0
powrót

diskuze k tématu: Koupě auta s pohonem 4x4 s aut. převodovkou do 250tis.kč

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla, ostatní, typ vozidla, osobní
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2014 08:01, Koupě auta s pohonem 4x4 s aut. převodovkou do 250tis.kč
Dobrý den,
rád bych si pořídil vůz do 250tis.Kč s pohonem 4x4 a aut.převodovkou. Můžete mi prosím poradit jaký? Vzhledem ke spolehlivosti, pohodlí, bezpečnosti,motorizaci,atd. Velmi rád bych si pořídil SUV a to Volvo XC90 2.4 D5 (2005-2006) bohužel si nejsem tolik jistý jeho spolehlivostí, dost často jsem četl, že odchází aut.převodovka u těchto modelů a také problémy s elektronikou. Jenže je to 50/50. Lidé si ho taky dost chválí. Dále se mi velmi zamlouvá Audi A6 allroad 3.0TDI 171kw, ale u té je to taky 50/50 se spolehlivostí. Tak nejsem který by byl lepší. Pokukoval jsem také po Subaru outback, ale jízda v něm mě moc neupoutala. Předem velmi děkuji za odpověď.
reagować
nahlásit
xtrox
ilość wystąpień233
data registracji01.11.2012
Piątek 04.07.2014 09:12, RE: Koupě auta s pohonem 4x4 s aut. převodovkou do 250tis.kč
nepřihlášený uživatel napisał:
Dobrý den, rád bych si pořídil vůz do 250tis.Kč s pohonem 4x4 a aut.převodovkou. Můžete mi prosím poradit jaký? Vzhledem ke spolehlivosti, pohodlí, bezpečnosti,motorizaci,atd. Velmi rád bych si pořídil SUV a to Volvo XC90 2.4 D5 (2005-2006) bohužel si nejsem tolik jistý jeho spolehlivostí, dost často jsem četl, že odchází aut.převodovka u těchto modelů a také problémy s elektronikou. Jenže je to 50/50. Lidé si ho taky dost chválí. Dále se mi velmi zamlouvá Audi A6 allroad 3.0TDI 171kw, ale u té je to taky 50/50 se spolehlivostí. Tak nejsem který by byl lepší. Pokukoval jsem také po Subaru outback, ale jízda v něm mě moc neupoutala. Předem velmi děkuji za odpověď.

jestli vás neupoutala jízda v outbacku...proč xc90 nebo a6 allroad?
reagować
nahlásit
mikelight
ilość wystąpień34
data registracji01.08.2010
Piątek 04.07.2014 09:28, RE: Koupě auta s pohonem 4x4 s aut. převodovkou do 250tis.kč
jestli vás neupoutala jízda v outbacku...proč xc90 nebo a6 allroad?

+1...

reagować
nahlásit
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Piątek 04.07.2014 12:36, RE: Koupě auta s pohonem 4x4 s aut. převodovkou do 250tis.kč
mikelight napisał:
Jestli vás neupoutala jízda v outbacku...proč xc90 nebo a6 allroad?

Možná nemyslel jízdu ale pocit z auta. Ono subaru minulé generace má oproti volvu i audi dost chudý a strohý interier a ani neni tak prostorné a pohodlné. A pro člověka co autem nežije je pocit z interieru hodně.
Navíc nevím jestli má outback měchy, audi ano a je to sakra znát. Jasně, je to další kurvítko navíc, ale kdo to zažil nechce zpět.
Spolehlivost subaru je skvělá, jenže pán chce evidentně diesel a tam bych už tak nadšený nebyl. Kamarád s 3.0 H6 outback jezdil po Praze za 17l, to i po přestavě na plyn neni žádná sláva na tu velikost. Ale svezení byla jedna velká paráda, to zase jo.
A volvo je prostě volvo. Když funguje je to paráda, pokud se ale vysype i to audi vypadá jako levná značka.

reagować
nahlásit
mikelight
ilość wystąpień34
data registracji01.08.2010
Piątek 04.07.2014 17:56, RE: Koupě auta s pohonem 4x4 s aut. převodovkou do 250tis.kč
Outback ma taky mechy.
Jinak pro autora prispevku - doporucuji zvazit priority, jestli je opravdu potreba vuz teto kategorie (stredni az vyssi trida ci SUV nutne s 4x4). 250 000 je castka lehce nad hranici, kde ceny techto vozu zacinaji pritom porizovaci cena byla 1,5m+, takze vetsina tech aut uz bude mit najeto 300+kkm. Kdyz vezmu napr. toho allroada, tak se spotrebou bude porad +-9l, skvele resene rozvody ze zadni strany motoru, tudiz pro vymenu musi motor ven. Volvo nevim, jak ma resene rozvody, nicmene tam bude problem i bezny servis - nestandartni gumy, velke brzdy, oboji spolecne s podvozkovymi dily bude odchazet 2x rychleji nez na normalnim aute vzhledem k velikosti a vaze auta, coz bude platit pro vsechny SUV.
Btw - s outbackem po Praze za 17 musi byt sprint od cervene po cervenou, nebo neustale stani v kolone.
reagować
nahlásit
PetrT
ilość wystąpień1076
data registracji24.05.2009
Sobota 05.07.2014 12:29, RE: Koupě auta s pohonem 4x4 s aut. převodovkou do 250tis.kč
mikelight napisał:
Outback ma taky mechy. Jinak pro autora prispevku - doporucuji zvazit priority, jestli je opravdu potreba vuz teto kategorie (stredni az vyssi trida ci SUV nutne s 4x4). 250 000 je castka lehce nad hranici, kde ceny techto vozu zacinaji pritom porizovaci cena byla 1,5m+, takze vetsina tech aut uz bude mit najeto 300+kkm. Kdyz vezmu napr. toho allroada, tak se spotrebou bude porad +-9l, skvele resene rozvody ze zadni strany motoru, tudiz pro vymenu musi motor ven. Volvo nevim, jak ma resene rozvody, nicmene tam bude problem i bezny servis - nestandartni gumy, velke brzdy, oboji spolecne s podvozkovymi dily bude odchazet 2x rychleji nez na normalnim aute vzhledem k velikosti a vaze auta, coz bude platit pro vsechny SUV.Btw - s outbackem po Praze za 17 musi byt sprint od cervene po cervenou, nebo neustale stani v kolone.

Tak jsem se ho včera schválně ptal jestli si to pamatuje a průměr byl prý 13,5l. Auto jezdilo denně, většinou dálnice a okresky, ale kratší trasy. Město jen někdy a potom to prý opravdu letělo velmi rychle nahoru. Není důvod lhát, to auto se celkem líbilo.
Nepoužívá náhodou subaru CVT? Toho bych se u ojetiny asi bál víc jak té spotřeby...

reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Środa 09.07.2014 23:42, RE:
Dobrý den. Volvo XC90 je poměrně spolehlivé a robustní auto. Problémy s automatickými převodovkami se u něj skutečně vyskytují, ale týká se to především modelů s převodovkou GM (verze T6). Ostatní motorizace jsou vybaveny japonským Aisinem a jeho spolehlivost je dobrá. Při Vašem rozpočtu ale budete odkázán na vozy zkraje nabídky, které mohou být zanedbané a ve špatném stavu, s vysokým nájezdem. Počítejte také s vyšší provozními a servisními náklady.
reagować
nahlásit
smazaný uživatel
ilość wystąpień
data registracji
Cztwartek 10.07.2014 20:22, Koupě auta s pohonem 4x4 s aut. převodovkou do 250tis.kč
Děkuji všem za příspěvky. Má snaha je koupit co možná nejspolehlivější vůz právě s touto specifikací z úvodu. Zmínil jsem tyto dva kandidáty, protože jsem se v nich svezl a ta jízda mne naprosto uchvátila. Bydlím poměrně na severu v horách a pohon 4x4 je velmi vítanou volbou i v případě, že není stálý a jen dopomáhá jedné nápravě. Automat z důvodu pohodlnější a plynulejší jízdy. Jak se někdo zmínil otázkou proč mne jízda v outbacku neupoutala je právě z toho komfortu a pohodlí, které je ve Volvu a Audi poměrně dost. Vím, že je outback veliký pracant a poměrně dost spolehlivý v případě motoru 2.5i, ale najezdím s autem spoustu km za rok (přibližně 30tis.) a jde mi právě o jakési pohodlí z jízdy, záměrně jsem ale uvedl, že vím o jisté poruchovosti vozů Audi a vyšších provozních nákladů u Volva. Jiné vozy mě ani nenapadly. Pomyslně X5 3.0 ve verzi 160kw byl také možný kandidát. Ovšem jak se někdo zmínil, rozpočet je možná ta hranice, která mne limituje. Nyní jezdím v Toyotě avensis 2.2 D-CAT 130kw a krom nezbytných servisních intervalů nemám větší problém. Snad jen u tohoto vozu nevídaná závada - vymačkaný kroužek na voliči řazení přes který vzlínal olej z převodovky, v toyotě 150kč bez daně nový a následná výměna u známého. Abych se ovšem vrátil k tomuto tématu, sháním prostě vůz s touto specifikací a v této cenové relaci a nevím opravdu jaký. Jestli by mi prosím mohl někdo poradit kdo by měl nějaký typ. Předem moc děkuji. V.
reagować
nahlásit

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.