0
powrót

diskuze k tématu: Jakou Octavia I, případně jiný tip?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, automobilky, česká vozidla
jirig
ilość wystąpień29
data registracji30.08.2014
Wtorek 09.09.2014 18:49, Jakou Octavia I, případně jiný tip?
Budu rušit Felici kombi 1.9D se spotřebou 5,4L bionafty na 100km. Jejím nástupcem bych rád Octavii první generace, kdy se cena ojetin pohybuje v poměrně nízkých hladinách. Vozdilo bude denně jezdit do práce 25km jedna cesta, okreska , první třída , rovina i kopečky. Zima dokáže být náročnější, ale ne hory. Vzhledem k malému rozpočtu určitě musím zapomenout na kombík, tzn občas za ní pojede vozík, někdy s motorkou, někdy s něčím lehkým. Na výkonu nebazíruji protože jsem zvyklý na 47kW z felicie, jde předevšim o spotřebu a spolehlivost. Spoustu věcí si dokážu (snad krom rozvodů) udělat (vyměnit) sám (brzdy, oleje, žhavky atd) navíc budu zaměstnán v autoservisu s "lepší" cenou dílů. Jde mi spíš o to , jaký motor zvolit. Favority pro mě jsou 1.6 stokoňová, nebo 1.9Tdi 66kW. Ovšem bojím se turba co se poruch týče. Jel jsem octavií 1.9SDi a zdálo se mi to dostačující. Mnohde zase čtu že jeden z nejelpších motorů pro O1 ke 1.8T.... Co si vybrat a na co zapomenout? Osobně znám (majitele i jsem s ní párkrát jel) O1 1.9TDi 66kW co má najeto 700.000km a pořád klape a je i zachovalá. Velké + by bylo pro TDi , jestli dokáže baštit bionaftu na kterou jezdím už spoustu let bez žádných problémů, ovšem v motorech bez turba 2,5Di transit (1996), 1.8D Lancer (1988), 1.9D Felicia (1996).
Díky za nápady a postřehy
reagować
nahlásit
driver111
ilość wystąpień528
data registracji13.03.2013
Wtorek 09.09.2014 19:00, RE: Jakou Octavia I, případně jiná tip?
jirig napisał:
Budu rušit Felici kombi 1.9D se spotřebou 5,4L bionafty na 100km. Jejím nástupcem bych rád Octavii první generace, kdy se cena ojetin pohybuje v poměrně nízkých hladinách. Vozdilo bude denně jezdit do práce 25km jedna cesta, okreska , první třída , rovina i kopečky. Zima dokáže být náročnější, ale ne hory. Vzhledem k malému rozpočtu určitě musím zapomenout na kombík, tzn občas za ní pojede vozík, někdy s motorkou, někdy s něčím lehkým. Na výkonu nebazíruji protože jsem zvyklý na 47kW z felicie, jde předevšim o spotřebu a spolehlivost. Spoustu věcí si dokážu (snad krom rozvodů) udělat (vyměnit) sám (brzdy, oleje, žhavky atd) navíc budu zaměstnán v autoservisu s "lepší" cenou dílů. Jde mi spíš o to , jaký motor zvolit. Favority pro mě jsou 1.6 stokoňová, nebo 1.9Tdi 66kW. Ovšem bojím se turba co se poruch týče. Jel jsem octavií 1.9SDi a zdálo se mi to dostačující. Mnohde zase čtu že jeden z nejelpších motorů pro O1 ke 1.8T.... Co si vybrat a na co zapomenout? Osobně znám (majitele i jsem s ní párkrát jel) O1 1.9TDi 66kW co má najeto 700.000km a pořád klape a je i zachovalá. Velké + by bylo pro TDi , jestli dokáže baštit bionaftu na kterou jezdím už spoustu let bez žádných problémů, ovšem v motorech bez turba 2,5Di transit (1996), 1.8D Lancer (1988), 1.9D Felicia (1996).Díky za nápady a postřehy

Tak v první řadě se musí počítat s tím, že bude docela velkým problémem u \OI v tdi ji sehnat v dobrém stavu - vlastní zkušenost z nedávné doby - nakonec jsem volil stilo kombi JTD. Pokud bude štěstí, pak počítat s investicí do rozvodů, olejů, brzd, případně podvozku. Nicméně zkušenosti s tdi 81 versus 66kW co se týče spolehlivosti, tak já osobně nevidím rozdíl, měl jsem firemní 66ku a doma mám 81ku a spolehlivost je totožná. Je potřeba u tdi dávat pozor na dochlazování turba a pak je to v pohodě. Na firemní jsem měl po 400 tis původní turbo. Jinak kamarád do 81ky a ještě přečipované lil jen bionaftu a nalítal s ní 300 tis než prorazil olejovou vanu a zadřel motor, takže to ten motor taky skousne.Samozřejmě svezení s 1.8t je úplně jiné a je to fakt dobrý motor. Tam už je to spíš o tom co se vám podaří najít za kus, tedy jeho aktuální stav, podle toho bych volil. Jinak šťastnou ruku při výběru.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, wszelkie prawa zastrzeżone.