0
powrót

diskuze k tématu: Rodinné auto 250 000 tis

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat
ondran
ilość wystąpień4
data registracji10.11.2020
Wtorek 10.11.2020 21:16, Rodinné auto 250 000 tis
Zdravím, jdu se sem poradit ohledně koupě ojetého auta pro rodinu. Prošel jsem některé starší příspěvky a jiné diskuze, ale nenašel jsem takovou odpověď, která by mi pomohla s výběrem. S manželkou máme Fabii r. 2011, 1.2 tsi, od března malého prcka a postupně zjišťujeme, že potřebujeme větší auto. Auto budeme řešit až na jaře, ale dívám se už teď na možnosti. Fabka má hodně malý kufr a chtěl bych bezpečnější auto s větším kufrem.

Ročně najezdíme tak 10 -15 tis km a auto využíváme převážně na delší trasy (výlety, cesty za rodinou,..), takže nejezdíme jenom kolem komína. Zásadní požadavky na auto nemám a nepreferuji žádnou značku. Jen zatím vybírám mezi kombi a MPV rok 2012+. Řazení mi nevadí a je mi sympatičtější benzín ale není to podmínka. Navíc by manual a benzin měly být nižší náklady na celkový provoz nebo servis.

Co jsem tak koukal, tak se mi nejvíc líbí tato auta:

VW Golf VII - líbilo by se mi s 1,2 nebo 1,4 tsi (EA211)
VW Passat B7, B8 - asi nafta nebo 1,4 tsi

Ford Mondeo - vozy od 2015 (facelift) nejsou prý moc povedené, lepší 2014
Ford Focus - 2016+ motory 1,5EB by neměly být tak problematické
Ford S-Max - pro 3 je to asi zbytečně velký auto, ale celkově se mi líbí a asi i ten kufr by se dal zaplnit :)

Pak se mi docela líbí Peugeot 308 a 508 ale nevím jak jsou na tom se spolehlivostí, stejně tak Opel Zafira, Insignia, Astra.

Japonský auta se mi moc nelíbí kromě Subaru (Forester, Outback), ale to se zase manželce moc nelíbí. Možná ještě Auris kombi v benzínu, ale zatim jsem jich moc neviděl.

Auto nechceme na chvilku, pár let by s náma mělo vydržet a o auto bude pečováno. Prosím tedy o radu v tomto výběru, nebo o jakékoliv jiné tipy. Moc díky všem.
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Środa 11.11.2020 11:29, RE: Rodinné auto 250 000 tis
cytat:
reakce na: ondran, 10.11.2020 21:16 (Zdravím, jdu se sem poradit oh ...)

Ahoj, pro tvůj roční nájezd je za mě ideál právě ten VW Golf VII 1.2 TSI /1.4 TSI EA211. Tu jednadvojku ber raději 81kw, má 6-kvalt a je to příjemné na dálnici, kde se bude celé posádce líbit kultivovanost a odhlučnění. 1.4 TSI to už je pan motor a jede skvěle i s naložený vozíkem
Pro Golf VII mluví perfektní interiér, ergonomie a fortelnost, tady chybu udělat nejde, leda bys koupil něco "cinknutého" od podvodníka. Proto bych začal nejdříve hleda přímo u dealerů:
https://www.skodaplus.cz/list?make=brand_2&model=model_43&firstRegistrationFrom=2016&carsOrderBy=PRICE_ASC&fuelTypes=fuel_type_2&fuelTypes=fuel_type_1
... bohužel ceny letí nad 250tis.kč..

Ford C-MAX nemá tak velký kufr, to spíše Grand C-MAX, jen netuším, jestli jej seženeš s 1.5 EB za tvůj rozpočet. Na dlouhých trasách budeš trochu v nevýhodě vyšší spotřeby jinak je to příjemné menší MPV, má jej můj kamarád dokonce jen s 1.0 EB a je spokojený. Za mě ale držák to není jako Golf VII nebo Auris, případně Touran II.

Peugeoty mají smysl jen v dieslech, bohužel benzíny nejsou tak jistá volba. Hledal bych 308 II nebo 508 s 1.6 HDI, či 2.0 HDI s tím, že jednou příjde čas na vstřiky, EGR ventil i FAP filtr
Peugeot má svůj vlastní program ojetin:
https://skladovevozy.peugeot.cz/ojete-vozy/vysledky-hledani/peugeot/308?car_state=O&price_from=65000&price_to=574900&year_from=2014&year_to=2020&kilometers_from=100&kilometers_to=252000

Tož držím palec!
PS: ten Auris nemusí být špatný, jen bych si projel, jestli ti nevadí, že je prostě "jiný".
reagować
nahlásit
ondran
ilość wystąpień4
Środa 11.11.2020 19:52, RE: RE: Rodinné auto 250 000 tis
cytat:
reakce na: BobanHTP, 11.11.2020 11:29 (Ahoj, pro tvůj roční nájezd je ...)

Bobane moc díky za reakci. Golf s motorem 1,4 je asi můj favorit a vzhledem k tomu, že chceme auto řešit až na jaře, mohla by cena trochu klesnout a mohl by být větší výběr. Jinak druhýho favorita mám mondeo, ale v naftě 2.0.

C-Max nebo jeho větší varianta se mi vůbec nelíbí, proto jsem je neměl ani ve výběru.
reagować
nahlásit
Giorgio
ilość wystąpień814
data registracji09.05.2007
Cztwartek 12.11.2020 07:58, RE: RE: RE: Rodinné auto 250 000 tis
cytat:
reakce na: ondran, 11.11.2020 19:52 (Bobane moc díky za reakci. Gol ...)

Na ten pokles cen bych nespoléhal. Ojetiny (ty lepší) teď jdou naopak nahoru, protože nová auta se prodávají výrazně hůře. Osmičkový golf se navíc k tomu nepovedl, měl problém se systémem e-Call (jako čtyřková octavia), takže tím spíše bude u zájemců o zánovního golfa poptávka právě po sedmičce.
reagować
nahlásit
ondran
ilość wystąpień4
Cztwartek 12.11.2020 08:40, RE: RE: RE: RE: Rodinné auto 250 000 tis
cytat:
reakce na: Giorgio, 12.11.2020 07:58 (Na ten pokles cen bych nespolé ...)

To je taky pravda.. tak jsem zvědavej který auto nakonec vyberu
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Cztwartek 12.11.2020 12:38, RE: RE: RE: Rodinné auto 250 000 tis
cytat:
reakce na: ondran, 11.11.2020 19:52 (Bobane moc díky za reakci. Gol ...)

Ahoj, já se picnu, fakt musím k očnímu, už to vidím, psal jsi S-MAX, což je nádherné velké MPV, v dieslu 2.0 TDCI se dá jezdit za 6,5l, pokud jsi klidný řidič. Jinak ale cca po 200tis.km je třeba nechat uměle vypálit a vyčistit FAP. Výhodou je nekompromisní velikost a pocit bezpečí. V práci má hned několik kolegů tento koráb, kde většínou řeší zámek pátých dveří a jakousi lištu v interiéru. Motor se dlouho zahřívá, tak je dobré s ním jezdit delší trasy.
Ohledně benzínu 1.5 EB - mám znalosti jen teoretické, v redakci SM nepíšou o žádných fatálních selháních jako u 1.6 EB, tak snad je dobrý.

Uvidíš sám jak se na jaře všechno vyvrbí. Možná bude už vakcína a tak se může rozjet vše na 120%, včetně výplaty

Za mě Golf VII je skvělý kombík, ale raději si ho projeď, některým prý vadí mirně tvrdší podvozek, já to tak nevnímal, ale jel jsem s R16, což mohlo pomoct.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.