0
powrót

diskuze k tématu: Ojetina do 150 000

kategorie zaszeregowania tematu: poradna
Jeniček
ilość wystąpień1
data registracji01.09.2020
Wtorek 01.09.2020 20:32, Ojetina do 150 000
Dobrý den, nějak se ztrácím v té dnešní nabídce ojetých aut a jejich motorů. Doteď jsem vlastnil pouze 4 auta. Všechno škodovky: dvakrát 120L, felicie 1,6 a teď vlastním jedničkovou oktávku 1,6 75kw, která dosluhuje(motor "žere" olej pomalu víc jak benzín,hnije...). Nejsem žádný závodník. Mám 2 děti 10 a 7 let, takže sedačka a podsedák. Občas se mi stane, že vezu vzadu nějakého pátého spolujezdce. Začal jsem pátrat po nějaké 7 místné slušné ojetině v rozmezí 120 000 až 150 000. Uvažoval jsem o VW Sharan, Peugeot 307, Ford Galaxy, S max... Bohužel známý automechanik mi to rozmluvil, že mě ty motory spotřebou vycucnou. Tak jsem začal hledat mezi Oktávií 2 (prý jsou předražený, poruchový a hnijou), VI golf (prý 1.2TSI a 1.4TSI jsou absolutni katastrofy, zvladaji se potkavat i pri stani s novyma rozvodama), Peugeoty prý mají měkký podvozek a co dva roky budu měnit tlumiče s pérama,.... Prý mám koukat na Hyundai, Kiu, Toyotu. Ptal jsem se i jinde a co člověk to jiný názor. Už nevím, čemu věřit. Jen ještě dodám, že můj roční nájezd je do 10 000km, takže nafta nepřipadá v úvahu. Prostě chci něco co mě bez větších poruch spolehlivě odvaze z bodu A do bodu B. Osobně se přikláním k tomu golfu, ale není to podmínka. Díky za radu.
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Środa 02.09.2020 10:41, RE: Ojetina do 150 000
cytat:
reakce na: Jeniček, 01.09.2020 20:32 (Dobrý den, nějak se ztrácím v ...)

Dobrý den, ohledně spolehlivého vozu do 150 000kč bych doporučoval zkusit Hondu Civic, stačí úplně 1.4VTEC. Není to sice kombík, jenže kufr typu liftback s 440l stačí i na Chorvatsko Hledejte ale vozy s jasnou servisní historií nebo si jej přivezte od dealera z Německa. Motory VTEC vydrží klidně 450 000km a tak v českém běžném bazaru bude mít přetočené kilometry až hanba

Jinak na Golf V a VI nedám dopustit, opět Vám může stačit i 1.4 MPI 59kw, silnější 1.6 MPI 75kw zvládá s přehledem dálnice a je tichší i než můj Rapid 1.2 TSI !
Nebojte se, v Golfu VI olej prostě "nežere", leda že by předchozí majitel měnil olej co 30 000km s nevalnou kvalitou(takoví se najdou v ČR). Jsou takoví, co nemění olejový filtr, "aby ušetřilil", což je už za hranou zdravého rozumu.
U Golfu V si jen dejte pozor na funkčnost automatické klimatizace, rády tam odcházejí mechanika i krokové motorky.
Doporučuji i VW Jettu, je to sice sedan, ale moc chyb nemá, do kufru se složenými sedačkami dám dospělácké horské kolo a ještě batohy. Technika je neuvěřitelně odolná, počínaje podvozkem, výfuky, konče kompresorem klimatizace, brzdama a antikorozní ochranou - ve své době bez konkurence a možná i dodnes.

Korejcům i30/Ceed II generace je právě dobré se vyhnout obloukem, protože měly aušusové katalyzátory, které se pomalů drolí a nenápadně spouštějí zkázu v motorech. Týká se to praktický všech atmosférických 1.4 a 1.6 a ani na foru Hyundaie nikdo neví, kdy se problém vyřešil a jestli vůbec. Doporučuji si přečíst: https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=152&t=38818

Upřímně řečeno, lépe než daní korejci poslouží Ford Focus III 1.6 Ti-VCT, což je fortelné auto, kde vůz je dobré nechat servisovat o člověka, co "zná" Fordy. Motory sigma totiž chtějí výhradně Fordí svíčky, přesně specifikovaný olej měněný raději co 15000km a výměna rozvodů také není triviální(chybí zajišťovací klínek).

Ohledně Toyoty, mají spolehlivé benzínové motory 1.4/1.6/1.8, vyjma 1.3VVT(nebrat). Možná by vás oslovila Corolla sedan nebo Verso. Opět berte ojetinu výhradně s jasnou historií od dealera, protože odolný vůz je obrovským lákadlem pro přetáčení km

Tož držím palec!
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.