Pepe napisał:
David V napisał:
Pepe napisał:
.... A priorita je dostat se do práce vždy, ne kdy má ojetina náladu.
To zní jako klišé. Všechny moje auta byly ojetiny a u posledních 2 (cca 13 let) se pouze 1x stalo, že auto nebylo "ready to go", když se mi v roce 2008 na Vectře odešlo čidlo teploty motoru. A z mého okolí nezaznamenávám zvýšený výskyt případů "tak jsem zase ráno nenastartoval" u ojetin. Všichni, kdo se normálně starají, tak jim auto jezdí bez ohledu na věk. Třeba šéf má Passata z roku 98 a jezdí z lontu a busem přijíždí jen v případě plánované údržby v servise. Ano, občas se mu stalo, že něco odešlo, ale nikdy to nebylo nic, kvůli čemu by nemohl jet, což mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Občas něco dokončí svou životní pouť, ale prozatím to byly blbiny, které neznemožnily přesun po vlastní ose. To jen, aby to bylo objektivní. Třeba kamarád s novou OII s 1.2 TSi řešil výměnu motoru!, výměnu čerpadla chladicí kapaliny, výměnu motorku stěrače, takže do servisu taky musel nad rámec očekávaného.
A priori musíš nesouhlasit. Ok.Já mluvím o člověku, který vždy potřebuje mít jistotu, že sedne do auta, a pojede. A když ne, zvedne telefon, a má k dispozici náhradu. Prostě odpadá stres "co kdyby". Kdo má auto na freetimové použití, tak toho neřeším, ten holt s dětma pojede do zoologický druhej den, tramvají, nebo nikdy. Kdo to chce pochopit, tak to pochopí, kdo ne, bude psát bajky o všem možným.
Pepe, já mám taky starší auta a jezdí denně a musí a za posledních 10 let se mi stalo jednou, že auto nejelo a to jen kvůli baterce a tu jsem hned vyměnil (což se může stát i novému). A nemám obavu, že by auto neodjelo a to kdyby nejelo, tak jsem v pasti, bo spoje jsou složité. Ale fakt jsem nikdy nepřemýšlel nad tím, že když mám starší auto, tak se musím bát, jestli dojedu - to se musí bát ten, kdo na to kašle, já se teda nebojím
Jinak taky moc nechápu, tu úsporu času při operativním leasingu oproti pořízení nového. Soused má firemní auto na operák OIII, když se mu stane, že nejede a to se mu stalo docela často

(a to má nové) tak mu dovezli s firmy co u ní mají operák auto náhradní a to samé se stane, pokud mám auto nové a nejede, tak zavolám dealerovi ať si to odtáhnou a dovezou mi nové, takže kde ušetřím ten čas?