatická. Mám 218i (tzn. tříválec - 1,5 l). Nemá tak sametový, hladký chod jako starší 4-6 válce, ale výkonově zcela OK.

Jedu-li svou klasiku ČB-LBC a zpět, tak při plně naloženém autě/kufru a z velké části dálničních 130-150 km se podle palubního PC vejdu do 6,5 l/100 km. Při klidné jízdě po okreskách bez problému pod 6 l, pojížďky po městě 7-8 l. Níže se s tímhle těžko dostanete, je to vyšší MPV-krabice. Fajn je celková kvalita zpracovaní a ticho i vzadu a v kufru. Vozíme velkého citlivého psa, v P.Partner dost trpěl a jezdil nerad, do BMW se těší a skáče do kufru sám

Já nejsem vyloženě fanda do aut, ale s tímhle se jezdí opravdu příjemně, přesné řazení, podvozek, celková ergonomie, rychle se na to zvyká, když přesednu do služební Toyoty, je to dost rozdíl (a to jsem ji - nebýt COVIDu - málem koupil). Pro mě osobně je super kombinace iDrive+klasická tlačítka. Úplně původně jsem zvažoval zůstat u Peugeotu (308SW), ale jejich systém "vše přes dotyk" je na zabití - toho, kdo to vymyslel i řidiče při manipulaci za jízdy...

Ale skutečný fanda/znalec BMW by Vám na Grand Tourer asi napsal něco jiného
reagować
nahlásit
PajaC
ilość wystąpień16
data registracji19.05.2021
Cztwartek 20.05.2021 21:12, RE: RE: RE: RE: Rodinné kombi...
cytat:
reakce na: Richtr, 20.05.2021 20:14 (U mě to bylo stejné, o BMW jse ...)

Děkuju, zní to slibně. Zkusím se po nějaké vhodné ojetině podívat a projet se, 700 tisíc za nové se nám dávat nechce. Psa nemáme , ale potřebujeme v tom vozit 2 jízdní kola pokud možno bez odmontování předních, což by po sklopení zadní sedačky snad neměl být problém. A že námi budou skalní fandové značky možná opovrhovat nám nevadí, nejsme frikulíni, auto bude náš služebník
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Piątek 21.05.2021 16:34, RE: RE: RE: RE: RE: Rodinné kombi...
cytat:
reakce na: PajaC, 20.05.2021 21:12 (Děkuju, zní to slibně. Zkusím ...)

Ad kola - to už mám praktiky vyzkoušeno. Když sklopíš zadní dvousedačku, vzadu zbude 1 místo (tzn. celkem 3 osoby) a pak se tam vejdou bez rozložení naplocho 3 MTB (1x 29", 2x 26"). Ale dostat tam to třetí kolo je "ježek v kleci", pro mě rychlejší sundat kola. 2 MTB naplocho úplně v pohodě. Vyzkoušená je i kombinace 2 lidi + 1x MTB + 1x velká krosová koloběžka + velký tažný pes (Husky). Jezdit s namakaným psem na koloběžce je mnohem bezpečnější, než na kole, proto tato kombinace
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.