cytat:
reakce na: kopecnyales, 10.03.2021 10:14 (Zdravím,chtěl bych během letoš ...)
Ahoj, ohledně cen, je lepší se dívat na skladové vozy. Pravdou je, že Focus prostě uletěl cenově stejně jako Octávie, tyhle vozy dávají smysl jako mírně ojeté, nové snad jen do firem, kde flotilové nákupy mají lepší ceny.
Renault
U Renaultu se určitě podívej na mladé ojetiny v záruce, většinou jde o předváděcí vozy.
https://ojete-vozy.renault.cz/nabidka-vozu/ojete-vozy/?carlist_type=table#o=2&a=1&t=1&pp=20 Podle mě si určitě vybereš, za mě je to jeden z nejkomfotnějších kombíku v poslední době. Motor 1.33 TCe je ještě nový, můj kamarád jej má necelý rok v Dusteru, jezdí denně, vše ok zatím, druhý kamarád už má najeto přes 40tis.km s tímto motorem v Mercedesu A a také šlape perfektně. Nové motory je dobré brát v záruce holt a většina vozů v nabídce záruku má.
Hyundai
Korejci mají také nové motory 1.5 TGDI,kde je bohužel už poloautomatická spojka, nevím, já jsem staromilec a raději si tyhle věci řídím sám, proto bych pohledal skladovku s 1.4 T-GDI, ten jede krásně a je tichý. I30 facelift prý zapracovala i na dohlučnění od zadní nápravy, to bych si ale ověřil. Na ceny servisních prohlídek bych se přímo zeptal u prodejce, ten plán je přesně daný a ceny se zase tak nemění.
Zajímavou volbou pro tebe může být i atmosféra 1.5 DPI 81kw, nepřímý vstřik slibuje méně problémů při větším nájezdu, dynamika rozhodně lepší, než u předešlé atmosféry 1.4 CVVT.
Kia Ceed
Mě se zamlouvá skladovka Ceed 1.4 T-GDI,
https://www.kia.com/cz/vozy-ihned/skladove-vozy/#/vyhledavani,protože Kia na mě působí lepším interiérem prostě

Je tam například kus Exclusive 1.4 T-GDI za 420tis.kč, což je parádní cena když si uvědomím motorizaci a max výbavu. Ušetřiš tolik, že i mírně dražší výměna oleje nebolí holt. Ale opět oslovil bych prodejce ať napíše přibližné ceny ser.prohlídek..
Peuget 308 SW
Skladovek je velký výběr. Dle redakce SM bych se zaměřil na silnější variantu 1.2 Puretech 96kw protože pro český trh má vždy kované písty MAHLE a to je moc dobrá zpráva, protože všechny malé přímovstřikové turba můžou trpět více na detonační spalování. U Purtechu měli problém u krátkých tras se ředil olej benzínem a ten leptal rozvodový řemen, snad už to je ok, dá se to i kontrolovat jakýmsi měřítkem

Jinak za mě je 308 velmi příjemný vůz, mě iCocpit sedl, mám sice jen 180cm ale i to už stačí na dobrý výhled na ciferníky. Bohužel prakticky vše se ovládá jen přes displej, ale funguje to dobře a myslím i přes rukavice. Chce to vyzkoušet, dobrá zrpáva je, že skladovka v plné výbavě Allure 1.2 PT 96kw vyjde pod 450tis.kč. Pozor servisně je Peugot také drahý, je dobré se poptat u prodejce a trochu "přitlačit"

Opel Astra
Skladovky v kombíku jsou, ale motor 1.2 vlastně nikdo nezná. Nejde totiž o PSA motor 1.2 Puretech, ale konstrukci od GM. Astra je jinak velmi povedený vůz, asi bych se zaměřil spíše na původní motorizaci 1.4 Turbo, kde už by měla být ošetřená problémová tendence k detonačnímu spalování,
VW Golf

Za mě bych volil mladou ojetinu VW Golf VII Variant 1.0 TSI nebo 1.4 TSI, protože jde o univerzální vůz s motory, které nezlobí. Ze mě už je vyladěný i 1.5 TSI, kde poslední SW update pořešil to poskakování za studena... Fortelná technika, vlastně prémiový interiér, těžko se hledá chyba

Golf také dobře prodáš.
Asi nejlepší je vybrat něco v záruce v auto plus programu:
škodaplusTož držím palec, nejlepší je určite vůz projet, každému sedne něco jiného holt