0
powrót

diskuze k tématu: Rodinné auto pro tři děti

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
Fůůů
ilość wystąpień3
data registracji28.03.2021
Niedziela 28.03.2021 22:28, Rodinné auto pro tři děti
Ahoj, vybírám rodinné auto pro tři děti. Cenově max 400 000, když bude míň, tak jenom dobře. Jezdíme 15-20 tis za rok, podmínkou tři sedačky v druhé řadě, větší kufr (líbil by se mi třeba grand voyager, ale nechci uspořádání 2+2+3). Děti 7 + 5 + 0. Líbí se mi i40, ale nevím, jestli tam dozadu nacpu tři děti v sedačkách...Nejradši bych něco zánovního s málo km (min 2017, najeto kolem 30 tis.). Vzal bych i sharan, alhambru, ale za ty peníze mám 2014 s 200 tis km a to nechci. Chci auto, kde budu jen tankovat naftu/benzín - jedno co.

Předem děkuji za rady :)
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Poniedziałek 29.03.2021 09:14, RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:
reakce na: Fůůů, 28.03.2021 22:28 (Ahoj, vybírám rodinné auto pro ...)

Ahoj, děti nejvíce ocení MPV, za mě pro 3 děti bych bral VW Touran II 2017+ s 1.4 TSI s nájezdem do 130tis.km, i tak budeš jenom jezdit, maximálně vyměníš rozvody.

Ohledně kombíku, hledal bych VW Passat 1.4 TSI podobně 2017+, protože na šířku tam 3 dětské sedačky vlezou a nebute to tlačenice jako v Octávii

Z nových kombíků je v dané cenové kategorii nejširší Fiat Tipo, na cestu kolem komína může stačit základní 1.4i, na víc pak 1.4 T-JET, který chválí i pan Vaculík ze SM, akorát u některých kusů při startu za studena zasmrdí benzín v kabině, je třeba to holt vyzkoušet.

Skladovky korejců jsou dostupné do 400tis.kč i v kombíku, takže je to cesta. I30 a Ceed jsou v zadu o centimetřík širší, než Octívie III a tři dětské sedačky se tam dají vtěsnat, bral bych výbavu Comfort, ještě lepší je Smart. Pokud nejsi náročný, je tu atmosférický 1.5 DPI 81kw, který v tesech chválí i kultivovaností.

Široký jak Tipo je také Opel Astra, skladovky jsou dostupné do 400tis.kč v kombíku.
https://www.opel-ihned.cz/

Jinak do 400tis.kč se dají sehnat skladovky Citroen Berlingo/Opel Combo Life, kde děti budou mít královský prostor i výhled.

Držím palec!
reagować
nahlásit
Pepas
ilość wystąpień25
data registracji07.02.2020
Poniedziałek 29.03.2021 15:37, RE: Rodinné auto pro tři děti
Zdravím, za mě bych doporučil cokoliv ze čtyřčat Opel Combo/Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Toyota Proace City.... Limit 400 bude těsný, protože tyhle auta se moc jako lehce jetá neprodávají (kupují to hlavně soukromníci a ti nemají důvod se toho po 2 letech zbavit). Možná ještě zkusit sehnat VW Caddy, ale ty jsi drží cenu ještě víc a za 400 tisíc to bude ročník 2017 s nájezdem hodně přes 100tkm...
reagować
nahlásit
Fůůů
ilość wystąpień3
Poniedziałek 29.03.2021 16:22, RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:
reakce na: BobanHTP, 29.03.2021 09:14 (Ahoj, děti nejvíce ocení MPV, ...)

i30 mám teď, vzadu jsou dvě sedačky 15-36 kg, mám je v isofixu a místo mezi nima je akorát na svačinu pro děti. Kdybych je odepnul z isofixu a posunul do krajů, tak si stejně neumím představit, že bych tam nacpal další. Je fakt, že jedna sedačka ubyde, malej už bude nejspíš sedět na podsedáku...Nejradši bych právě MPV, ale pokud se vejdou sedačky do většího kombi, tak se tomu nebráním. Na Berlingo koukám a přijde mi i z těch sourozenců nejlevnější, ale cenově to leze hodně přes 400. Pak je tu ještě volba motoru. Když budu chtít šetřit, budu muset vzít benzín, ale nevím, jak se bude ve velkým autě chovat. Nafta vychází dráž. Pro dynamiku plně obsazeného auta bude nejlepší 96 kw nafta, o tom žádná...Auto bude určitě na dlouho, proto chci co nejnovější. Ideální je sharan, alhambra do 2010 s integrovanými dětskými sedačkami, protože je mi líto dětí, když musí trávit delší dobu na podsedáku. To jsem ale u jiných aut zatím nenašel.
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Poniedziałek 29.03.2021 22:46, RE: RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:
reakce na: Fůůů, 29.03.2021 16:22 (i30 mám teď, vzadu jsou dvě se ...)

Nám pro 3 děti vyhovuje Verso, 1.8L benzín. Dlouhodobá spotřeba za celou dobu co ho máme 6.7L: https://www.spritmonitor.de/en/detail/638966.html
3 sedačky dozadu jdou dát. Krajní sedačky na Isofix, prostřední na pás. Zadní sedadla se dají vůči sobě nezávisle posunovat a polohovat.
reagować
nahlásit
Pepee
ilość wystąpień61
data registracji09.02.2016
Poniedziałek 29.03.2021 22:49, RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:
reakce na: Fůůů, 28.03.2021 22:28 (Ahoj, vybírám rodinné auto pro ...)

Taky mám 3 ks dětí a za mě jedině MPV. Sám mám Mondeo kombi Mk4, auto široký, ale dát tam 3 sedačky a připoutat děti je očistec. S isofixem si neškrtneš, uprostřed je málo místa. A tvar zadní lavice neumožňuje dát tam ty dětské sedačky rovně. Manželka má S-Maxe a tam je to s přehledem. Děti jsou výš, člověk k nim dobře může a ještě mají dobrý výhled
reagować
nahlásit
danet - redakce TipCars
ilość wystąpień549
data registracji16.11.2012
Wtorek 30.03.2021 10:07, RE: RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:

Dobrý den, chcete-li, napište na svůj vůz recenzi: https://www.tipcars.com/magazin/napsat-recenzi-na-muj-vuz/ Hezký den
reagować
nahlásit
BobanHTP
ilość wystąpień2404
data registracji19.08.2015
Wtorek 30.03.2021 14:13, RE: RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:

Ahoj taky nakonec skončím s výběrem vozu pro tři někde mezi Sharanem II, Touranem II a S-MAXem
Proto šetřím dál, protože nechci staré auto a dva podsedáky s jednou d. sedačkou kupodivu "narvu" i do Rapidu a Megane III kombíku
Soused o pár domků vedle má Touran II 1.4 TSI a to je pro mě akorát a děti mají královský výhled a posezení.
Na druhou stranu většina kolegů v práci skončila u S-MAXU 2.0TDCi facelift 2011+, protože
- všichni mají komfortní sezení i výhled
- velmi spolehlivý motor a man. převodovka
- je to jedno z mála MPV, které má rád i řidič
- servisně nejde o likvidační vůz
reagować
nahlásit
Foxtro
ilość wystąpień30
data registracji28.03.2009
Środa 31.03.2021 13:27, RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:
reakce na: Pepas, 29.03.2021 15:37 (Zdravím, za mě bych doporučil ...)

A motorizace například zmiňované Toyoty?
reagować
nahlásit
Fůůů
ilość wystąpień3
Cztwartek 01.04.2021 10:37, RE: RE: RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
Verso by mi vyloženě nevadilo, ale když už MPV, tak větších rozměrů. Novější sharan se mi ani nelíbí, ale asi bych ho zkousnul (s-max je hezčí, ale sharan má zase šoupačky). Bohužel nevím co do toho za motor. Nový naftový motory s 200 tis na krku nechci. Filtr pevných částic nechci a v benzínu ty auta nejsou. S-max se mi libí, ale motorově je na tom stejně jako sharan...Nejradši bych atmosférický benzín většího objemu, ale to je dneska nemožné. Auto totiž bude jezdit jak po městě, tak mimo (dojíždění do práce 25 km) plus obstarání rodiny (výlety, dovolený apod.). Nejvíc by se mi líbil multivan T4, ale dát 300 tis za auto z roku 2000 je docela úlet a pak jestli opravdu potřebuju takhle velký auto. Na druhou stranu to auto absolutně postrádá cokoliv eko problémovýho...Taky jak už jsem psal, budu s tím nejspíš dojíždět do práce, tak jezdit sám "autobusem" asi nemá cenu. To bych pak musel pomalu řešit další malý auto na dojíždění. Co koukám na inzerci a nový auta, tak mi připadá, že normální člověk ani pořádně němá co koupit, aniž by se nemusel bát budoucího servisu. Řešením je koupit nový, ale tyhle krabice stojí balík.
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Niedziela 04.04.2021 10:57, RE: RE: RE: RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:
reakce na: Fůůů, 01.04.2021 10:37 (Verso by mi vyloženě nevadilo, ...)

Verzo jsme také zkoušeli, ale reálně je malé, i kufr. Dlouhé roky jsme řešili doma stejnou potřebu, jediné reálné východisko za dostupné peníze jsou teď na trhu sourozenci (Partner/Berlingo/Combo), podle peněženky nové/ojeté. Uvedené kombíky dlouhodobě nestačí, nejde jen o instalaci 3xAS, ale i o tu nepohodlnou manipulaci a celkový "životní prostor".
reagować
nahlásit
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Poniedziałek 05.04.2021 00:03, RE: RE: RE: RE: RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:
reakce na: Richtr, 04.04.2021 10:57 (Verzo jsme také zkoušeli, ale ...)

Verso ma pod podlahou kufru celkem velky prostor. Pokud jedeme nekam dal s vice vecmi, nastrkame tak 1/4-1/3 vsech veci pod podlazku.
Nemame ale z vyroby 6-7 sedadlo ani rezervni kolo (je tam prostor na plnohodnotne kolo).
Kdo ma rezervni kolo nebo sedadla ve 3. rade uz pod podlazkou moc mista mit asi nebude. Ty sedacky se sklapi do prostoru pod podlazku.
reagować
nahlásit
Pepas
ilość wystąpień25
data registracji07.02.2020
Poniedziałek 05.04.2021 21:59, RE: RE: RE: Rodinné auto pro tři děti
cytat:
reakce na: Foxtro, 31.03.2021 13:27 (A motorizace například zmiňova ...)

Motorizace jsou u všech čtyřčat stejné- benzin 1.2 81kw jede hezky v malyh autech, tady bude asi na hraně a spotřeba na dálnici asi bude dost vysoká (velký odpor vzduchu). No a pak zbývá 1.5 HDi (cdti, d4-d), a tam už je to jen i penězích - základní 55 kw nema smysl brát, 75 kw by mohla stačit nenáročnému uživateli (spotřeba do 6 litrů, dynamika kromě dálnice uspokojivá), 96 kw už je slušný pohon a hlavně má 6 kvalt nebo alternativně skvělý 8st automat.. Za mě 1.5 nafta a pak řešit zda oželet při určitém rozpočtu výbavu na úkor motoru, nebo pokud jsi klidný řidič se spokojit se slabší verzí a vzít lepší vybavu..
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.