nepřihlášený uživatel napisał:
Dobrý den, prosím o radu : poptávám kombíka (nejlépe s tažným zařízením) do 120 000 Kč. Poohlížel jsem se po Golfu 1.9TDI 81Kw (ale sehnat v dobrém stavu je skoro nemožné). Passatu tutéž motorizaci případně Octavii. Ale stále se nemohu rozhodnout neboť mne to přeci jen stále táhne k BMW ....ale tam si nejsem vůbec jist. Vlastnili jsme 325TDS a bylo to super povození (když nepočítám věčné opravy klimatizace a elektroniky všeobecně). Ten pocit z jízdy ..mno zkrátka BMW co Vám budu povídat. Takže suma sumárum jsem na vážkách a nevím co si vybrat v poměru cena - výkon - užitná hodnota
Ano, sehnat cokoliv s 1,9 TDI 81 kW v dobrém stavu je skoro nemožné, protože ten, kdo takové auto má, by byl blázen, kdyby se ho dobrovolně zbavoval. Chce to hodně opatrně vybírat. Zachovalých BMW s 2,5 TDS už taky moc není (navíc spotřeba není při krátkých jízdách bůhvíjaký zázrak a motor trpí). Pokud BMW tak třeba 2,0 benzín. Možností je ještě MB C první generace s předcommonrailovským dieselem. Jde o povedené auto, ale jinak je to stejná písnička v bledě modrém, stejně tak Audi A6 první generace s 2,5 TDI pětiválcem, taky už jde o dost stará auta. Chce to hledat a až najdete, tak dlouho neváhat.