0
powrót

diskuze k tématu: Pohodlí, spotřeba, prostor a cena do 240 tis. Kč?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, německá vozidla, francouzská vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 18.04.2010 00:21, RE: Mondeo
AutoAZ napisał:
Vcelku souhlasím, většina CR dieslů je v posledních letech při vyšším nájezdu náchylnější k poruchám. U Mondea to může být i jejich velkým množstvím na trhu = více strojů ke zkoumání = logicky se jich může více porouchat..
Teda já nevím s čím máte zkušenosti vy, ale většina dieselů přes 150t km je poruchová tak možná u nás v ČR prtože mají většinou najeto 300 a více... Já měl různá naftová auta s nejrůznějšími motory a s daleko větším množstvím km a nikdy sem nic zásadního neřešil- Stilo 1,9JTD 245t km při prodeji, Octavia TDi 81kW 315t km, Mondeo z rou 05 TDCi 96kW 190t km, bmw 320d 190t km a koho sem vezl, tak ani nepoznal, že je to diesel... Momentálně mám opět Octavii 81kW najeto 140t km a motor běží jak hodinky a nepředpokládám, že na něm budu během příštích minimálně 100t km cokoliv řešit, snad kromě repasu turba, který vyjde na cca 5000Kč a není tedy žádnou pohromou pro rodinný rozpočet... A i ten setrvačník není taková pohroma, protože oproti benzínu si na něj ušetřím za nějakých 25t km!!! Tak ty lidi zbytečně nepleťte a nestraště velkými náklady na provoz a opravu naftového motoru...
reagować
nahlásit
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 18.04.2010 00:25, RE: citroen?
Pavlik napisał:
Filtr pevných částic odchází pouze lidem, kteří si diesel koupili přesto, že se pohybují výhradně po městě. Neznám žádný případ zničeného filtru u auta, které se alespoň jednou za týden "podívá" mimo město. Filtr se prostě musí "regenerovat" - já hlášku palubního PC o regeneraci filtru znám pouze z manuálu ( 0-150 tisíc km), ale jezdím často dálnici a nebojím se přidat (je mi celkem jedno, jestli jedu za 5,3 nebo za 5,6) takže filtr má příležitost k regeneraci.
Souhlas, pokud lidi jezdí na spotřebu a nebo skáčou jen po městě, nemá šanci se regenerovat a odejde o dost pravděpodobněji a dříve, než když to člověk střídá a očas tomu i naloží a pořádně ho vypálí ...
reagować
nahlásit
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 18.04.2010 10:36, Kangoo
Mám Kangoo, 2006, benzín a spokojenost, když vezmete oboustranné dveře, lyžiny, případně labutí krk, tak to dohromady s prostorem v kufru nemá konkurenci a je to fajn i do města. Luxus samozřejmě nic moc, ale kdo hledí na užitkovost a multifunkčnost, není lepší řešení. Myslím, že mezi Berlingem, Partnereme a Kangem je nulový rozdíl.
reagować
nahlásit
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 19.04.2010 10:47, Veledůležité krámy
Ano zejména autochladnička s pivkem na několikadenní výlet je alfou-omegou pro průměrný český mužský mozek. Zejména potom, když pivo prodávají naprosto všude. Přijel jsem z víkendu s kamarády, kteří mají kombíky a jeli s totálně narvanýma kombíkama, že měli věci i vevnitř v autě. Já kombíka nemám, mám liftback s 500 ltr kufrem. Všechny věci, které jsem vezl se mi tam pohodlně vešly tak, aby mě uvnitř vozidla žádné krámy neotravovaly a co víc, vše, co jsem vezl, jsem použil. Na rozdíl od kamarádů, kteří mají kombíka, tak se "nemuseli omezovat", ale spoustu krámů z auta nakonec vůbec nevytáhli.
Tady s čoklama je jiná situace. Ti svoje místo potřebují. Bohužel se nedá nikde vyčíst, jestli jsou to 3-kilové rukavičky nebo 2 exempláře psa Svatobernadského, což výrazně ovlivňuje velikost zavazadlového prostoru vybíraného vozu. Kombík v kombinaci se střešním boxem může být dobrým řešením pro rodinný výlet na delší dobu, ale proboha, pivo si kupte na místě, když už je musíte tak ve velkém chlemtat.
reagować
nahlásit
  1 ... 3 4 5
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, wszelkie prawa zastrzeżone.