BobanHTP napisał:
Zdravím, asi budu vypadat jak propagátor Fordu, ale nejsem , jen Focus/C-MAx prostě nabízí za ty peníze nejvíce

Jinak mě se líbí i VW Golf Variant 1.6 a nebo VW GolfPlus 1.6. Nehledal bych za každou cenu MPV, ne vždy auto užitkově splní co čekáte. Do kombíku dáte po složení sedadel kde co, do MPV už ne. Dále spotřeba je přece jenom menšíi u kombi...S Vašim nájezdem jedině benzínový motor

V rodině máme ještě dobrou zkušenost s Opel Zafira 1.8 benzín, zkuste ještě omrknout tohle auto, uznávám, že funkcí rodinného auta splňuje maximálněa motor je to spolehlivý.
Bobane, jakkoliv souhlasím s Davidem, že to je nedostatečně položený dotaz, tak si dovolím nesouhlasit s tebou o tom, co je a není rodinné auto. Auto nižší střední třídy, tedy všechny tebou jmenované, je rodinné auto s kompromisem. Chápu, že u nás se jako rodinné, bere fabka v kombiku, ale není to tak... Takže, ač zatím bezdětný, tak pokud se řekne rodinné auto, podle mě by se mělo jednat o auto střední, nebo vyšší střední třídy.
Jinak maximálně souhlasím, že s takovým nájezdem benzín. Souhlasím i s tím, že spousta kombíků nabídne více peněz než MPV. Ale kolegové MPVčkaři v práci si velmi pochvalují usazování dětí do "zvýšené" karoserie... Já bych se s takovýmto limitem asi vydal velmi netradiční cestou, pořídíl nějaký BMW 5er e39 v benzínu a uvedl ho do co nejlepšího stavu, ale připouštím, že to opravdu není moc tradiční cesta...