Tomi napisał:
nevidím jediný důvod proč nebrat vozy z prvních ročníků výroby! Mám už druhou Hondu, pokaždé jsem měl prvotní ročník daného modelu a se spolehlivostí jsem neměl potíže. Místo takových rad, je lepší vybírat modely aut, která mají vrozenou spolehlivost a odoslnost a ne auta, co se dodělávají během celého výrobního cyklu.
Souhlasím, že pokud je auto navržené jako spolehlivé, umí být spolehlivé už od začátku výroby, což u Japonců obvykle umí.Ale většinou to tak není a dílčí věci, pokud to jde a není problém v samotné konstrukci (kde by to snad šlo řešit v rámci většího faceliftu, ale je to případ od případu), se často to řeší až za pochodu.Ale řeší se nejen věci poruchové, ale i "problémové", které nesouvisí přímo se spolehlivostí, jako např. odbytá anitkorozní ochrana na Mazdě 6. Pokud tedy má výrobce vůli...Ale i tak nelze čekat, že se spolehlivost v dalších letech rapidně zvedne,je to vychytávání much, takže to nárůst spolehlivosti podle mě je, ale není tak dramatický.I když třeba u Citroenu 5 byl ten pokrok docela velký, ale tam bylo od začátku hodně co zlepšovat...