Ahoj, drive jsem si nedovedl predstavit koupit si jiny vuz, nez BMW..... pak jsem nejaky cas pracoval u BMW a kdyz jsem videl, jak nespolehliva je rada e90, tak jsem se techniku ptal, jak je na tom e46....ani jeden servisak nemel BMW....trpi hodne napravy, hodne zlobi elektronika a interier je hodne stisneny. design e46 i po faceliftu v 2002je na muj vkus dost zastaraly a nejlepsi jednozonova klima je proti audi a4 8e s 2zonovou klimou v zakladu trochu zklamani.....servis vam taky neudelaji jentak nekde a s vetsi zavadou vetsinou skoncite v autorizovanem servisu ...jen pro info za praci 2000kc/hod bez dph. Jizdni vlastnosti jsou urcite z vaseho vyberu u BMW nejlepsi......to je bez diskuze, jenze zadni nahon je dobry sluha, spatny pan....na suchu bomba......ale kdyz jsem jel na mokru po rovine s BMW 123D a padla oranzova, tak jsem jen pridal a protoze silnice byla mirne sklonena, tak z niceho nic mi zadek ujel, ja jel bokem a koukal jsem, jak se blizi svodidla.....dost prace s rizenim, nic se nestalo, jen mi pul hodiny busilo srdce.....proste na bezne jezdeni dost mrcha.
uz pracuji jinde a uz pres rok jezdim audi a4 avant 8e5 z roku 2003 s 1.9TDi 96kW a 6st.manualem......
za ten rok jsem najel 45 000km a nemenil bych.... nebojim se jet, ani kdyz je mokro, s BMW potrebuje hodne soustredeni na rizeni a pokud jezdite hodne po dalnici, tak ono treba kdyz vyjedete z prahy, tak u amsterdamu uz moc soustredeny nejste a pokud celou cestu prsi, tak s bmw opravdu nic moc...nedej boze, ze by napadl snih....to je dat to do garaze a na jare vyndat.....
audi je lepe zpracovana, rozhodne pri 130km/h je tizsi nez e46 320d se 110kw motorem....100kw urcite nebrat....je prostornejsi, za hodinu v autorizovanem servisu jen 750kc/h coz oproti 2000kc/hod u bmw je velky rozdil.... vetsina dilu je dobre sehnatelna ze superbu a je fakt levna....u BMW zapomente, ze je neco levnyho....naprava vyjde 2tolik, co u audi a nepocitam praci.....atd..... design urcite lepe hodnotim u audi......hlavne e46 se vyrabi od 98 a audi 8e od 2002, takze bmw je konstrukcne 11let stare auto!!!!!!!!!!!!!!!!
pokud hodne jezdite, kupte si audi, pokud najedete 10tis po okreskach a nepotrebujete auto v zime, na mokru nebo jste vyborny ridic a mate energie na soustredenost na rozdavani a velkou penezenku, kupte BMW....ridicsky lepsi auto neni.
na peugeot 407 bych byt vama uplne zapomnel... najel jsem s tim sice jen 1000km, ale jedine, co hodnotim kladne je, ze na volnobeh je diesel zvenku vyrazne tizsi, nez audi, ale to je vsechno....oproti audi zevnitr vypada lacine, rizeni je divne, razeni je hrozne a mate pocit, ze to tak trochu plave, asi diky maxi previsum....hlucnosti ve 130km/h se neda srovnavat ani s audi, ani s BMW......mozna s octavii natoz ve 180km/h...to je vzit si s sebou sluchatka,...spis hluchatka.......
pokud jezdite hodne po nemeckych dalnicich, vubec peugeot nebrat, protoze udrzet 407 ve 190km/h v mirne zatacce mezi carami je velka prace.....
ja doporucuji AUDI A4....super spolehlivy tichy spolecnik na dalnice.....
a motor doporucuji 1.9TDi -96kw s 6st.manualem....310Nm kroutak.... ta 2.5Tdi neni o tolik silnejsi a servis je vyrazne drazsi a podle recenzi, co jsem cetl je i mnohem mene spolehlivy...... jo a to ze nekdo v diskuzi psal, ze mu 1.9TDi v passatu huci, tak vubec nebrat v potaz....passat je proti a4 spatne odhlucnena konzerva s vlecnyma ramenama, ktera snad vw pouziva jeste z golfa 2generace!!!!
co se tyce zustatkove ceny....pokud si srovnam, kolik pred rokem stala ma a4 a kolik v te dobe stala 407 a srovnam to ted....tak haha....audi si proste drzi ceny, zatimco peugeot spadl o hroznou sumu dolu....takze pokud koupite ted a4 i 407 napr za 350tis, za dva roky dostanete v bazaru za 407 tak o 100min, nez za audi.... a myslim, ze audi diky sve spolehlivosti za ty 2roky provozu bude stat mnohem min nez stale porouchany peugeot....
dalsi otazka je, ze si musite vybrat za stejny penize bud starsi audi nebo mladsi peugeot.... a ze prumerny majitel audi najede 40 000km/rok, zatimco prumerny majitel peugeotu naskrace 15 000km/rok......takze audi zabere vic casu pri objizdeni bazaru, nez narazite na malo jety kus a bacha na tachometr.....audiny hodne staci.....dovolim si tvrdit, ze audi diky lepsimu zpracovani se 200 000km na tachometru bude vypadat zachovaleji, nez peugeot se 100 000km a na tom je zalozeno staceni tachometru..... pokud pujdete po audi, divejte se po ovladaci svetel...po 150 tis km zacina byt osoupana cerna barva a prosvita bily plast, kouknete se, jak je osahany volant a to je asi vsechno....sedacky maji super tvar bez znamek opotrebeni i po 400 tisicich km....bratr ma 307 a ma nejeto 150 tis a sedacky jsou temer na vymenu....hnus!!!!!
HODNE STESTI pri vyberu..... S pozdravem Jirka