0
powrót

diskuze k tématu: Skoda Kodiaq ojety - diesel nebo benzin

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat
Pepe
ilość wystąpień1143
data registracji09.05.2007
Wtorek 02.09.2025 14:23, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Skoda Kodiaq ojety - diesel nebo benzin
cytat:
reakce na: KoobaS, 02.09.2025 14:02 (Tak takovouhle zkušenost ti zá ...)

Možná to bude i tím, že ten Sprinter má nádrž snad na 18litrů, zase se musí otevírat kvůli tomu haubna.
U SIII jsou hrdla vedle sebe, tak holt 1x za rok jedu na ONO, kde jsou vedle sebe i stojany. Ne, že bych byl takovej kolenovrt, ale cena 8,90 Kč/l je z principu neodolatelná. Do nafty přidám holt víc VIFu, jinak jezdím jen AVIA (bez Babišovo lepidel).
Kombinace Toyota a nafta mi tak nějak nesedí.
reagować
nahlásit
tomaskrtek
ilość wystąpień983
data registracji18.03.2008
Cztwartek 04.09.2025 13:03, RE: Skoda Kodiaq ojety - diesel nebo benzin
cytat:
reakce na: Slepytchee, 10.04.2025 11:14 (Zdravim a prosim o pomoc. Skut ...)

Řešil jsem teď něco podobného s tím, že jsem chtěl 7 míst, kdy třetí řada musí být trochu použitelná. Koupil jsem 2021 Highlandera, českého, v záruce, 120 najeto, top výbava, těsně pod milion. Kdybych nechtěl 7 míst tak vezmu RX450h, klidně i v long provedení (které je sedmimístné, ale třetí řada sotva pro šmouly). CZ původ, rok 2022, s nájezdem do 100 se za milion dá koupit.
reagować
nahlásit
David V
ilość wystąpień2075
data registracji16.05.2007
Poniedziałek 01.12.2025 16:00, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Skoda Kodiaq ojety - diesel nebo benzin
cytat:
reakce na: Pepe, 01.09.2025 19:27 (Super vyčerpávající, děkuji.To ...)

Přidávám zkušenosti ze zimního provozu. Tak elektromobilita v zimě je tristní. Dojezd klesne tak max. na 2/3, a to za předpokladu, že člověk nestojí v koloně. Dnes jsem proskákal 6 km v koloně se spotřebou 38kWh/100 km, protože stojím a topím. Dojezd z letních 90 km se smrskl na 50 a méně dle rychlosti pohybu a potřeby topení. Nicméně funkcionalita dálkového předehřevu a možnosti jezdit krátké trasy na elektriku tam pořád je a ve městě pořád super, ale už člověk nesmí věřit dojezdu, protože ten topení zohledňuje pramálo. Demonstruji na dnešním příkladu, vyjížděl jsem z garáže s dojezdem 14 km, na místo dojel s 1 km a ujel jsem 6,5 km z kopce (trvalo to 30 minut).
Provoz na benzín se změnil jen tím, že se o pár desetin zvedla spotřeba, kvůli nižším teplotám. Také se změnil poměr toho, co jedu na benzín a co na elektriku. S elektrikou více hospodařím, protože ten předehřev je super a elektriku používám na něj, ale sežere tak 1 km/minutu. Ovšem v tomto režimu je za 3 minuty v tomto počasí v autě příjemně a za 5 minut je teplá i sedačka s volantem. V praxi to znamená, že jak jedu někam alespoň 10 km, tak hned po opuštění posledních semaforů, přepínám na benzín a topím odpadním teplem a šetřím elektriku.
Ve vyhodnocení hraje roli i typ trasy. 10 km do kopce jedu na benzín, ale z5 si troufnu na elektriku, protože jen topím...
Uvidíme, co s tím udělá ještě box na střeše, ale už teď vím, že s elektroautem na lyže to musí být dost stres, zejména, když chytneš kolonu...
V garáži mám drahou kWh (15 Kč), takže tam nenabíjím, jen výjimečně na dojezd do práce, aby nemusel běžet spalovák v kolonách. Kdybych měl v garáži kWh 5-6 Kč, tak to neřeším, protože i těch skoro 40 kWh/100 je finančně na úrovni benzínu a jezdil bych na elektriku i delší trasy.
reagować
nahlásit
Pepe
ilość wystąpień1143
data registracji09.05.2007
Poniedziałek 01.12.2025 16:39, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Skoda Kodiaq ojety - diesel nebo benzin
cytat:
reakce na: David V, 01.12.2025 16:00 (Přidávám zkušenosti ze zimního ...)

Tak to je mazec.
Tepelný komfort předpokládám řešit jako do teď nezávislým topením.
Uvidíme, jak se vyvine situace s dobíjením u paní v práci. Doma bych nabíjel co nejméně, u sebe v práci na max.
Na ten mix 3-5 dní v týdnu 10-15km/den, 1-2 dny 100-300 km/den mi plug in dává smysl.
I když je pravda, že kombinuje nevýhody (servisní) obojího...
reagować
nahlásit
1 2 3

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.