0
powrót

diskuze k tématu: Rychlý prodej vozu

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, ostatní
profa
ilość wystąpień1
data registracji03.04.2021
Sobota 03.04.2021 11:51, Rychlý prodej vozu
Dobrý den,
potřeboval bych rychle prodat auto. Když jsem zkoušel různé bazary, tak mi často řekli, že ho ode mě koupí ale hodnota byla vždy těžce pod mou představou.
Bohužel už na prodej spěchám. Nemáte někdo nějakou radu na nějakou firmu, která to umí rychle?
Nalezl jsem na příklad: https://www.auta-vykup.cz/, ale nemám s tou firmou osobní zkušenost. Nevíte někdo náhodou?
Díky a hezký den.
reagować
nahlásit
Bronn
ilość wystąpień128
data registracji23.11.2014
Sobota 03.04.2021 14:05, RE: Rychlý prodej vozu
cytat:
reakce na: profa, 03.04.2021 11:51 (Dobrý den,potřeboval bych rych ...)

To je klasicky problem, kterym si prosla uz vetsina z nas, bohuzel na to neexistuje reseni. Bazary chcou vydelat, takze vam nikdy nedaji dobrou cenu. A na soukromy prodej si zase musite pockat nez se najde kupec.

Muj pripad byl kdyz jsem spechal s prodejem auta v realne hodnote pres 150k a po par mesicich inzerovani jsem jej stale neprodal. Zavolali mi z Acek ze mi daji 130k, tak jsem souhlasil a jeste ten den tam zajel. Na miste mi rekli, ze ta nabidka co mi volali z call centra je prehnana, ze mi daji tak max 100k kdyz bude auto v naprostem poradku po jejich prohlidce. Spechal jsem tak jsem souhlasil. Po prohlidce ikdyz nenasli jedinou vadu tak mi nabidli 50k. Kdyz jsem se zasmal a chtel odejit, zacali prihazovat. Po nekolika prihozech se dostali na castku 70k a ja kdyz jsem ve stresu o tom premyslel zacali zase ubirat . Dosli mi nervy a odesel jsem. Pote mi jeste nekolikrat volali at se vratim, ze mi daji 70k a pak dokonce 80k. Uz jsem jim samozrejme neveril ani nos mezi ocima. Slevnil jsem svuj inzerat ze 150k na 100k a auto bylo do tydne prodane.
Takze bohuzel pokud s prodejem spechate, budete se muset smirit s tim ze za auto dostanete min nez je jeho skutecna cena. Ale i presto bych doporucoval dat si inzerat s lakavou cenou, nez ztracet cas s bazary. A uz vubec nema smysl doufat ze najdete hodneho bazarnika, kteremu nejde o zisk a nabidne vam plnou cenu auta, i on musi z neceho zit...
reagować
nahlásit
Pepe
ilość wystąpień1143
data registracji09.05.2007
Sobota 03.04.2021 21:41, RE: Rychlý prodej vozu
cytat:
reakce na: profa, 03.04.2021 11:51 (Dobrý den,potřeboval bych rych ...)

Vždycky platilo, že “rychlý obrat - malý zisk” a “kdo rychle dává, dvakrát dává”
Takže buďto to bude rychle směšná částka, nebo za nějaký čas adekvátní cena. Zázraky se sice dějí, ale moc bych s tím nepočítal...
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Niedziela 04.04.2021 10:48, RE: RE: Rychlý prodej vozu
Ono je to dost o tom, nastavit rovnou rozumnou odpovídající cenu. Většina prodávajících jede systém "arabský trh" - nasadit vysoko s tím, že při jednání stejně dají nějakou slevu. Na první pohled to vypadá OK, ale v praxi odradí spoustu slušných skutečných zájemců, kterým je nepříjemné dlouze smlouvat. Jenže prodávajícím to nedá, jsou hamižní a do poslední chvíle zkoušejí, jestli se to přeci jen nakonec neprodá o těch 20 tisíc dráž...

Prodával jsem několik aut (vlastní i firemní), naposledy podzim 2020 (P.Partner). Nastavena pevná cena (po průzkumu trhu tady na TipCars), během 1.týdne přijeli 3 zájemci, 2.týden bylo za mou cenu prodané/zaplacené. Konkrétní poslední porovnání (P.Partner 1,6 HDi, 2011, 80.000 km) - autobazary max. 120 tisíc, AAA 120 tisíc (a stejně by na pobočce reálně dali max. 100), přímý prodej zde na TipCars za 165... Po předchozích zkušenostech rovnou píšu BAZARY NEVOLAT (oni stejně volají...), takže automaticky jejich nabídky odmítat, je to ztráta času, stejně naživo nikdy nesplní to, co telefonicky nabízejí.

A docela důležité - dát si záležet na pořádném umytí/vyčištění/nafocení auta a odstranění drobných vad (vč. výměny oleje/destiček/stěračů, atp. - pokud je to třeba). Jsou to drobnosti, ale kupce to zbytečně naštve/odradí.
reagować
nahlásit
Pepe
ilość wystąpień1143
data registracji09.05.2007
Niedziela 04.04.2021 19:01, RE: RE: RE: Rychlý prodej vozu
cytat:
reakce na: Richtr, 04.04.2021 10:48 (Ono je to dost o tom, nastavit ...)

V tomto případě souhlas. Obecné doporučení při koupi ojetého vozu je 1.přímý (původní) majitel, 2.dealer značky, který auto, které k němu jezdilo na servis vykoupil, 3.(nejzoufalejší) nákup v českém autobazaru (často bez dohledatelné minulosti).
Pokud někdo prodává mainstream jako první majitel, s neprůstřelnou minulostí za adekvátní cenu, neměl by mít s prodejem problém.
Otázka je, zda je to v tomhle případě za 2 týdny brzo, nebo pozdě . Hodně relativní...
reagować
nahlásit
uwa1
ilość wystąpień218
data registracji18.10.2016
Piątek 16.04.2021 19:00, RE: Rychlý prodej vozu
Najčastejším problémom predávajúcich býva nereálna predstava o hodnote ich rodinného skvostu. Po pol roku márnej snahy o predaj im možno dôjde, že by cenu mali zreálniť. Ak ti predaj ponáhľa tak nemôžeš čakať, že z milióna ponúk si niekto hneď zajtra vyberie práve to tvoje ak nie je o hodne lacnejšie ako to najlacnejšie v ponuke! Na predaj za ako-tak zodpovedajúcu cenu si treba počkať a obrniť sa trpezlivosťou pri volaniach kadejakých existencií, ktoré žiadajú zľavu rovno pri prvom telefonáte, bez toho, aby auto videli. A ty čakáš zázrak v podobe firmy, ktorá nepodniká kvôli zisku, ale robí charitu?! Zanes do áčiek, tam to bude najrýchlejšie a bez otázok.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.