0
powrót

diskuze k tématu: VW Polo - nepravidelný chod tříválce 1,2i

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Wtorek 27.08.2013 09:25, VW Polo - nepravidelný chod tříválce 1,2i
Po nastartování začne se motor (třívalec) značně třást, rachotit, musím okamžitě vypnout zapalování. Po druhém startu je již v klidu a během jízdy či dalšího startování se chová normálně. Až při startu následující den se to celé opakuje. V servisu diagnostika nic nehlásí. Tlaky ve válcích jsou v pořádku.Máte taky tuto zkušenost a v čem byla závada?

Děkuji za odpověď.

Gajo

reagować
nahlásit
free78
ilość wystąpień300
data registracji19.09.2008
Wtorek 27.08.2013 10:28, jízda na 2 válce
z nějakého důvodu motor nenaskočí na 3, ale na 2 válce (na 1 válec ne, to by to hned chcíplo).
No a zde klasika. Buď tam nejde palivo, nebo tam nejde elektrika.
Můj tip je, že tam nejde ta elektrika. Má tahle 1,2 vysokonapěťovou cívku na každý válec svou (to bych zkusil 1 cívku koupit a pokusně bych ji instaloval na jednotlivé válce), nebo jednu centrální (to bych se kouknul na kábly ke svíčce)?
reagować
nahlásit
gottak
ilość wystąpień234
data registracji10.06.2010
Wtorek 27.08.2013 19:39, Civka zapalovani
Jedna se s nejvetsi pravdepodobnosti o zavadu zapalovaci civky, nova stoji cca 800,- Kc, takze koupit a vymenit....Kazdy valec ma svou civku. Pokud se nevymeni, bude se to casem zhorsovat, az to pojede na 2 valce porad a to je fakt rachot
reagować
nahlásit
mibfox_novy
ilość wystąpień8
data registracji24.10.2006
Środa 28.08.2013 11:27, 1.2
Svicka nebo civka.

Jinak, proboha ty dvanactky! Ja nechapu jak si to nekdo muze koupit, to se spatne vyspi a hned neco na palubce zlute sviti. Spotreba taky nic moc a jizdni vykon, ehmmm. Tak priste 1.4 tdi jo ? :)
reagować
nahlásit
rojack
ilość wystąpień145
data registracji06.01.2009
Środa 28.08.2013 11:48, RE: 1.2
mibfox_novy napisał:
Svicka nebo civka.Jinak, proboha ty dvanactky! Ja nechapu jak si to nekdo muze koupit, to se spatne vyspi a hned neco na palubce zlute sviti. Spotreba taky nic moc a jizdni vykon, ehmmm. Tak priste 1.4 tdi jo ? :)

Jestli není motivací cena, co? A u Fabky je to rozdíl cca 100tis., což je navýšení o 45%.
Mimochodem, 1,4TDi, kde jste na tom byl?
reagować
nahlásit
mufik.martin
ilość wystąpień248
data registracji09.05.2007
Środa 28.08.2013 12:50, RE: 1.2
mibfox_novy napisał:
Svicka nebo civka. Jinak, proboha ty dvanactky! Ja nechapu jak si to nekdo muze koupit, to se spatne vyspi a hned neco na palubce zlute sviti. Spotreba taky nic moc a jizdni vykon, ehmmm. Tak priste 1.4 tdi jo ? :)

Já jsem si vybírat kupříkladu nemohl, dostal jsem Fabii II 2012 1.2 HTP jako služební, kombíka. V autě jezdím sám dlouhé trasy. Jsem z prahy a provozovny, kam jezdím na kontrolu máme po celé ČR, ale naštěstí většinou po dálnici nebo rychlostní komunikaci. V autě mám klimu, není problém i s klimou udržet kdekoli na dálnici 140. Ano, zrychlení není bůhví co, do auta jsem přesedal ze soukromého Monda kombi 2.2 TDCI takže to byl skok dolu, ale HTP mi dostačuje. Spotřebu mám mezi 5,9 - 7,5 dle stylu jízdy a dle klimy. Nemám PP takže vše počítám při každém tankování. Zas takové peklo ta 1.2 neni. Na to běžné ježdění v menším autě dostačuje pokud jezdí člověk sám. Holt akorát to předjíždění je problém, nebo když vás v kopci někdo zpomalí :) Auto máme od novoty a má najeto 73 tis a zatím bez jediné poruchy. Jenom kapaliny, pneu a destičky. V autě najezdím (světe div se) Měsíčně mezi 5-6 tis km. Tudíž ročně kolem 60 tis km. A netrpím nějak zvlášť ani na záda ani na nic jiného. A to jsem byl zvyklý na mondeo vyššího výkonu i prostoru.
reagować
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.