0
powrót

diskuze k tématu: rodinné auto do 400 tis

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit
Jitka
ilość wystąpień1
data registracji17.08.2016
Środa 17.08.2016 11:02, rodinné auto do 400 tis
Dobrý den,
omlouvám se za opakující se dotaz, ale už jsem vážně bezradná.
Chceme kupovat rodinné auto, ale nějak si neumíme poradit s výběrem.
požadavky- cena do 400 tis
- kombi, širší (vzadu 2 dětské sedačky + místo pro jednu osobu)
- benzín (denní dojíždění cca 30 km jedna jízda, výlety, dovolená)
- rozumná spotřeba
- přiměřené servisní náklady

moc děkuji za případné odpovědi
Jitka
reagować
nahlásit
sheogorath
ilość wystąpień527
data registracji27.05.2016
Środa 17.08.2016 12:05, RE
Ja bych se urcite nebal Ford S-Maxe, spolehlivost bude rozumna, ceny dilu taktez, prostoru spousta.
Da se sehnat s 1.6 nebo 2.0 benzinakem, oboje s manualni i automatickou prevodovkou. Pokud je to na courani po meste a poskakovani v kolonach, tak automat je urcite prijemnejsi.

1.6 bude slaba v pripade nalozenyho auta, radsi bych se podival po silnejsim motoru, i z bezpecnostnich duvodu (napr. pripojovani na dalnici, prejezd hlavni ulice z vedlejsi apod.)

Jinak by asi vyhovoval Mercedes R-klasse, ale tam bude cena dilu a obecne servisu trosku vyssi.
Koncern zamerne nezminuju, napada me tak mozna Caddy, ale obecne koncernu chybi v nabidce rozumny benzinovy motory (mozna tak 1.8 TSI).
reagować
nahlásit
radek.slivaFB
ilość wystąpień181
data registracji16.03.2013
Środa 17.08.2016 13:57, nove zanovni
Dobrý den, rozpocet mate dobry ja osobne bych se nedival na auta starsi nez 2 roky, spise nove nebo lepe predvadeci ci skladovy vuz. Zde bych zaradil Toyotu auris 1.6 . Seat Leon ST(kombi) 1.2 tsi 81kw nebo 1.4tsi kde motory uz nezlobi jako v minulosti. Vejde se zde i novy opel Astra kombi s 1.4 turbo zde bohuzel nevim jak je na tom motor se spolehlivosti....zalezi jak moc casto budete pouzivat vsechny 3 mista vzadu. V nizsi stredni tride toho mate na vyber opravdu dost. Nejspolehlivejsi bude asi Toyota auris kombi s 1.6
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Środa 17.08.2016 14:40, RE: rodinné auto do 400 tis
Jitka napisał:
Dobrý den,omlouvám se za opakující se dotaz, ale už jsem vážně bezradná.Chceme kupovat rodinné auto, ale nějak si neumíme poradit s výběrem.požadavky- cena do 400 tis- kombi, širší (vzadu 2 dětské sedačky + místo pro jednu osobu)- benzín (denní dojíždění cca 30 km jedna jízda, výlety, dovolená)- rozumná spotřeba- přiměřené servisní nákladymoc děkuji za případné odpovědiJitka

Dobrý den, není za co se omlouvat, výhodná koupě se mění v čase. Váš rozpočet je pro mě královský, vejde se do něj hodně pěkně vybavený Ford Focus kombi a nebo Ford C-MAX, dokonce Grand C-MAX a to už jsou pro rodinu velmi příjemné MPV auta!!! Podívejte se na tzv. skladové vozy u dealerů a najdete i něco s lepší výbavou ve vaší cenové relaci.
Proč Ford? V poslední době právě benzínové Fordy patří spolehlivostí na špici ve svém segmentu. Kombík jde dokonce pořídit s osvědčeným atmosférickým motorem 1.6, ale i Ecoboost 1.0 zejména ten silnější 92kw je skvělý motor, dobře odhlučněný a po zajetí na dálnici jezdí za 6l. I když má malé turbo, poruchový není. Vyzkoušejte a uvidíte.

Pak je tu další příjemné MPV Kia Carens 1.6 GDI a nebo KIA Ceed kombi, kterou už koupíte za váš rozpočet ve velmi pěkné výbavě. Opět doporučuji vyzkoušet. Dnes Vám opravdu všude nabídnou zkušební jízdu bez remcání Opět doporučuji projít si na stránkách KIE tzy. auta skladem(ihned k dostání)... Přeji šťastnou ruku!
reagować
nahlásit
Fanda
ilość wystąpień551
data registracji28.09.2008
Środa 17.08.2016 19:45, RE: rodinné auto do 400 tis
BobanHTP napisał:
Jitka napisał:
Dobrý den,omlouvám se za opakující se dotaz, ale už jsem vážně bezradná.Chceme kupovat rodinné auto, ale nějak si neumíme poradit s výběrem.požadavky- cena do 400 tis- kombi, širší (vzadu 2 dětské sedačky + místo pro jednu osobu)- benzín (denní dojíždění cca 30 km jedna jízda, výlety, dovolená)- rozumná spotřeba- přiměřené servisní nákladymoc děkuji za případné odpovědiJitka
Dobrý den, není za co se omlouvat, výhodná koupě se mění v čase. Váš rozpočet je pro mě královský, vejde se do něj hodně pěkně vybavený Ford Focus kombi a nebo Ford C-MAX, dokonce Grand C-MAX a to už jsou pro rodinu velmi příjemné MPV auta!!! Podívejte se na tzv. skladové vozy u dealerů a najdete i něco s lepší výbavou ve vaší cenové relaci. Proč Ford? V poslední době právě benzínové Fordy patří spolehlivostí na špici ve svém segmentu. Kombík jde dokonce pořídit s osvědčeným atmosférickým motorem 1.6, ale i Ecoboost 1.0 zejména ten silnější 92kw je skvělý motor, dobře odhlučněný a po zajetí na dálnici jezdí za 6l. I když má malé turbo, poruchový není. Vyzkoušejte a uvidíte. Pak je tu další příjemné MPV Kia Carens 1.6 GDI a nebo KIA Ceed kombi, kterou už koupíte za váš rozpočet ve velmi pěkné výbavě. Opět doporučuji vyzkoušet. Dnes Vám opravdu všude nabídnou zkušební jízdu bez remcání Opět doporučuji projít si na stránkách KIE tzy. auta skladem(ihned k dostání)... Přeji šťastnou ruku!

U motoru 1.6 GDI bych byl opatrný.Zdá se mi být v těch nejpoužívanějších otáčkách lenochod.Navíc jsem se v minulosti sešel s jedním servisním technikem od hyundae a ten mi tvrdil,že na školení byli upozorněni na to,že se motor umí zanášet natolik karbonem,že to významně snižuje jeho životnost.Sám zákazníky se zájmem o 1.6 nenápadně nasměruje na starou jednašestku.Dnes Vám i půjčí auto na celý víkend.
reagować
nahlásit
sheogorath
ilość wystąpień527
Środa 17.08.2016 19:49, RE: nove zanovni
radek.slivaFB napisał:
Dobrý den, rozpocet mate dobry ja osobne bych se nedival na auta starsi nez 2 roky, spise nove nebo lepe predvadeci ci skladovy vuz. Zde bych zaradil Toyotu auris 1.6 . Seat Leon ST(kombi) 1.2 tsi 81kw nebo 1.4tsi kde motory uz nezlobi jako v minulosti. Vejde se zde i novy opel Astra kombi s 1.4 turbo zde bohuzel nevim jak je na tom motor se spolehlivosti....zalezi jak moc casto budete pouzivat vsechny 3 mista vzadu. V nizsi stredni tride toho mate na vyber opravdu dost. Nejspolehlivejsi bude asi Toyota auris kombi s 1.6

No nevim, pani pise, ze by chtela vzadu 2 sedacky a jednoho cloveka, jestli to dobre chapu. V aurisu bych teda takhle jet nechtel...
reagować
nahlásit
driver111
ilość wystąpień528
data registracji13.03.2013
Cztwartek 18.08.2016 09:30, RE: rodinné auto do 400 tis
Fanda napisał:
BobanHTP napisał:
Jitka napisał:
Dobrý den, není za co se omlouvat, výhodná koupě se mění v čase. Váš rozpočet je pro mě královský, vejde se do něj hodně pěkně vybavený Ford Focus kombi a nebo Ford C-MAX, dokonce Grand C-MAX a to už jsou pro rodinu velmi příjemné MPV auta!!! Podívejte se na tzv. skladové vozy u dealerů a najdete i něco s lepší výbavou ve vaší cenové relaci. Proč Ford? V poslední době právě benzínové Fordy patří spolehlivostí na špici ve svém segmentu. Kombík jde dokonce pořídit s osvědčeným atmosférickým motorem 1.6, ale i Ecoboost 1.0 zejména ten silnější 92kw je skvělý motor, dobře odhlučněný a po zajetí na dálnici jezdí za 6l. I když má malé turbo, poruchový není. Vyzkoušejte a uvidíte. Pak je tu další příjemné MPV Kia Carens 1.6 GDI a nebo KIA Ceed kombi, kterou už koupíte za váš rozpočet ve velmi pěkné výbavě. Opět doporučuji vyzkoušet. Dnes Vám opravdu všude nabídnou zkušební jízdu bez remcání Opět doporučuji projít si na stránkách KIE tzy. auta skladem(ihned k dostání)... Přeji šťastnou ruku!
U motoru 1.6 GDI bych byl opatrný.Zdá se mi být v těch nejpoužívanějších otáčkách lenochod.Navíc jsem se v minulosti sešel s jedním servisním technikem od hyundae a ten mi tvrdil,že na školení byli upozorněni na to,že se motor umí zanášet natolik karbonem,že to významně snižuje jeho životnost.Sám zákazníky se zájmem o 1.6 nenápadně nasměruje na starou jednašestku.Dnes Vám i půjčí auto na celý víkend.

JJ s tím GDIčkem je to fakt, když jsem sháněl auto pro manželku, tak jsem zkoušel i30 jak s GDIčkem, tak i s tím klasickým motorem a ten mi připadal, že jede úplně stejně, spotřeba +- stejná a navíc co jsem se díval na diskuse, tak ten přimovstřik zlobí, takže jestli benzín, tak klasiku.
reagować
nahlásit
sheogorath
ilość wystąpień527
Cztwartek 18.08.2016 10:59, re
no ona cela produkce hyundai je takova....no...
reagować
nahlásit
driver111
ilość wystąpień528
Cztwartek 18.08.2016 11:39, RE: re
sheogorath napisał:
no ona cela produkce hyundai je takova....no...

Jaká?mám vlastní zkušenost, tak mě zajímá tvá, napiš
reagować
nahlásit
sheogorath
ilość wystąpień527
Cztwartek 18.08.2016 13:46, RE
driver111: Takova nijaka prave. Interiery snazici se vypadat moderne, ale vypadaji v realu spis jen lacine, v nabidce chybi motor, kterej by trochu jel, u i30 (2014) preposilovany, tupy rizeni.... Naopak chvalim podvozek, celkem slusne zvlada i cesky okresky bez pazvuku apod.
reagować
nahlásit
driver111
ilość wystąpień528
Cztwartek 18.08.2016 15:12, RE: RE
sheogorath napisał:
driver111: Takova nijaka prave. Interiery snazici se vypadat moderne, ale vypadaji v realu spis jen lacine, v nabidce chybi motor, kterej by trochu jel, u i30 (2014) preposilovany, tupy rizeni.... Naopak chvalim podvozek, celkem slusne zvlada i cesky okresky bez pazvuku apod.

Já neříkám, že to je zázrak, to ne, ale už jsem to tu psal, když jsem to začal srovnávat se škodou oktávkou, tak mě přesvdčila cena u H, která byla v podobné výbavě a lepším motorem 1.6 disel o cca 130 tis levnější a s 6 tikvaltem, navíc motor u oktávky v té ceně byl 66 kw tuším a Hčko má 85, takže rozhodla cena a motor, ale není to tak hrozné jak píšeš a dokonce po nějaké době si myslím, že ty auta jsou srovnatelné, jen to chce opravdu zkusit. Z toho posilovače jsem měl strach taky, měli jsme 2014 předváděčku doma a nebylo to nic moc, ale pak jsme jeli s 2016 a tam už to bylo lepší, takže asi nějaký upgrade a teď když s tím jedu tak je to v pohodě, ale jezdím nastavení sport, jinak ty další dvě varianty jsou nepoužitelné. A když si u toho interiéru - tak OIII ho má tak ojebaný, že to není ano možné - viz třeba jen výplně dveří - potažmo kapsy- je tam jakýsi papundekl, nebo koberec nebo co to je a nemá to v podstatě pevnou výplň. Nicméně design je samozřejmě věc vkusu. Uvidíme co to přinese v do budoucna, ale zatím spokojenost
reagować
nahlásit
sheogorath
ilość wystąpień527
Cztwartek 18.08.2016 15:22, RE
Interier oktavku je fakt hruza, prislo me to cely jako jeden kus plastovyho vylisku.
S tou O2 jsem mel tu cest jen s 1.6TDI a to bylo dost utrpeni co se uzivtelskyho komfortu tyce. Ani ta spotreba nebyla tak zavratne nizka - lehce pres 7l/100km

Mozna jsem jen rozmazlenej, to je tezky, diesel jsem nikdy nevlastnil (ale najel s pujcenym nemalo), jezdim od zacatku s benzinakama (i v autoskole), a mensi nez 2.5l V6 jsem nevlastnil... Zatim jedinej naftak, na kterej bych si asi zvykl (z tech co jsem zkusil) byl bavorackej 3.0d v 530d e39.

reagować
nahlásit
brin
ilość wystąpień727
data registracji28.03.2011
Cztwartek 18.08.2016 18:28, Nové
Jestli chcete nové, tak asi vážně Grand C-max. Nebo Zafiru od Opelu, tam byste se mohli vejít.
reagować
nahlásit
Valnoha
ilość wystąpień322
data registracji03.01.2011
Piątek 19.08.2016 06:44, Octavie
A to je jako Octavie nějaké měřítko nebo proč se proboha s ní srovnávají veškerá auta??? Nikdo jiný už auta nevyrábí?
Btw chtěl bych vidět ten interiér té i30 po 6 a více letech až bude mít 200tkm na hrbu. Tady podle mě na konkurenci dost ztrácí....
reagować
nahlásit
driver111
ilość wystąpień528
Piątek 19.08.2016 17:59, RE: Octavie
Valnoha napisał:
A to je jako Octavie nějaké měřítko nebo proč se proboha s ní srovnávají veškerá auta??? Nikdo jiný už auta nevyrábí?Btw chtěl bych vidět ten interiér té i30 po 6 a více letech až bude mít 200tkm na hrbu. Tady podle mě na konkurenci dost ztrácí....

No já taky , jsem na to zvědavý, ale co vím. tak po faceliftu se rapidně zlepšily materiály, tak uvidíme, jak to bude mít na hrbu 200 tis tak dám vědět . S oktávkou to nesrovnávám, jen jde o to, že tu chtěla manželka, proto to srovnání.
reagować
nahlásit
driver111
ilość wystąpień528
Piątek 19.08.2016 18:00, RE: RE
sheogorath napisał:
Interier oktavku je fakt hruza, prislo me to cely jako jeden kus plastovyho vylisku. S tou O2 jsem mel tu cest jen s 1.6TDI a to bylo dost utrpeni co se uzivtelskyho komfortu tyce. Ani ta spotreba nebyla tak zavratne nizka - lehce pres 7l/100kmMozna jsem jen rozmazlenej, to je tezky, diesel jsem nikdy nevlastnil (ale najel s pujcenym nemalo), jezdim od zacatku s benzinakama (i v autoskole), a mensi nez 2.5l V6 jsem nevlastnil... Zatim jedinej naftak, na kterej bych si asi zvykl (z tech co jsem zkusil) byl bavorackej 3.0d v 530d e39.

No právě, jak píšeš interier je u OIII silně ošizen a motor 1.6 tdi co nám v OIII nabízely byl děs, proto nakonec hnujdaj
reagować
nahlásit
sheogorath
ilość wystąpień527
Piątek 19.08.2016 18:25, driver111.
Jojo to souhlasim, s GDI se jezdi o dost lip nez s tou 1.6TDI. A u korejcu dostanes lepsi vybavu za ty samy prachy.

Docela prijemne se me jelo s fabkou II monte carlo, ta 1.2tsi je dobrej dravec do mesta, kdyz to clovek drzi v otackach, tak je s tim i sranda
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.