Tohle mi připomíná dobu 1995-2009, když jsem začal dělat "cesťáka" pro jednu italskou firmu a 15 let jsem to vydržel. Najížděl jsem 55-75tkm/rok, Všude možně. Hodně po vyspělé Evropě, ale taky po POlsku, Ukrajině a Balkánu. Napřed jsem do toho šel s vidinou, kde vydělám velký prachy (tehdá 3x víc, než byl můj plat ve fabirce). To člověk ledacos přehlídne a nad ledasčíms mávne rukou. Jenže přišlo rychlé vystřízlivěné. Je to jednoduchý výpočet. Najedu měsíčně cca 5000km. Při průměrné rychlosti 70kh/h (což už dnes nedáš, pokud nejezdíš jen Německo a dálnice, protože "moje" fabriky byly mimo dálnice často v podhůří atd..) apak ti vyjde 5000/70´70 hodin baj woko v autě aždý měsíc nonstop. To jsou 3 dny. A zkus si srovnat non stop jízdu v Oktávce (tehdá jsem jetdi O I 81kW TDI) s např. Mondeem. Rozdíl? Jestli ho nevidíš, sorry. Je nebetyčný. A to jsem vzal Mondeo jako kandidáta z té nejspodnější příčky. SPíše bych to viděl na A6, a tomu podobné vozy. Jak říkám, zpočátku jsem byl nadšenej, že jezdím v Pežotu 306, pak O1, pak P406 atak dál až jsem se "dopracoval" k P807. Dnes už bych postupoval jinak. Chce li mě firma zaměstnant a stojí o mé služby, pak ano, ale já trvám na gom, že chchi odpovídající vozidlo. Nenechal bych se opít rohlíkem, a dnes už tuplem ne, v současném provozu a rizuku nehody, než bylo před 20 lety a trval bych na minimálně střední třídě. Rozdíl 20000EUR mezi třídami auta je nula nic proti jiným nákladům, třeba mzdovým

A výsledek všeho byl, že jsem vydělal sice excelentní peníze, ale dnes mám v řiti pravou kyčel a se zády to není také to pravé ořechové. Je lahůdkoou se trmácet 2000km v autě typu Dacia a ještě ke všemu mnohdy přes noc a druhý den pak lítat po frabrice nebo jít po noci strávené za volantem, na jednání. Kdo tady tvrdí, že tuto porci km stačí Oktávka, tak absolutně netuší, wo co tu jde, je to to tutan, který ví prd o tom, co tohle obnáší. To se dá dělat rok dva, ale ne dest, dvacet let a je jedno, jestli rodinně, nebo pracovně. Každý, ať si jezdí, čím chce. Mi šlo jen o to, trocu otevřít oči těm, co tyhle km nikdy nenajedou za život, natož za rok. A ti doslova chudáci, kteří tohle chtějí najíždět nebo musejí, by si měli setsakra zvážit, v čem to najedou. Ono se to dá najet i v té Dacii, i ve Felicci, ale jak to dopadne, jsem už nastínil. Na tyto dlouhé štreky je třeba se oprostit od věcí typu, jakou že auto má akceleraci ve 200km/h, to je zcela absolutně mimo a nepodstatné, ale podstatné je, jaký je v autě klid za jízdy, jaký tomá sedačky, jaký to má bezpečnostní prvky, jestli to má automat - ten je zde zcela nepostradatelný (zkus si proskákat třeba Varšavu v pátek odpoledne od severu na jih a poznáš, o čem mluvím, nebo Miláno v pátek ráno a pod...) Bez automatu ani za boha. Podstatný je, jestli si najdu pozici za volantem tak, abych ujel 500km ´cca 4 hodiny bez toho, že necítím krk, záda, kyčel- To je směrodatný. Směrodatný je, aby auto dokázalo jet po D1 tak, abych nepřišel o zuby - takže žádný snížený rádobysporotvní auta nebo auta tvrdý jak beton - tím můžeš vyloučit z principu veškerou nižší střední třídu jako Leon, Oktávie a tomu podobné. Jasně, dáš to, ale je rozdíl dát to a DÁT TO. Pro takové porce km jsou zcela jiná kriteria. Jestli má auto 18´´ kola, od něj rychle pryč, protože z tebe vytluče duši.
Já osobně jsem rádm, že tolik už nemusím jezdit. ALe výběr auta jsem vždy podřizoval tomu, abycjh se cítil pohodlně a komfortně. Zatím se i to dařilo. radši 2-3 royk ojetou střední třídu, než novou nižší. Rozdíl v pohodlí je prostě velký.